FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

Co do Lunatic Pandory - to czy pogadalem z Laguna na Ragnaroku ?

Spotkanie w palacu prezydenckim to 1 - ale tez trzeba pogadac na Ragnatroku - na 'koncowa odproawe'

co do reszty to czytaj i szukaj ;)
waber

Post autor: waber »

mam małe pytanko czy można zdobyć doomtraina na 4cd?
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

waber pisze:mam małe pytanko czy można zdoMobyć doomtraina na 4cd?
Mozna
siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: siN »

Zaszła następująca sytuacja. Usunąłem FF8, ale zachowałem save z Chocobo World. Następnie zainstalowałem grę ponownie i tutaj moje pytanie. Czy mogę (znaczy, czy to ma sens) grać teraz w Chocobo World na starym savie, zanim złapię Chocobo w świecie FF i przetransportuję go do CW?
Ujmując prościej - czy będę mógł przenieść do gry zdobyte przedmioty w CW po ponownym złapaniu Chocobo w lesie? Czy też będzie to tak, że gdy złapię Chocobo w lasku, to mój save z CW w jakiś sposób się skasuje i tamtejszy Chocobo powróci do 1 lvl i przedmioty przez niego zdobyte znikną?

... eee, ktoś rozumie o co mi chodzi :mrgreen: ?
Tomek

Post autor: Tomek »

waber pisze:czy można zdobyć doomtraina na 4cd?
można wystarczy pójść do Tear's point i odnaleźć Salomon Ring. Aby uwolnić go od klątwy musisz zebrać: 6 Remedy+, 6 Steel Pipes, 6 Malboro Tentacles.Ale najpierw musisz odnaleźć statek
waber

Post autor: waber »

czy można wziąć skądś karte malboro albo malboro tentacles? Nie wliczając malboro
Tomek

Post autor: Tomek »

waber pisze:czy można wziąć skądś karte malboro albo malboro tentacles? Nie wliczając malboro
oczywiście kartę malboro chyba ma każdy tylko trzeba być cierpliwy o ile pamiętam za 4 karty malboro jest 1 malboro tentacles
Heavely

Post autor: Heavely »

Mam pytanie czy żeby zdobyc najlepsze bronie na cd 1 trzeba miec 1-st Weapons Monthly i Aug (August) Weapons Monthly ?Jak tak to gdzie go zdobyc? bardzo prosze o pomoc ;)
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Z tego co wiem to nie trzeba tylko trzeba zdobyć potrzebne składniki.
Welcome to these crazy times.
Heavely

Post autor: Heavely »

I updat'owac revolwer ?Tak poprostu ? a ja sie glowiłem gdzie je znaleśc :P
Ostatnio zmieniony pt 29 gru, 2006 23:11 przez Heavely, łącznie zmieniany 2 razy.
marc2006

Post autor: marc2006 »

Rozmawiałem z Laguną na ragnoraku!!! Czytam UWARZNIE poprzednio przeszło bez problemow, ale teraz NIC nie mogę zrobić... Rozmawiałem z wszystkimi ile wlezie ale nic nie ruszylem...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Heavely pisze:Mam pytanie czy żeby zdobyc najlepsze bronie na cd 1 trzeba miec 1-st Weapons Monthly i Aug (August) Weapons Monthly ?Jak tak to gdzie go zdobyc? bardzo prosze o pomoc ;)
Mam JEDNO zasadnicze pytanie Heavely - PO JAKĄ CHOLERĘ TO >> http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=56 << pisałam, skoro nikt nie raczy zadać sobie trudu i poszukać tego na stronie głównej?
Tomek pisze:oczywiście kartę malboro chyba ma każdy tylko trzeba być cierpliwy o ile pamiętam za 4 karty malboro jest 1 malboro tentacles
Dokładnie. Gatewarden, Ma Dincht i dzieciak w Galbadia Garden chociażby je mają.
Ujmując prościej - czy będę mógł przenieść do gry zdobyte przedmioty w CW po ponownym złapaniu Chocobo w lesie? Czy też będzie to tak, że gdy złapię Chocobo w lasku, to mój save z CW w jakiś sposób się skasuje i tamtejszy Chocobo powróci do 1 lvl i przedmioty przez niego zdobyte znikną?
Dopóki na nowym save nie zdobędziesz kurczaka to granie w CW będzie bez sensu - FF VIII i tak nie będzie widzieć zmiań. Złap kurczaka na CD 2 i baw się w CW.
marc2006 pisze:Rozmawiałem z Laguną na ragnoraku!!! Czytam UWARZNIE poprzednio przeszło bez problemow, ale teraz NIC nie mogę zrobić... Rozmawiałem z wszystkimi ile wlezie ale nic nie ruszylem...
W takim razie to chyba kwestia techniczna. Idź z tym do Pomocy Technicznej, podaj swoją konfigurację oraz czy masz pirata albo oryginał.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
marc2006

Post autor: marc2006 »

Ehh dowiedziałem się żeby ściągnąć patcha, a po zainstalowaniu grafika jest całkiem "zepsuta" i nie chodzi nawet na software. Nawet to nic nie dało więc muszę grać od nowa...

" XP - "gejowsko kolorowy, spaprany system z mnóstwem pierdoł utrudniających życie, które mają je ponoć ułatwiać" " - no nie wiem... ja jade na XP i jakoś nic mi szczegulnie nie przeszkadza. Lepszy od 98 i 2000 tyle powiem. A poza tym czego można wymagać od microsoftu?
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

marc2006 pisze:" XP - "gejowsko kolorowy, spaprany system z mnóstwem pierdoł utrudniających życie, które mają je ponoć ułatwiać" " - no nie wiem... ja jade na XP i jakoś nic mi szczegulnie nie przeszkadza. Lepszy od 98 i 2000 tyle powiem. A poza tym czego można wymagać od microsoftu?
Musze tylko wtracic ze to nie sa problemy tego dzialu. Ta strona jest zatytolowana HELP!! Jak przejść grę/ zdobyć coś?!!
squall94

Post autor: squall94 »

Kto mi wytłumaczy jak grać w karty bo nieznam dobrze angielskiego a mam gre na psx :cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”