FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Alan.MacDenz

Post autor: Alan.MacDenz »

Niestety, u mnie ani Madeen ani Bahamut się nie sprawdzają w walce z Nova Dragon (odbierają tylko 2000-3000 HP - tyle, to zwykłe ataki fizyczne zabierają smoczkowi). Spróbuję metody @kwazi'ego. Czaru Flare nie posiadam (chyba) ,i wiele nie kradłem, także Thievery się nie zda. A na czym polega atak Frog Drop i po zjedzeniu jakiego potworka go można uzyskać?
Wolałbym wyjść do tej walki ze składem : Zidane, Eiko (bo Full-Life i Curaga), Vivi i Steiner (z racji Blizzaga Sword - najwięcej odbiera HP). Da radę? Jeszcze myślę nad składem : Zidane, Eiko, Freya, Steiner. Proszę o wskazówki.

Jeszcze jedno : Czy Ultima Sword dla Zidane można uzyskać tylko, gdy posiada się Chocobo?
I gdzie znajdę Dead Pepper (nie bawiłem się od początku gry w Chocograph).
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Alan.MacDenz pisze: Nova Dragon (
Hmmm nikt tu nie mówi o bossie tylko o tym jak szybko nabić levele i potrenować :roll: Bo do Mewmori naprawdę nie radzę zaglądać z takimi lvl :roll: Chyba, że jesteś jakiś super i se poradzisz w co szczerze wątpię :P

[ Dodano: Nie 25 Mar, 2007 13:02 ]
Alan.MacDenz pisze:I gdzie znajdę Dead Pepper (nie bawiłem się od początku gry w Chocograph).
To chyba można yło wykopać/dostać za odpowiednią ilość punktów w miejscach, w których można kopać :P (las itd.) jeśli jest to do zdobycia w Cocobo to chyba tylko tam
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Mene je chyba sprzedaje.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Ale to chyba po odwiedzeniu źródełka Quan's Dwelling czy jakoś tak (tj. tam gdzie się wchodzi w przejście w górze, i stamtąd choco skacze). Nie jestem pewien. A frog dropa uczy żaba z qu's marsh czy jak to się pisze (tam gdzie się znajduje Quine w każdym razie).
Alan.MacDenz

Więc : poziomy już mam od 47 do 60 lvl i ciągle pakuje. Do walki z Nova Dragon wychodzę Zidane, Vivi, Eiko ,Quina. Ale mam jeszcze jedno pytanko : Jak otworzyć te drzwi w Daggeruo? Tam trzeba włożyć ileś Ore, ale nie wiem ile. I od jakiego potworka mogę zdobyć te klejnociki? Aha, w dziale Ekwipunek pisze,że flet Hamellin mogę dostać w Daggeruo (kupić). Tylko, że tam nie ma żadnych handlarzy z bronią. Pomoże ktoś? Bo bardzo zależy mi na czarze Curaga dla Eiko.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Jasne, ze są :P Tam po prawej XD Przecież skąd bym to miałą?? :P Możę przejrzyj opis Daguerro ;) Bo ja do końca nie pamiętam co tam trzeba było robić XD
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Alan.MacDenz

Nie ma żadnego opisu Daggero, i handlarzy bronią też nie ma :D
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Alan.MacDenz pisze:handlarzy bronią też nie ma
A założysz się?? Chyba, zę to Ty masz jakąś dziwną wersję :roll:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Spokojnie - sklepy z bronią są, ale najpierw trzeba rozwiązać zagadkę z leżącym balem i podnoszonymi postumentami, które podnosi się dźwigniami.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Alan.MacDenz

Tak, już rozwiązałem tą zagadkę. Ale nadal nie wiem jak otworzyć te drzwi, gdzie trzeba włożyć Ore. Pomoże ktoś? I gdzie mogę znaleźć flet Hamellin? Bo w ofercie tego handlarza z Daggero nie widzę,a według działu "Ekwipunek" powinien być do kupienia. A co do Nova Dragona i Memorii : Po nabiciu 15 lvl każdemu wyruszyłem na walkę z smoczkiem i o dziwo za pierwszym razem go pokonałem, tylko nie udało mi się ukraść Grand Armor, ale jest OK. A przeciwnicy z Memorii są średnio napakowani. Jak wybiorę skład : Zidane (60lvl), Steiner (45lvl), Freya (45lvl) i Vivi (60lvl) to pokonuje ich z łatwością.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Tych drzwi nie otworzysz. Ten ołtarzyk służy zamianie Ore w Aquamarine. Trzeba chyba dać 4 albo 10 i wtedy dostaniesz 1 Aquamarine.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Alan.MacDenz

No, a flet Hamellin gdzie znajdę?
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

Moim zdaniem pójdz zdobywać chocography żeby zdobyć ultima weapon do zidana(chyba już możesz :?: )jak już zdobędziesz to polataj po różnych sklepach kup sobie zbroje a przede wszystkim rzeczy które dają <auto haste><auto float><auto life><auto regen>zdobądz najlepszą broń do quiny(złap 100 żab) i pakuj się do np.75 lv. ja taki miałem w tym miejscu i boss był banalny powodzenia
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Erm, ale to raczej nie odpowiedź na pytanie :roll: O ile się nie mylę to Hamelin ma ten taki co siedzi sobie na górze tam gdzie jest ta łamigłówka, a jak nie to jest dwóch sprzedawców najbardziej na prawo jak się wchodzi do Daguerro ;) Takie belki są poustawiane i się w wodzie idzie (miejsce gdzie jest Kupo)
Dagger_Til

Post autor: Dagger_Til »

Jestem w Desert Palace i mam zapalić tą ostatnią świeczkę po której ma sie pojawić boss ale gdy próbuję ją zapalić to sie nie da. Nawet nie pojawia sie "!" gdy koło niej przechodzę. Wiecie czemu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”