FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Niestety, u mnie ani Madeen ani Bahamut się nie sprawdzają w walce z Nova Dragon (odbierają tylko 2000-3000 HP - tyle, to zwykłe ataki fizyczne zabierają smoczkowi). Spróbuję metody @kwazi'ego. Czaru Flare nie posiadam (chyba) ,i wiele nie kradłem, także Thievery się nie zda. A na czym polega atak Frog Drop i po zjedzeniu jakiego potworka go można uzyskać?
Wolałbym wyjść do tej walki ze składem : Zidane, Eiko (bo Full-Life i Curaga), Vivi i Steiner (z racji Blizzaga Sword - najwięcej odbiera HP). Da radę? Jeszcze myślę nad składem : Zidane, Eiko, Freya, Steiner. Proszę o wskazówki.
Jeszcze jedno : Czy Ultima Sword dla Zidane można uzyskać tylko, gdy posiada się Chocobo?
I gdzie znajdę Dead Pepper (nie bawiłem się od początku gry w Chocograph).
Wolałbym wyjść do tej walki ze składem : Zidane, Eiko (bo Full-Life i Curaga), Vivi i Steiner (z racji Blizzaga Sword - najwięcej odbiera HP). Da radę? Jeszcze myślę nad składem : Zidane, Eiko, Freya, Steiner. Proszę o wskazówki.
Jeszcze jedno : Czy Ultima Sword dla Zidane można uzyskać tylko, gdy posiada się Chocobo?
I gdzie znajdę Dead Pepper (nie bawiłem się od początku gry w Chocograph).
Hmmm nikt tu nie mówi o bossie tylko o tym jak szybko nabić levele i potrenowaćAlan.MacDenz pisze: Nova Dragon (

[ Dodano: Nie 25 Mar, 2007 13:02 ]
To chyba można yło wykopać/dostać za odpowiednią ilość punktów w miejscach, w których można kopaćAlan.MacDenz pisze:I gdzie znajdę Dead Pepper (nie bawiłem się od początku gry w Chocograph).

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Więc : poziomy już mam od 47 do 60 lvl i ciągle pakuje. Do walki z Nova Dragon wychodzę Zidane, Vivi, Eiko ,Quina. Ale mam jeszcze jedno pytanko : Jak otworzyć te drzwi w Daggeruo? Tam trzeba włożyć ileś Ore, ale nie wiem ile. I od jakiego potworka mogę zdobyć te klejnociki? Aha, w dziale Ekwipunek pisze,że flet Hamellin mogę dostać w Daggeruo (kupić). Tylko, że tam nie ma żadnych handlarzy z bronią. Pomoże ktoś? Bo bardzo zależy mi na czarze Curaga dla Eiko.
Tak, już rozwiązałem tą zagadkę. Ale nadal nie wiem jak otworzyć te drzwi, gdzie trzeba włożyć Ore. Pomoże ktoś? I gdzie mogę znaleźć flet Hamellin? Bo w ofercie tego handlarza z Daggero nie widzę,a według działu "Ekwipunek" powinien być do kupienia. A co do Nova Dragona i Memorii : Po nabiciu 15 lvl każdemu wyruszyłem na walkę z smoczkiem i o dziwo za pierwszym razem go pokonałem, tylko nie udało mi się ukraść Grand Armor, ale jest OK. A przeciwnicy z Memorii są średnio napakowani. Jak wybiorę skład : Zidane (60lvl), Steiner (45lvl), Freya (45lvl) i Vivi (60lvl) to pokonuje ich z łatwością.
Moim zdaniem pójdz zdobywać chocography żeby zdobyć ultima weapon do zidana(chyba już możesz
)jak już zdobędziesz to polataj po różnych sklepach kup sobie zbroje a przede wszystkim rzeczy które dają <auto haste><auto float><auto life><auto regen>zdobądz najlepszą broń do quiny(złap 100 żab) i pakuj się do np.75 lv. ja taki miałem w tym miejscu i boss był banalny powodzenia

Erm, ale to raczej nie odpowiedź na pytanie
O ile się nie mylę to Hamelin ma ten taki co siedzi sobie na górze tam gdzie jest ta łamigłówka, a jak nie to jest dwóch sprzedawców najbardziej na prawo jak się wchodzi do Daguerro
Takie belki są poustawiane i się w wodzie idzie (miejsce gdzie jest Kupo)

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."