Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Jak już wspominałem grafa dla mnie nie odgrywa żadnego znaczenia, pół nagie laski też (choć przyjemniej się gra). Uważam, że całe FF 9 zostało skopane równe, gra nudna, bez polotu, system nauki zdolności i czarów wkurzający, nudni główni bohaterowie (wyjątek Quina) jeszcze denniejsi wrogowie (król dennych przeciwników to Kuja, Garland się jeszcze jakoś trzyma). Przy takim kniocie średniej jakości FF X-2 wypada dużo lepiej :)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

hmm,zeby bylo jasne to mi sie 9 podobala,szczegolnie motyw z Chocobosami mi przypasowal...ale jesli mialbym wybrac ktora czesc najmniej to chyba bym wybral ta...

co do X-2 to przyznaje,z od poczatku bylem nastawiony anty do tej czesci...w sumie nie mialem jakiegos konkretnego powodu,po prostu sie wkurzylem,ze gra sie tylko laskami,a za tym nie przepadam...zawsze wole grac kolesiami i z reguly gram...ale jak zaczalem grac to jakos przestalem o tym myslec,skupilem sie na grze i pare motywow bardzo mi sie spodobalo...na fabule tez nie narzekam...a w 9 bardzo mnie wkurzal ten basniowy wyglad postaci i niektorych lokacji...poza tym to,ze nie mozna bylo jakos bardziej postaci wymaksowac,nawet niektorzy do 9999 hp ne mogli dojsc...a na grafike nie zwracam az takiej uwagi,wole zeby bylo wiecej lokacji czy roznych bajerow ;)

moj najdluzszy post na tym forum 8)
Ostatnio zmieniony pn 11 kwie, 2005 13:47 przez Shimon, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Śmiać mi się z was chce. Kiedyś wszyscy na mnie najechali, że niby najeżdżam na przeciwników FF11. Więc powtórzę to co już kiedyś napisałem: różni ludzie mają różne gusta. Jednemu się to podoba a innemu tamto. Tak więc to, że ktoś lubi jakąś grę a ktoś jej nielubi to wcale nie znaczy, że gra jest super ekstra albo denna. Jednmu gra się będzie podobała a innemu nie. Co wcale nie znaczy, że zaraz trzeba robić taką szopkę jaka właśnie jest teraz tworzona w tym wątku. Nie umiecie uszanować zainteresowań innych czyli nie szanujecie innych. Poza tym to jest wątek najlepszy fajnal a nie co jest najgorsze w innych. Piszcie co wam się w jakich FFach podoba a co nie ale niekrytykujcie z tego powodu innych.

Ludzie - kochacie się. Pis
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Dokłądnie - ten Off topic, który tu naprodukowaliście wycięłam i zaraz skleje, tworząc osobny temat.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Patryk

Post autor: Patryk »

Najlepszymi Finalami , które naj naj uwielbiam to:
FF9 - była moją pierwszą częścią w którą zagrałem
FFX - Była moją trzecią częścią w którą zagrałem (FF8 była druga w którą zagrałem)
FFX-2 - tą obecnie przechodzę jest świetna. Wszystkie trzy Finale lubię tak samo.
Ja nie wiem co wy widzicie w tym FF7. Ta część z serii posiada narazie naj naj głosów.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Patryk pisze:Ja nie wiem co wy widzicie w tym FF7
Ja też tego nie rozumiem. Najgorszy FF w jaki grałem. a grałem we wszystki z 3d (nie licząc 11 i x2)
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Patryk pisze:była moją pierwszą częścią w którą zagrałem
I to samo mogę powiedzieć o FF 7. Do tego FF 7 jest ewenementem, że wyszła na PC i trafiła do znacznie szerszego grona odbiorców niż dotychczas. W czasach Snesa, nie wszyscy taką konsolę mieli, a Finale wychodziły praktycznie tylko w Japonii i czasem w Stanach(FF4, FF 6). Siódemka wielu ludziom ukazała w ogóle istnienie mangi, anime i jRPG. Choćby ja doznałam szoku, gdy kupiłam FF 7 i włączyłam. Przykuło mnie już za pierwszym razem do monitora na bite 7 godzin.

W stosunku do popzredniczek, siódemka prezentuje wiele możliwości - po raz pierwszy są świetne filmiki, dobra fabuła, a chyba nawet lepsza niż popzrednie(a już na pewno lepsza od dobranocki w FFX, czy popłuczyn w X-2, które powstały potem), osoba głównego złego :twisted: i znacznie bardziej złożone postacie niż choćby w FF 6. Do tego FF 7 ma ten cyberpunkowy klimat, zmieszany tą nutką mistyczności. Elementy punku i mistic zostały tu zmieszane w doskonałych proporcjach. Fantasy to nie tylko elfy, dziewoje w zamkach, smoki itd, ale także przyszlość, jak cyberpunk. Kto gra w papierowe systemy, jak: War Hammer, Vampire the Masquarade, Cyberpunk, ten dostrzeże te drobne niuanse i zakocha się w siódemce.
Ta część z serii posiada narazie naj naj głosów.
Najwyraźniej większość dostrzegła wszystko to, co wypisałam wyżej.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Patryk

Post autor: Patryk »

Ja tylko wyrażam swoje zdanie. Teraz to co napisze może być nie zgodne z tematem. W FFX jest super muzyka. Naj naj to "Hymn of the Fayth". Zakupiłem płytę we Włoszech "Final Fantasy X OST". Można usłyszeć każdą piosenkę(muzyczkę) oraz w każdej wersji z gry.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Patryk pisze:Teraz to co napisze może być nie zgodne z tematem.
Od tego jest właściwy temat. Widzę, że masz szansę dośtać kiedys ostrzeżenie za offtopiczenie. Radzę uważać.

Teraz zagłosowałam na FFX. Mimo wszystko jakoś najlepiej mi się w niego gra. Wcześniej przechodziłam 8 i 9, ale nie będę się rozpisywać. X-2 to dla mnie całkowite nieporozumienie, a FF7 zbyt krótko grałam.
Elektrodek

Post autor: Elektrodek »

Go-Go-Yubari pisze:X-2 to dla mnie całkowite nieporozumienie
Dalmnie z x-2 BYŁO zupełntym nieporozumieniem. Ale im gram więcej tym bardzij mi sie podoba, i uważam że ta częąść bardzo mi sie podoba. Żucałem(nie. Rzucałem[miałem błąd na dyktandzie z tym wyrazem, teraz już pamiętam]) się na tą gre zanim ja kupiłem. Teraz będe pisał tylko o dobrych stronach, ale wszystko ma swoje + i -.(napisanie nieskładnie, nie?)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Elektrodek pisze:Ale im gram więcej tym bardzij mi sie podoba, i uważam że ta częąść bardzo mi sie podoba
w sumie to mi się też podoba ta gra i cieszę się z każdej zrobionej misji czy nowego ubranka ale ta gra ma jeden wielki minus- zdziecinniałą Yunę
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

w koło Macieju :roll: znowu Yuna...
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Elektrodek

Post autor: Elektrodek »

Eiko pisze:zdziecinniałą Yunę
znowu Yuna...
E tam. Yuna znacznie lepiej się prezentuje niż ta z X więc niejest źle.
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Yuna znacznie lepiej się prezentuje niż ta z X więc niejest źle.
<moja twarz właśnie przybiera różnych dziwnych kształtów>
ta gra ma jeden wielki minus
ooo tylko jeden? gratuluję Eiko tolerancji ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ekhem. Proponuję powrót do głównego wątku. Temat o +/- FFX i X-2 macie.

Co do panów nie rozumiejących, czemu uważa tak duże grono uzytkowników, FF7 za najlepszego finala, to proponuję ocenić grę pod wzgledem fabuły i grywalności, a nie grafiki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”