Najlepszy Final !!!
Moderator: Moderatorzy
Jak już wspominałem grafa dla mnie nie odgrywa żadnego znaczenia, pół nagie laski też (choć przyjemniej się gra). Uważam, że całe FF 9 zostało skopane równe, gra nudna, bez polotu, system nauki zdolności i czarów wkurzający, nudni główni bohaterowie (wyjątek Quina) jeszcze denniejsi wrogowie (król dennych przeciwników to Kuja, Garland się jeszcze jakoś trzyma). Przy takim kniocie średniej jakości FF X-2 wypada dużo lepiej 

hmm,zeby bylo jasne to mi sie 9 podobala,szczegolnie motyw z Chocobosami mi przypasowal...ale jesli mialbym wybrac ktora czesc najmniej to chyba bym wybral ta...
co do X-2 to przyznaje,z od poczatku bylem nastawiony anty do tej czesci...w sumie nie mialem jakiegos konkretnego powodu,po prostu sie wkurzylem,ze gra sie tylko laskami,a za tym nie przepadam...zawsze wole grac kolesiami i z reguly gram...ale jak zaczalem grac to jakos przestalem o tym myslec,skupilem sie na grze i pare motywow bardzo mi sie spodobalo...na fabule tez nie narzekam...a w 9 bardzo mnie wkurzal ten basniowy wyglad postaci i niektorych lokacji...poza tym to,ze nie mozna bylo jakos bardziej postaci wymaksowac,nawet niektorzy do 9999 hp ne mogli dojsc...a na grafike nie zwracam az takiej uwagi,wole zeby bylo wiecej lokacji czy roznych bajerow
moj najdluzszy post na tym forum
co do X-2 to przyznaje,z od poczatku bylem nastawiony anty do tej czesci...w sumie nie mialem jakiegos konkretnego powodu,po prostu sie wkurzylem,ze gra sie tylko laskami,a za tym nie przepadam...zawsze wole grac kolesiami i z reguly gram...ale jak zaczalem grac to jakos przestalem o tym myslec,skupilem sie na grze i pare motywow bardzo mi sie spodobalo...na fabule tez nie narzekam...a w 9 bardzo mnie wkurzal ten basniowy wyglad postaci i niektorych lokacji...poza tym to,ze nie mozna bylo jakos bardziej postaci wymaksowac,nawet niektorzy do 9999 hp ne mogli dojsc...a na grafike nie zwracam az takiej uwagi,wole zeby bylo wiecej lokacji czy roznych bajerow

moj najdluzszy post na tym forum

Ostatnio zmieniony pn 11 kwie, 2005 13:47 przez Shimon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Cactuar
Śmiać mi się z was chce. Kiedyś wszyscy na mnie najechali, że niby najeżdżam na przeciwników FF11. Więc powtórzę to co już kiedyś napisałem: różni ludzie mają różne gusta. Jednemu się to podoba a innemu tamto. Tak więc to, że ktoś lubi jakąś grę a ktoś jej nielubi to wcale nie znaczy, że gra jest super ekstra albo denna. Jednmu gra się będzie podobała a innemu nie. Co wcale nie znaczy, że zaraz trzeba robić taką szopkę jaka właśnie jest teraz tworzona w tym wątku. Nie umiecie uszanować zainteresowań innych czyli nie szanujecie innych. Poza tym to jest wątek najlepszy fajnal a nie co jest najgorsze w innych. Piszcie co wam się w jakich FFach podoba a co nie ale niekrytykujcie z tego powodu innych.
Ludzie - kochacie się. Pis
Ludzie - kochacie się. Pis
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Najlepszymi Finalami , które naj naj uwielbiam to:
FF9 - była moją pierwszą częścią w którą zagrałem
FFX - Była moją trzecią częścią w którą zagrałem (FF8 była druga w którą zagrałem)
FFX-2 - tą obecnie przechodzę jest świetna. Wszystkie trzy Finale lubię tak samo.
Ja nie wiem co wy widzicie w tym FF7. Ta część z serii posiada narazie naj naj głosów.
FF9 - była moją pierwszą częścią w którą zagrałem
FFX - Była moją trzecią częścią w którą zagrałem (FF8 była druga w którą zagrałem)
FFX-2 - tą obecnie przechodzę jest świetna. Wszystkie trzy Finale lubię tak samo.
Ja nie wiem co wy widzicie w tym FF7. Ta część z serii posiada narazie naj naj głosów.
I to samo mogę powiedzieć o FF 7. Do tego FF 7 jest ewenementem, że wyszła na PC i trafiła do znacznie szerszego grona odbiorców niż dotychczas. W czasach Snesa, nie wszyscy taką konsolę mieli, a Finale wychodziły praktycznie tylko w Japonii i czasem w Stanach(FF4, FF 6). Siódemka wielu ludziom ukazała w ogóle istnienie mangi, anime i jRPG. Choćby ja doznałam szoku, gdy kupiłam FF 7 i włączyłam. Przykuło mnie już za pierwszym razem do monitora na bite 7 godzin.Patryk pisze:była moją pierwszą częścią w którą zagrałem
W stosunku do popzredniczek, siódemka prezentuje wiele możliwości - po raz pierwszy są świetne filmiki, dobra fabuła, a chyba nawet lepsza niż popzrednie(a już na pewno lepsza od dobranocki w FFX, czy popłuczyn w X-2, które powstały potem), osoba głównego złego

Najwyraźniej większość dostrzegła wszystko to, co wypisałam wyżej.Ta część z serii posiada narazie naj naj głosów.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- Go Go Yubari
- Ifrit
Od tego jest właściwy temat. Widzę, że masz szansę dośtać kiedys ostrzeżenie za offtopiczenie. Radzę uważać.Patryk pisze:Teraz to co napisze może być nie zgodne z tematem.
Teraz zagłosowałam na FFX. Mimo wszystko jakoś najlepiej mi się w niego gra. Wcześniej przechodziłam 8 i 9, ale nie będę się rozpisywać. X-2 to dla mnie całkowite nieporozumienie, a FF7 zbyt krótko grałam.
Dalmnie z x-2 BYŁO zupełntym nieporozumieniem. Ale im gram więcej tym bardzij mi sie podoba, i uważam że ta częąść bardzo mi sie podoba. Żucałem(nie. Rzucałem[miałem błąd na dyktandzie z tym wyrazem, teraz już pamiętam]) się na tą gre zanim ja kupiłem. Teraz będe pisał tylko o dobrych stronach, ale wszystko ma swoje + i -.(napisanie nieskładnie, nie?)Go-Go-Yubari pisze:X-2 to dla mnie całkowite nieporozumienie
w sumie to mi się też podoba ta gra i cieszę się z każdej zrobionej misji czy nowego ubranka ale ta gra ma jeden wielki minus- zdziecinniałą YunęElektrodek pisze:Ale im gram więcej tym bardzij mi sie podoba, i uważam że ta częąść bardzo mi sie podoba
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
- Kairi-chan
- Cactuar
- Go Go Yubari
- Ifrit