FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ivy pisze:szczerze tego miejsca nie trawię, więc nie wracałam tam po misji obowiązkowej z phoenixem
A mi sie własnie gierka podobała,pograł bym w nią sobie,szkoda ze w Gold Saucer nie ma jej kontynuacji.

[ Dodano: Pią 21 Paź, 2005 ]
Shimon pisze:tak to jest jak sie pisze zaraz po obudzeniu
Dla tego trzeba dojsc do siebie a nie przed kompa sie ładowac :D ;)
FF XII W trakcie katowania
Gość 2

Post autor: Gość 2 »

Chodzi o problem z wychodowaniem Chocobo wiem,żę ten temat pojawiał się na forum kupę razy,ale próbowałem wszystkiego co radziliście innym i nic nie pomogło.Mam chocobo Wonderful i Great oba na rankingu S.Jakimś cudem wychodowałem Zielonego Chocobo,ale od tamtego momentu bez względu na to co robię zawsze wychodzi mi zwykły.Zaznaczam,że mam oryginalną wersję gry.HELP!!
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Nie rozumiem dlaczego ciągle gracze próbują hodować zielone i niebieskie chocobosy przy pomocy wonderfula. Ja mam jeden sposób: złapać dwa na Mideel i wszystko powinno wychodzić.

Ktoś powie, że wonderful chocobo będzie miał potomstwo szybsze i wytrzymalsze. Możliwe, ale nie wiem, po co to komu potrzebne. Ja zawsze robiłem tak:
1. Łapałem dwa greaty na Mideel.
2. Następnie wyhodowałem z nich niebieskiego (wychodziło nawet w klasie C, bez żadnego treningu)
3. Następnie podrasowałem moje greaty (greensami).
4. Wybrałem się do GS i poodciągnąłem im klasę do B.
5. Następnie bez większych problemów wyhodowałem zielonego chocobosa z tych samych dwóch chocobosów, zktórych stworzyłem niebieskiego.
6. Następnie podrasowałem niebieskiego i zielonego chocobosa greensami i na GS podwyższyłem im klasę do A.
7. Następnie skrzyżowałem oba te chocobosy i również bez większych problemów wyhodowałem chocobosa czarnego.
8. Chocobosa czarnego podrasowałem i podwyższyłem mu klasę do S.
9. Złapałem wonderfula i zdobyłem Zeio Nut.
10. Podciągnąłem wonderfula do klasy S.
11. Czarny + wonderful + zeio nut = złoty. :)
12. Tak wyhodowany złoty chocobos po podrasowaniu jest niepokonany.

Oczywiście zaznaczam, że do wyhodowania chocobosów: zielonego, niebieskiego i czarnego potrzebny jest Carob Nut.
Jeżeli są problemy z wygrywaniem na Chocobo racing, to wówczas należy użyć metody, którą już gdzieś tu na tym topicu opisałem.
Aby zdobyć kasę na greensy, wystarczy sprzedawać jakieś zmasterowane materie takie jak All. Aby je ćwiczyć, wystarczy zaopatrzyć Clouda w Apocalypse i trenować w lasach na Mideel.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
dory

Post autor: dory »

Widze ze temat sie juz zmienil i nikt nie zauwazyl mojej odpowiedzi.
Ponowie ja.
Pisaliscie ze 1/35 soldier mozna umieszczac w willi?
Tylko jak.
Biegalem po calej, naciskalem wszystko co sie da i nic.
Nie wiem jak je tam polozyc.
Help
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

NIE DA SIĘ! Muszisz ,ieć wszystkich 12 [wedle plotki - tudziez tego co sama gra podaje iż 12 to 1 set] i bez akcji typu GameShark, X-Ployer... jest to nie możliwe.. ot, kolejne z wielu niedociagnieć gry [jak brakujące materie, nagrody w battle arenie itd.]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Zeratul pisze:Nie rozumiem dlaczego ciągle gracze próbują hodować zielone i niebieskie chocobosy przy pomocy wonderfula
Nie chciało się czytać, co? Już n razy pisaliśmy, że wtedy wychodzą zielone i niesbieskie z maksymalną speed, która jest równa średniej arytmetycznej szybkości rodziców. Choćby 2, 3 strony temu to pisałam.
dory pisze:Pisaliscie ze 1/35 soldier mozna umieszczac w willi?
Tylko jak.
Biegalem po calej, naciskalem wszystko co sie da i nic.
Nie wiem jak je tam polozyc.
Help
Jeeez jak ludzie mogą byc tak naiwni >.<. BUJDA, jedna wielka BUJDA.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
konsol1

Post autor: konsol1 »

Gdy ma się wszystkie figurki 1/35 soldier można je na coś zamienić(czy może coś się dostaje)???
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

*Mega gleba miesiąca* czytaj ze zrozumieniem, po:

1' NIE MA więcej niż 3 figurki na całą grę.
2' W opisie z gry pisze jest że jest ich 12 w zestawie, stąd się zrodziła plotka o zbieraniu ich.
3' Nie mam zielonego pojęcia skąd się woził tekst o tym że w wykupionej przez nas willi Costa Del Sol można je wystawić - nawet jak czitujesz przy pomocy np. GameSharka to, to ze masz ich 12 - nic ci nie daje. Jedyne co możesz w Willi zrobić to się przespać za darmo ><

Inna spraw iż fakt że pisze "12 w zestawie" nie oznacza że tyle ich musimy znaleźć, a tylko i wyłącznie że gdy je się kupowało to był to zestaw 12 figurek.

Od razu też pisze/odpowiadam uprzedzając pytanie, ich się nie kupuje. Innymi słowy.. są tak przydatne jak: Autograph, Combat Diary, Duch Aeris we wczesnych wersjach FF7, Gambler, Super Sweeper, Tissue.

Co do ostatnich trzech pewności nie mam, gdyż tylko patrzę po sejvie co mam i się z niczym nie kojarzy.
Wito

Post autor: Wito »

a ja mam takie pytanko. Nie mogłem znaleźć czerwonej łajby gdy potrzebowałem ja zatopic. po pewnym czasie wyrzuciło mnie na brzeg w junon i nie wiem teraz czy moge zdobyc huge materie z łodzi podwodnej i łudz podwodna czy ona gdzieś jest??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Gość pisze:a ja mam takie pytanko. Nie mogłem znaleźć czerwonej łajby gdy potrzebowałem ja zatopic. po pewnym czasie wyrzuciło mnie na brzeg w junon i nie wiem teraz czy moge zdobyc huge materie z łodzi podwodnej i łudz podwodna czy ona gdzieś jest??
Skoro nie zatopiłeś czerwonej łodzi to Huge Materia przepadła... Ale cofnij sie do doku w Junon. Tam gdzie było kiedyś przejście zablokowane przez psa możesz teraz przejść - na pocieszenie dostaniesz czerwoną łódź podwodną :)
wito

Post autor: wito »

dzieki ale wole jeszcze raz spróbować zatopic łodz mam save
JAGA

Post autor: JAGA »

Cześć , dopiero teraz odpisuję bo nie było mnie kilka dni. Odnośnie Soldier 1/35. W moim przypadku to było tak.Jakieś 3 lata temu przeczytałem w pewnej gazecie,że jak się uzbiera 12 żołnierzy to można je ustawić w "WILLI" (tak było) na półce w Costa del Sol. 2 zdobyłem w czasie gry a resztę na SPEED w GS, a tu k..a. Kombinowałem i nic.Robiłem z nimi wszystko co można (czyli nic). Uzbierałem 99 sztuk tego świńta i jest tak samo przydatne ja TISSUE. Nawet w bonus international ff7 nic o tym nie ma. I ten Zack.........Ale dobre to było:)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

No może teraz do Konsol1 wreszcie dotrze to, co wspólnymi siłami mówimy mu od 2-ch dni >_<
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

jest tak samo przydatne ja TISSUE
No tu się mylisz, jak uzbierasz 99 chusteczek to pojawia się UWAGA UWAGA alternatywne zakończenie!! Chusteczki można zdobyć wygrywając starcia w fort condor - za każde 15 starć wygranich pod rząd dostaniesz niewidzialny przedmiot który widzi tylko koleś w jaskini kiedy zagadasz z nim mając 2 parzyste liczby wśród stoczonych walk które podzielnymi bedą przez 3 i przez 5 to dostaniesz chusteczkę.

Niech ktoś to sprawdzi jeśli mi nie wierzy..
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
misiopuchatek

Post autor: misiopuchatek »

Dante pisze:No tu się mylisz, jak uzbierasz 99 chusteczek to pojawia się UWAGA UWAGA alternatywne zakończenie!!
Tzn co rozumiesz przez zakończenie?
FMV czy realtime?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”