Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Dajcie se siana i skończcie offtop. Elektrodek grzecznie cię proszę, zacznij pisać poprawnie, bo naprawdę można dostać bzika. Humanistów takie posty denerwują (a ja się do nich zaliczam).
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Okej, żeby dać przykład - Go-Go wspomniała w innym wątku, że porównując Blitzball w X i X-2 doszła do wniosku, że ten w X jest dla ludzi. Wypowiedzcie się na ten temat XD
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

To już było tutaj wałkowane Sephi :>
Elektrodek

Post autor: Elektrodek »

Jak wygląda BlitzBall w FFX-2 ?? Gra tam jeszcze Tidus albo Wakka? Czy gra tam np. Yuna, Rikku, Pain...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Elektrodek pisze:Jak wygląda BlitzBall w FFX-2 ?? Gra tam jeszcze Tidus albo Wakka? Czy gra tam np. Yuna, Rikku, Pain...
Boże przenajświętszy, znaj litość nade mną. :553:

"PAINE"

A zgaduj. Jak dotrzesz do końca FFX i zaczniesz grać w FFX-2 to się szybko domyślisz.

Ja nie wytrzymuję tego nerwowo. :552:

Elektro naucz się, że jak nie masz pojęcia o temacie to nie bierz w nim udziału. YGHR. Sephi przejedź mnie walcem T_T'.
Elektrodek

Post autor: Elektrodek »

dobra dobra. Już se ide. Nie ma mnie w tym temacie.
White SeeD

Post autor: White SeeD »

A może trochę przesadzacie, hę? Każdy ma prawo do drobnych błędów, nawet Elektrodek. Ph.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

A może trochę przesadzacie, hę? Każdy ma prawo do drobnych błędów, nawet Elektrodek. Ph.
a) To już zakrawa na Offtop
b) Jakbyś zauważył Elektrodek robi tzw "drobne błędy" w sumie wszędzie.
c) Nikt go stąd nie wyganiał
d) Koniec.

Wracając do tematu. Ja grałam w blitzball tylko tyle, ile mi było potrzeba czyli: wygraj puchar i w nogi. Ile mniej-więcej razy trzeba wygrać w blitz'a, zeby dostać CW dla Wakki? :?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Aha. Whatever, ale dzięki. Skorzystam jak bedę w to grała. ;)
Song

Post autor: Song »

Jeśli ktos przechodzi lige dla sygila to polecam wygrać 6 meczy a nastepne dawać forfeit skracamy soibie czas o jakies 2-3 mecze w lidze ;]. Polecam dać na bramke kogolwiek kto ma CA ponizej 1 wtedy pierwszy strzał pada bramką na wysokich poziomach ;]
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

OneWingedAngel pisze:World Champion dostajemy w kawiarni w Luca, po uzyskaniu przez drużynę Tidusa poziomu 2+. (5 meczów).
Nie do końca,w moim przypadku ( gram na NTSC ) musiałem wygrać 15-18 meczy aby dostać WC,może w PAL-u jest tak zawsze że 5 meczy i po sprawie.
FF XII W trakcie katowania
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Czy wygrana/ przegrana w pierwszym meczu Blitzballa w FFX (finały) ma jakiś wpływ na późniejsze zdarzenia?
Go-Go-Yubari, a ja zdania nie zmienię, uważam że za bardzo czepiali(ły)ście się Elektrodka, zapewne ze względu na Jego wiek. Whatever.
Mati-San

Post autor: Mati-San »

Jedyną różnicą jest to, że po przegranej Wakka zamiast dać kolegom puchar daje piłkę. Wygrana/przegrana nie ma to wpływu na rozgrywkę
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

White SeeD pisze:Go-Go-Yubari, a ja zdania nie zmienię, uważam że za bardzo czepiali(ły)ście się Elektrodka, zapewne ze względu na Jego wiek. Whatever.
..nawiazujac do tego... :roll: jesli naparwde tak bardzo Wam to przeszkadza < ja juz chyba po tylu latach na roznych forach zdazylam sie pzrzywyczaic ale na gg nie toleruje bledow ort..heh nawet Nat zwrocilam uwage kiedys ;)> ...no wiec jesli Wam to naparwde przeszkadza to przeciez piszcie do Kraka zeby dal automatyczny flirt poprawiajacy bledy ort... < jest tez automatyczny flirt na wulgaryzmy> ...< eot>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Wilhelm

Post autor: Wilhelm »

Wracajac do tematu Blitzball: Dla mnie gra jest ciagle ciekawa bo nie dokonuje roszad w pierwotnym skladzie(graja; Keepa,Botta,Jassu,Letty,Tidus,Datto). Takim skladem nielatwo jest wygrac(Przy rezygnacji z Jecht Schot I i II) a czasem mozna nawet stracic bramke(gratki dla Blappy Eigaara i Berrika ;) ). Polecam taki rodzaj zabawy ZNUDZONYM. BTW. Letty jest najpotezniejszy, rozwija sie szybciej od Tidusa(aktualnie Letti lev. 35 Tidus lev.32). Datto jest bardzo szybki( SP 78 ) i na niewielkiej odleglosci mija wszyskich(lacznie z Guado & Al-Bhedami z Brotherem na czele).
P.S nie wiem czy zauwazyliscie taka prawidlowosc w skladach wszystkich druzyn:
Bramkarz
Obronca do odbioru(np. Botta)
Obronca do podan(np. Jassu)
Rozgrywajacy - Letty
Napastnik od strzalow - Tidus,Bickson
Napastnik od dryblingu(ENC i SP) - Datto,Abus

Ciekawostka: Glupota komputera(konsoli) przy zatrudnianiu/zwalnianiu graczy - Goers zwolnili Graava po 13 meczach(najlepszego gracza w grze) :shock:

BTW. Jest szansa na wejscie do szatni Goersow?(moze jakies itemy :twisted: )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”