Final Fantasy XIII

Dział poświęcony wszystkim elementom XIIItek.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

daniel1301 pisze:myślę że ułożenie jest takie samo, tylko perspektywa tego nie ukazuje (zauważ że nadal jej odstają "kolce" z lewej strony, tylko przez właśnie perspektywę nie są wyeksponowane jak na 1 screenie).
W sumie nie tylko włosy, ale i nieco twarz się zmieniła, tak jak mówi Sogetsu - podbródek i ogólnie jest nieco inaczej ;] Nie mówię że mi się nie podoba, jest nadal bardzo ładna (spotkać taką ładną pannę na ulicy to szczęka uderzająca w chodnik), ale poprzednie i tak lepsze ;] W sumie dopiero zobaczymy jak będzie w finalnej wersji i wtedy będzie można dyskutować ;P
daniel1301 pisze:Tifa: Have you seen a guy with spiky hair?

Sora: ...

Tifa: More spiky? xD
Niestety czasami tak XD
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

soniq17 pisze:New Artwork
Yay, nice! ^^ Design twarzy i włosów chyba się ustabilizował na bardzo miłym poziomie i zaprawdę Lightning wygląda bardzo ładnie. Chociaż zastanawiają mnie te metalowe naszywki na rękawicach... wyglądają jak przygotowane do trzymania amunicji... Plus niekoniecznie ciekawie wygląda pas ściągający koszulę pod biustem... (lekko zbyt staroświecki), ale ogólnie nice :]
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Jezu... jak ona różni się od tych innych postaci jak dotąd. Czyżby szykowała się literka - o zgrozo! - "M" na pudełku? :>
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Niczym specjalnie sie nie rozni. Bardzo podobny stroj do Ashe.. wiec watpie by literka "M" byla.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:Jezu... jak ona różni się od tych innych postaci jak dotąd. Czyżby szykowała się literka - o zgrozo! - "M" na pudełku? :>
Bracie, a pamiętasz pewną rozmowę naszą in private, kiedy doszliśmy do wniosku, że baaardzo chcielibyśmy tego "M" na pudełku? W końcu poważnie wyglądająca bohaterka, poważne podejście do postaci i brak infantylizmu (tak, nie pierniczę jak potłuczony, w światach fantasy jest to możliwe, tym bardziej kiedy weźmiemy do ręki co lepszą fantasy, opowiadającą baśniowe historie właśnie bez pierwiastka bajkowości, jak chociażby "Grendel" - retelling mitu o Beowulf'ie, nie wspominając o "Wiedźminie") tym bardziej że ten świat podchodzi pod pomieszanie mistycznej magii plus zaawansowanej technologii i ten zabieg wyszedłby bardzo na zdrowie. W końcu FF nie wpasowujące się w mainstream, a poważne i dla dojrzałego odbiorcy, w końcu wątek romantyczny na wysokim poziomie (yuri anyone? :lol: )... Choroba, aż się rozmarzyłem i mnie poniosło :lol:
aden pisze:Niczym specjalnie sie nie rozni. Bardzo podobny stroj do Ashe.. wiec watpie by literka "M" byla.
Podobieństwo jest w stroju, ale nie aż tak widoczne. Przynajmniej nie nosi spódniczki jak ulicznica... No i ma znacznie poważniejsze (i powabniejsze) oblicze... Co rokuje ciekawie, bo w FF zazwyczaj postać zachowuje się tak jak wygląda (ech, te stereotypy...), a Ashe... Do-śmieci-z-nią, tak jak z każdą Yuną-cierpiętnicą _^_
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gveir pisze:aden napisał/a:
Niczym specjalnie sie nie rozni. Bardzo podobny stroj do Ashe.. wiec watpie by literka "M" byla.

Podobieństwo jest w stroju, ale nie aż tak widoczne. Przynajmniej nie nosi spódniczki jak ulicznica... No i ma znacznie poważniejsze (i powabniejsze) oblicze... Co rokuje ciekawie, bo w FF zazwyczaj postać zachowuje się tak jak wygląda (ech, te stereotypy...), a Ashe... Do-śmieci-z-nią, tak jak z każdą Yuną-cierpiętnicą _^_
Też mi przypomina Ashe- ciuchy, blond włosy, no i minispodniczka xD Przy całym moim zachwycie nad grafiką i postaciami z trzynastki musze przyznać, że daleko im do określenia "niestandardowi". Lightning nadal wygląda jak Cloud- a raczej jego ładniejsza i zgrabniesza młodsza siostra xD Facet z Versus musi mieć oczywiscie ciuchy jak Cloud, fryzurę na żel w stylu Sasuke, jest mhroczny i obłędnie seksowny, więc każda fangirl poleci do sklepu po jego figurke, wisiorek, albo mini-spluwę. Nie będzie żadnego "M", bo SE nie oleje tak poważnego klienta, jakim są małoletni fani- dobro zwycięży, a fryzura głównego bohatera pozostanie niewzruszona nawet podczas deszczu ^^ Nie miałabym nic przeciwko wprowadzeniu bardziej mhrocznych wątków i poważniejszych tematów- w końcu trochę nam tych gier z logo FFXIII przybędzie i powinno się znaleźć miejsce na wszystko :] Ale nie czekałabym na gorące yuri :lol: (bo yuri jest nudne xP)
Gveir pisze:W końcu FF nie wpasowujące się w mainstream, a poważne i dla dojrzałego odbiorcy
Lol, naprawdę sie rozmarzyłeś xD Ale to takie nierealne, żeby SE robiło eksperymenty na grze, która ma wystartować na nowej konsoli i przyciągnąć miliony graczy. Na razie widzieliśmy efektowne trailery, na których nadnaturalnie piękni bohaterowie walczą, strzelają, skaczą, są sexy. Do tego garść informacji o tym,że świat FFXIII jest rozbudowany ( biorąc pod uwagę moc nowej konsoli trudno się spodziewać powtorki z PS2) i że będzie to pierwszy FF który doczekał się kontynuacji zanim jeszcze ktokolwiek w niego zagrał _^_

Btw jeszcze raz mi ktoś przyrówna Ashe do Yuny, a zabije, pokroje i podpalę to co zostało :> Yuna- dziewcze o dobrym sercu i małym rozumku robiące wszystkim dobrze nijak się ma do Ashe >_>
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ivy pisze:Też mi przypomina Ashe- ciuchy, blond włosy, no i minispodniczka xD Przy całym moim zachwycie nad grafiką i postaciami z trzynastki musze przyznać, że daleko im do określenia "niestandardowi". Lightning nadal wygląda jak Cloud- a raczej jego ładniejsza i zgrabniesza młodsza siostra xD
Yyy... no fakt, nadal do Cloud'a podobna, ale co mieli zrobić, jak wyszła właśnie z jego modelu? ;] Od nowa robić się nie opłacało jak by nie patrzył.... No i nieco jest podobna do Ashe, ale na Wielkiego Sadomasocha, nie wygląda jak ulicznica ostatnia jak w przypadku już wspomnianej :lol:
Ivy pisze:Nie miałabym nic przeciwko wprowadzeniu bardziej mhrocznych wątków i poważniejszych tematów- w końcu trochę nam tych gier z logo FFXIII przybędzie i powinno się znaleźć miejsce na wszystko :] Ale nie czekałabym na gorące yuri :lol: (bo yuri jest nudne xP)
No, przydałoby się, przydałoby się... Bo już słodkości FF powoli zaczynają wychodzić bokiem powoli i niech jakaś część w końcu to chociaż lekko utemperuje... Ostatnio tak było w VI, motyw wypalonego i zniszczonego świata, ale teraz dopiero grafika pozwoliłaby pokazać to sugestywnie. Przy tej ilości części, to jeszcze się okaże, że połowa co mniej ważnych tytułów będzie jakoś tak infantylna _^_ Ach, ale gdyby było yaoi to by było dobrze, co? :>
Ivy pisze:Lol, naprawdę sie rozmarzyłeś xD
Zawsze się można spodziewać nierealnego... Są rzeczy jakie się fizjonomom nie śniły... Jedne gry potrafią z części na część zmienić się z bardzo dobrych w denne (choćby świetna passa FF od VI, przez VII, do VIII, a potem IX... sodomia i gomoria -_-" ), a inne na odwrót ;] Ale przyznam, masz rację - tego nie zrobią, ale miło czasem pomarzyć :lol:
Ivy pisze:Btw jeszcze raz mi ktoś przyrówna Ashe do Yuny, a zabije, pokroje i podpalę to co zostało :>
/przyrównanie/Yuna = Ashe (nawet jeżeli tak nie myślę) /end of przyrównanie/
To kiedy ta kara? A chociaż może jeszcze gwałt po zabiciu się może by przydał dla mhroczności, o Ty-która-robisz-na-przekór? :>
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Yyy... no fakt, nadal do Cloud'a podobna, ale co mieli zrobić, jak wyszła właśnie z jego modelu? ;]
To zapewne takie nawiązanie do Adama i Ewy _^_- ciekawe czy Cloud musiał jej żebra użyczać. Lighting będzie emo, ma to w genach xD
Gveir pisze:Ach, ale gdyby było yaoi to by było dobrze, co? :>
Nie obraziłabym się na wątek miłości męsko- męskiej, byle był interesujący. SE potrafiło stworzyć Axela i Roxasa w KHII to i z trzynastką by im sie udało :lol:
A yuri po prostu kiepsko mi się kojarzy. Bohaterki gier i anime przeważnie są śliczne, ale pozbawione mózgu albo osobowości. Facetom niemal zawsze trafiają się lepsze role xDDD Chociaż jeśli dziewczyna z FFXIII będzie miała charakterek i mózg, to niech sobie poszuka równie uroczej koleżanki, nie będę marudzić. Wiadomo, wszystko to kwestia dobrze opowiedzianej historii.
Gveir pisze:Ostatnio tak było w VI, motyw wypalonego i zniszczonego świata, ale teraz dopiero grafika pozwoliłaby pokazać to sugestywnie.

Założę sie że tragedii i zniszczenia w FFXIII nie zabraknie- dramatyzm dobrze się sprzedaje. Grunt żeby postacie były dojrzalsze, żeby Yuna i Tidus już nigdy nie powrócili. IMO FFXII zapowiada poprawę jeśli chodzi o IQ bohaterów- jeżeli jeszcze do IQ dodadzą rozbudowaną fabułę (tak jak to zapowiadają) to spokojnie przymknę oko na infantylne wstawki, bajkowość, albo klonowanie Clouda.
Gveir pisze:Yuna = Ashe

Marna próba, nie zasłużyłeś nawet na śmierć :> :evilbat:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ivy pisze:To zapewne takie nawiązanie do Adama i Ewy _^_- ciekawe czy Cloud musiał jej żebra użyczać. Lighting będzie emo, ma to w genach xD
Chyba w pikselach :P Btw. ten poważny wyraz twarzy, nieco zacięty mimo wszystko, powoduje, że też myślałem, że ona też może być emo _^_ Ale nawet jak będzie, to niech będzie sensownie emo, a nie Cloud leżący plackiem jak mu coś nie wyjdzie :lol:
Ivy pisze:Nie obraziłabym się na wątek miłości męsko- męskiej, byle był interesujący. SE potrafiło stworzyć Axela i Roxasa w KHII to i z trzynastką by im sie udało :lol:
A yuri po prostu kiepsko mi się kojarzy. Bohaterki gier i anime przeważnie są śliczne, ale pozbawione mózgu albo osobowości. Facetom niemal zawsze trafiają się lepsze role xDDD Chociaż jeśli dziewczyna z FFXIII będzie miała charakterek i mózg, to niech sobie poszuka równie uroczej koleżanki, nie będę marudzić. Wiadomo, wszystko to kwestia dobrze opowiedzianej historii.
Ech, zrobili to KHII w wersji męskiej, to może i zrobią kiedyś, gdzieś w wersji odwrotnej :P
Co do reszty, zgadzam się, ale zauważ jedno - nie zawsze musi istnieć dobra fabuła, czy absolutnie wybitne postacie, żeby gra czy cokolwiek zostało uznane za świetne. Starczy po prostu umieć to odpowiednio przedstawić i nawet sztamoa wydaje się czymś oryginalnym. Liczę chociaż w więc na to.
Ivy pisze:Założę sie że tragedii i zniszczenia w FFXIII nie zabraknie- dramatyzm dobrze się sprzedaje. Grunt żeby postacie były dojrzalsze, żeby Yuna i Tidus już nigdy nie powrócili. IMO FFXII zapowiada poprawę jeśli chodzi o IQ bohaterów- jeżeli jeszcze do IQ dodadzą rozbudowaną fabułę (tak jak to zapowiadają) to spokojnie przymknę oko na infantylne wstawki, bajkowość, albo klonowanie Clouda.
Też prawda, zwłaszcza że fabuła ma opierać się na wyniszczeniu świata pod podniebnym miastem. Chociaż ta zapowiedź IQ bazuje tylko na szumnych sloganach SE wygłaszanych podczas prezentacji na różnych targach i tym jak sama powiedziałaś że w trailerach wyglądają tak jak wyglądają, co dodaje im powagi. Ale oby tym razem wygląd oddał to, jacy będą ;] A co do klonowania Cloud'a - cichaj, tu będzie klon odmiennej płci, więc może być inny od Cloud'a :P A gość z Versus niekoniecznie musi być jak Cloud', mimo podobnych ciuchów - z resztą do tej pory wygląda jak ponury rzeźnik mający jakiś cel, obowiązek i właśnie w tym obowiązku być może kłócącym się z tym, co sam chciałby robić albo zmuszającym go do czegoś, może tkwić ta ambiwalencja :wink: Gdyby tak było - przynajmniej prawdopodobieństwo kolejnego załamanego Cloud'a byłoby znikome.
Ivy pisze:Marna próba, nie zasłużyłeś nawet na śmierć :> :evilbat:
Yuna jest mądrzejsza od Ashe i ma jakieś pojęcie o polityce, świecie i jest dojrzała, a Ashe nie. Teraz starczy? :evilbat:
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

soniq pisze:New Artwork
Mi tam bardziej przypomina postaci ze swiata III (DS). Cos w rodzaju polaczenie Luneth'a z Arc. Tylko w nowym bardziej napackane roznymi gadzetami.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Centhariel

Post autor: Centhariel »

Witam serdecznie Finalo-maniaków.

Final fantasy XIII zapowiada się niesamowicie (zresztą jak każdy final).

Jednak jest coś co mnie boli... Gryzie mnie to, że Kwadrat większość nowych finali umieszcza w realiach przyszłościowych. Tzn. Wybujane pistolety, latające statki, latajace budowle itp. Rozumiem, że chcą zrobić aby każdy final z kolejną liczbą wnosił coś nowego, ale to już jest rutyna (VII, VIII, X, X-2, XII). Mi się marzy FF umieszczony w średniowieczu 8)

Btw Podoba mi się system walk w czasie rzeczywistym :)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Centhariel pisze:Mi się marzy FF umieszczony w średniowieczu 8)
Dwunastka ma przecież taki klimat- średniowiecze w połączeniu z nowoczesną techniką. Księżniczki, rycerze w stylowych zbrojach, architektura- na więcej bym nie liczyła jesli chodzi o serię FF, bo trudno mi sobie wyobrazić np drużynę poruszającą się po mapie świata średniowieczną karetą _^_ FFIX była niby osadzona w przeszłości, ale dostalismy też sporą dawkę magicznej maszynerii, latajacych statków i innych gadżetów spoza epoki :]
Centhariel

Post autor: Centhariel »

O FF XII wiele nie mogę powiedzieć, ponieważ w nią nie grałem (dlaczego sprzedałem konsolę :( ) wiem tyle co z opisów i filmików. Może będzie mi to dane kiedy kupie ps3. Te statki jako tako mi nie przeszkadzały, ale klimat np. z FF X-2 jak najbardziej. I coś czuje, że pomimo wspaniałej grafiki i dynamiki walk FFXIII będzie drugim Finalem X-2
Ivy pisze: FFIX była niby osadzona w przeszłości, ale dostalismy też sporą dawkę magicznej maszynerii, latajacych statków i innych gadżetów spoza epoki :]
Ale klimat był jak najbardziej właściwy... Pistoletów przynajmniej nie było :P
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Fakt. Mnie umiejscowienie pistoletow w ff zawsze troche bawilo. Niby taka technika dysponuja, statki, pistolety, a jeszcze mieczami sie ciachaja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XIII i XIII-2”