Swego czasu chciałam odpalić PS2, ale nie mam kineskopowego tv (mało kto obecnie ma chyba lol), przez co nie dałam rady, mimo masy ustawień. Ba, PS3 też wymiękła i RDR1 bolał bardzo, więc po 15 minutach off. I tak, pady, które lata temu zdawały się super, obecnie nie są wygodne, a granie na kablu, to mordęga, zwłaszcza, jak się ma duży telewizor. Można oślepnąć, jakbyśmy w "naszym" wieku już nie mieli dość problemów.Krakers pisze: wt 17 mar, 2026 09:31Co do pierwszego PlayStation to grałem tylko u kolegi. Byłem zagorzałym PeCetowcem (i nie było mnie stać na dodatkową konsolę) i dopiero FFX mnie na Playstation 2 przyciągnęło. Ale jakiś czas temu spełniłem swoje marzenie i kupiłem sobie pierwszego szaraczka by odpalić na nim Finala. Ale skończyło się na ograniu FF9 na PS3. Za krótkie kable do padów.Go Go Yubari pisze: wt 17 mar, 2026 08:22 cokolwiek tknę, to po 5 minutach mi się odechciewa. Zupełna norma w moim przypadku. Coś do przeczekania. Dispatch przeszłam w tym czasie i tyle.
PlayStation
Moderator: Moderatorzy
- Go Go Yubari
- Ifrit

Re: PlayStation
- Nienormalny_PS2
- Malboro

Do PS2 jest przejściówka na nowe tv, ale ma mieszane opinie. Sam miałem zamiar kupić, w końcu zrezygnowałem. Niby trzeba kupić tę najlepszą (czytaj najdroższą) żeby faktycznie obraz nie drażnił. Ale ryzykować sporo pieniędzy dla nie wiem, jednej gry na 5 lat czy coś?
Na szczęście mam stary tv na przechowaniu. Co prawda jeśli mnie kiedyś najdzie na czarnulę to będzie więcej zabawy, ale przynajmniej legitnie na euro czy rgb.
Mnie najbardziej boli, że kilka lat temu padła mi fat PS3, która odtwarzała jeszcze gry z PS2. Po dziś dzień mam gdzieś zafoliowaną Valkyrie Profile 2, w którą ostatecznie nie udało mi się zagrać. A nie chcę teraz kupować PS2 właśnie przez to, że średnio mam TV pod nią, no i te pady na kable... Ale ostatnio brat coś mi mówił, że ponoć naprawiają te PS3. Muszę się zainteresować tematem.
- Go Go Yubari
- Ifrit

Wpierw chciałam powiedzieć, że nie używam PS3 (przez to zapomniałam wręcz, że to slim). Potem sprawdziłam ceny fat PS3 i jprdl. Życzę powodzenia z naprawą.Jaco pisze: wt 17 mar, 2026 16:41 Mnie najbardziej boli, że kilka lat temu padła mi fat PS3, która odtwarzała jeszcze gry z PS2. Po dziś dzień mam gdzieś zafoliowaną Valkyrie Profile 2, w którą ostatecznie nie udało mi się zagrać. A nie chcę teraz kupować PS2 właśnie przez to, że średnio mam TV pod nią, no i te pady na kable... Ale ostatnio brat coś mi mówił, że ponoć naprawiają te PS3. Muszę się zainteresować tematem.
- Nienormalny_PS2
- Malboro

Oczywiście, że tak. U mnie wiem o 2, może 3 (bo dawno tam nie byłem) punktach, gdzie konsole dalej serwisują i sprzedają retro sprzęty oraz gry. Kupowałem tam w zeszłym roku szaraka dla kumpla na 40 urodziny. Przy okazji pytałem o mały serwis swojego, więc czemu nie Twoje PS3. Naprawa wcale nie musi być droga, ale to oczywiście zależy co Ci tam padło. Może wystarczy zworkę wymienićJaco pisze: wt 17 mar, 2026 16:41 Ale ostatnio brat coś mi mówił, że ponoć naprawiają te PS3. Muszę się zainteresować tematem.
Właśnie widzę, że w jednym serwisie naprawa YLOD od 200 zł. Nice, trza się przejechać.