Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Komletuje bestiariusz... I mam problem z potworkiem GAZER zostały mi cztery do zabicia a nie moge ich odnależć. W Bestiary pisze że są w Lhusu Mines ale obeszłem całe i nie moge go znależć. Może ktos zna dokładną lokacje występowania tego stworka? A może jest jakiś knyf tak jak z GHOST z G. waterway?
No co ty chłopie :)
bossi750 pisze:Komletuje bestiariusz... I mam problem z potworkiem GAZER zostały mi cztery do zabicia a nie moge ich odnależć. W Bestiary pisze że są w Lhusu Mines ale obeszłem całe i nie moge go znależć. Może ktos zna dokładną lokacje występowania tego stworka? A może jest jakiś knyf tak jak z GHOST z G. waterway?
Ghosta da się skopletować.A jeżeli go nie upolujesz to nie odblokujesz w Sky Pirates Den
tych trzech Banga śmiesznych.Pozdro
-
- Kupo!
-
- Kupo!
dostaniesz go gdy bedziesz robil hunt Antilon Infestation (rank V) od zleceniodawczyni,
jak juz go zrobisz to idz do obozu w Phon Coast i tam obok siedzacego kolesia (fallen bhujerban) bedzie sie cos blyszczec a bedzie to site 11 key :D
jak juz go zrobisz to idz do obozu w Phon Coast i tam obok siedzacego kolesia (fallen bhujerban) bedzie sie cos blyszczec a bedzie to site 11 key :D
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Ethery kupisz w ukrytym sklepie w necrohol of nabudisLukasz_9119 pisze:Ech. Jeszcze jedno.
1. Brakuje mi ether'ów. Kupić ich nie moge. Czy można je dostać na bazarze? Co i jak zdobyć na sprzedaż żeby otrzymać ten żadki item.
2. Co to jest za czar Bubble
Bubble powiadasz użyj go na sobie a zobaczysz

spotykasz go w lokacji Stilahrine of Miriam/Throne of Veiled Gods. Aby się dostać do tej lokacji trzeba posiadać Stone of The Condemner. Ten przedmiot kluczowy otrzymasz w Mt. Bur-Omisace - Temple Grounds od Alcolyte stojecego przed świątynią po zniszczeniu miasta przez imperium. Teraz udaj się do Stilshrine of Miriam i w lokacji Ward of Measure użyj Stone of The Condemner w Way Stone w północnej części lokacji a dostaniesz się do nowej lokacji gdzie trafisz na espera Zeromus.Lukasz_9119 pisze:Dowiedziałem się że tam gdzie jest esper mateus (chodzi mi o lokację-stillshrine of miriam) jest jeszcze jeden esper. Chyba Zeromus. Jak się do niego dostać. Wiele razy kombinowałem i nic
O ile się dobrze orientuje, to w głównym wątku gry można zdobyć 5 podstawowych Esperów (Belias; Mateus; Shemhazai; Hashmalim; Famfrit). Reszta Esperów dokładnie 8 (Zalera; Zeromus; Ultima; Queklain; Exodus; Chaos; Adrammelech; Zodiark) jest opcjonalna, czyli do zdobycia po za wątkiem głównym (moim zdaniem najlepiej zacząć je zdobywac pod koniec gry, ale przed wejściem na Sky Fortress Bahamut). Co do zdobywania tych opcjonalnych Esperów to proponuje przejrzeć dział, w którym właśnie się znajdujemy. Ponieważ niektóre z opcjonalnych Esperów są łatwe do zdobycia np. Adrammelech którego można znaleźć w Zertinan Cavern bez większych problemów, w lokacji gdzie mapa się rozmazuje, no i jest też Chaos, którego żeby zdobyć trzeba się nieźle nachodzić :DMaciek22 pisze:Kiedy zdobywa się Espersy![]()
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."