Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

bossi750

Post autor: bossi750 »

Komletuje bestiariusz... I mam problem z potworkiem GAZER zostały mi cztery do zabicia a nie moge ich odnależć. W Bestiary pisze że są w Lhusu Mines ale obeszłem całe i nie moge go znależć. Może ktos zna dokładną lokacje występowania tego stworka? A może jest jakiś knyf tak jak z GHOST z G. waterway?
manieckipl

No co ty chłopie :)

Post autor: manieckipl »

bossi750 pisze:Komletuje bestiariusz... I mam problem z potworkiem GAZER zostały mi cztery do zabicia a nie moge ich odnależć. W Bestiary pisze że są w Lhusu Mines ale obeszłem całe i nie moge go znależć. Może ktos zna dokładną lokacje występowania tego stworka? A może jest jakiś knyf tak jak z GHOST z G. waterway?

Ghosta da się skopletować.A jeżeli go nie upolujesz to nie odblokujesz w Sky Pirates Den
tych trzech Banga śmiesznych.Pozdro
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Gazer pojawia sie jak spedzisz ponad 7 minut w tych lokacjach w Lhusu:Site 2,Site 3,Shunia Twinspan
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

kiedy i gdzie dostane Holy i Hastega (wiem ze napewno bylo wczesniej ale nie chce mi sie szukac wiec jakby ktos mogl) ??
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Holy - Port at Balfonheim po Pharos at Ridorana
Hastega - Dalmasca Estersand też po Pharos at Ridorana
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

chlopaki zbieram przedmioty potrzebne do touresola,mam kazdej po jednej sztuce i brakuje mi paru,biegam i zabijam zwierzaki ale one nie wyrzucaja to co chce,mam je chainowac?pozniej mam te wszystkie rzeczy sprzedac na bazarze i dostane miecz?skad wziasc high arcana? :?: :?:
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Lukasz_9119

Post autor: Lukasz_9119 »

witam wszystkich fanów FF XII
Może mi ktoś doradzić, bo niewiem z kąd mam wziąść site 3 key
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

dostaniesz go gdy bedziesz robil hunt Antilon Infestation (rank V) od zleceniodawczyni,
jak juz go zrobisz to idz do obozu w Phon Coast i tam obok siedzacego kolesia (fallen bhujerban) bedzie sie cos blyszczec a bedzie to site 11 key :D
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Lukasz_9119

Ech. Jeszcze jedno.
1. Brakuje mi ether'ów. Kupić ich nie moge. Czy można je dostać na bazarze? Co i jak zdobyć na sprzedaż żeby otrzymać ten żadki item :sad: .

2. Co to jest za czar Bubble

3. Z kąd dostać Bublle belt
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Lukasz_9119 pisze:Ech. Jeszcze jedno.
1. Brakuje mi ether'ów. Kupić ich nie moge. Czy można je dostać na bazarze? Co i jak zdobyć na sprzedaż żeby otrzymać ten żadki item :sad: .

2. Co to jest za czar Bubble
Ethery kupisz w ukrytym sklepie w necrohol of nabudis
Bubble powiadasz użyj go na sobie a zobaczysz :) (powiększa 2x HP)
Lukasz_9119

No to super. Tylko ciekawe ile czasu trwa ten czar.
Dowiedziałem się że tam gdzie jest esper mateus (chodzi mi o lokację-stillshrine of miriam) jest jeszcze jeden esper. Chyba Zeromus. Jak się do niego dostać. Wiele razy kombinowałem i nic :x
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Lukasz_9119 pisze:Dowiedziałem się że tam gdzie jest esper mateus (chodzi mi o lokację-stillshrine of miriam) jest jeszcze jeden esper. Chyba Zeromus. Jak się do niego dostać. Wiele razy kombinowałem i nic
spotykasz go w lokacji Stilahrine of Miriam/Throne of Veiled Gods. Aby się dostać do tej lokacji trzeba posiadać Stone of The Condemner. Ten przedmiot kluczowy otrzymasz w Mt. Bur-Omisace - Temple Grounds od Alcolyte stojecego przed świątynią po zniszczeniu miasta przez imperium. Teraz udaj się do Stilshrine of Miriam i w lokacji Ward of Measure użyj Stone of The Condemner w Way Stone w północnej części lokacji a dostaniesz się do nowej lokacji gdzie trafisz na espera Zeromus.
Maciek22

Post autor: Maciek22 »

Witam.
Mam takie nurtujące mnie pytanie.
Kiedy zdobywa się Espersy :!:
Ponieważ właśnie zaczynam trzeci rozdział i mam jak na razie tylko 2 pierwsze.
Chciał bym wiedzieć gdzie mam się cofnąć aby je zdobyć.

Za wszelkie pomocne informacje WIELKIE Dzieki :!:
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Maciek22 pisze:Kiedy zdobywa się Espersy :!:
O ile się dobrze orientuje, to w głównym wątku gry można zdobyć 5 podstawowych Esperów (Belias; Mateus; Shemhazai; Hashmalim; Famfrit). Reszta Esperów dokładnie 8 (Zalera; Zeromus; Ultima; Queklain; Exodus; Chaos; Adrammelech; Zodiark) jest opcjonalna, czyli do zdobycia po za wątkiem głównym (moim zdaniem najlepiej zacząć je zdobywac pod koniec gry, ale przed wejściem na Sky Fortress Bahamut). Co do zdobywania tych opcjonalnych Esperów to proponuje przejrzeć dział, w którym właśnie się znajdujemy. Ponieważ niektóre z opcjonalnych Esperów są łatwe do zdobycia np. Adrammelech którego można znaleźć w Zertinan Cavern bez większych problemów, w lokacji gdzie mapa się rozmazuje, no i jest też Chaos, którego żeby zdobyć trzeba się nieźle nachodzić :D
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”