Trivia aka Quiz: Inne JRPG

To dom wszelkich quizów i zagadek. Każdy znajdzie tu swoją "konkurencję". ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Hm, pomyślmy... może jednak nie? :twisted:

FYI, głosowałam na 'tak' w referendum.
A jeśli chodziło Ci o to, że moje życie jest tak smutne, że od tamtego czasu nie przydarzyło mi się nic pięknego -- to owszem, to był żart... wiadomo.

Ok, ludzie: googlajcie. Nie wierzę, żeby nikomu nie chciało się nawet do wyszukiwarki zajrzeć. :twisted:
Xellos

Post autor: Xellos »

Nie... chodziło mi o radość z powodu wejścia Polski do Unii :?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Xellos pisze:chodziło mi o radość z powodu wejścia Polski do Unii
Cóż, moje stanowisko w tej sprawie już znasz:
Lucrecia pisze:głosowałam na 'tak' w referendum
...ale to nie jest temat na dyskusję o UE, Polsce i polityce.

Heh, widzę, że nikt nie spieszy się z odpowiedzią. :twisted: Mam wrzucić jakieś łatwiejsze pytanie? :twisted:
Cóż, mi tam nie zależy na quizie... jeśli jakiś mod go zamknie (Go-Go... *cough, cough*) z uwagi na niskie zainteresowanie -- sami będziecie sobie winni. :twisted:
Xellos

Post autor: Xellos »

Lucrecia pisze:sami będziecie sobie winni.
Ty też Lucy bo dałaś hardcora :twisted:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Ależ skąd. Wystarczy sobie trochę pogooglać. :twisted:
Mało to w necie FAQów do VP? :roll: :twisted:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

a czemu ten sposób odpowiedzi ma służyć?
już lepiej zamknąć ten topic :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

oj ciiiicho Boni.... nie widzisz ze Luci czerpie pozytywną energie z naszej nie wiedzy? :>
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Kairi pisze:oj ciiiicho Boni.... nie widzisz ze Luci czerpie pozytywną energie z naszej nie wiedzy?
Bingo. :diabel2:
Boni pisze:a czemu ten sposób odpowiedzi ma służyć?
Temu, że będziecie mieli niepowtarzalną okazję zapoznać się z jednym z lepszych jRPG ever. :twisted: My absolute favorite. :twisted:
Boni pisze:już lepiej zamknąć ten topic
Jak miło, że to Ty pierwszy zaproponowałeś -- jakby co, to Ciebie zamordują Forumowicze, buahahaha. :twisted:

Ok, jeszcze trochę, a może wrzucę jakieś naprawdę banalne pytanko -- ale póki co -- cierpieć, wiara! :twisted:
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

uh... już dużo czasu minęło i nikt nie zgadł chyba nie podchodzi ten quiz widać mało osób zna te wszystkie jRPG-i
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Lucrecia pisze:My absolute favorite.
"My" doesn't mean "our". :P
Lucrecia pisze:Jak miło, że to Ty pierwszy zaproponowałeś -- jakby co, to Ciebie zamordują Forumowicze, buahahaha.
Tak sądisz? ;]
Lucrecia pisze:cierpieć
\*_*\
Eiko pisze:uh... już dużo czasu minęło i nikt nie zgadł chyba nie podchodzi ten quiz widać mało osób zna te wszystkie jRPG-i
Szczególnie jeśli tylko jedna osoba grała w daną grę. Pytania niech będą z klasyki raczej a nie tych ... tych.... whatever...
glamorous vamp
Bartolus

Post autor: Bartolus »

Dobra spróbuje odpowiedzieć na 2. pytanie,ale nic nie gwarantuje,że będzie to poprawna odpowiedz

Hero Value -Jest wartośc bohaterstwa Einherjorów( czy jak to się pisze...)Są one potrzebne by móc odesłać ludków do Asgardu,zwiększa się poprzez przeznaczanie CP ,na cechy bohaterów (np. Loving Dad ).

Evaulation - Chyba jest to ocena ,,pracy" Lenneth przez bogów, im wyższa tym lepsze artefakty dostajemy od Odyna,w czasie Sacred Phase.Czynnik ten zmiejszasię/zwiększa się gdy zatrzymujemy sobie/odsyłamy artefakty znalezione w dungeonach.

Seal Rating- W sumie to nie wiem co to jest....Wiem tylko ,że ma to Valkyria zamiast Hero Value .Z tego co zauważyłem to czasem maleje po rekrutacji ,zwiększa się po wysłaniu bohatera. Podobno musi być poniżej 40 punktów ,abu zobaczyc najlepsze zakonczenie(a ja po każdej sacred phase mam 100 :( )
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Ech, Bartolus, chyba Cię kocham. :D (Jedyna bratnia dusza na tym wielkim świecie, heh. :P) Gdyby nie to, że piszę z kafejki i muszę się streszczać, już bym Cię zamęczała wiadomościami na priva. ^_______^
Odpowiedź oczywiście zaliczam - ten quiz stał zbyt długo w miejscu... nie, żebym narzekała :evilbat: - choć co do trzeciego podpunktu, Seal Rating, mogłabym się troszkę przyczepić.
Bartolus pisze:Einherjorów( czy jak to się pisze...)
Einherjarów. :)
Bartolus pisze:Seal Rating- W sumie to nie wiem co to jest....Wiem tylko ,że ma to Valkyria zamiast Hero Value
Seal Rating to, najprościej rzecz ujmując, stopień 'zapieczętowania' wspomnień Valryrii z poprzedniego życia, a tym samym 'podporządkowania' Lenneth Odynowi (im niższy wskaźnik, tym mniejsza kontrola Odyna).
Bartolus pisze:Z tego co zauważyłem to czasem maleje po rekrutacji
...niektórych bohaterów. Luciana i Mystiny, o ile dobrze pamiętam. Może kogoś jeszcze. *idzie sobie przypomnieć*
Bartolus pisze:zwiększa się po wysłaniu bohatera
O dwanaście punktów, tego się nie da uniknąć. Plus dodatkowe +2 za założenie Pierścienia Nibelungów.
Bartolus pisze:Podobno musi być poniżej 40 punktów ,abu zobaczyc najlepsze zakonczenie
Bingo.
Żeby obniżyć SR, trzeba wykonać szereg czynności -- i to w odpowiedniej kolejności (np. odwiedzić Gerabellum, przejść wieżę Lezarda w rozdziale czwartym, etc.) Ale warto, warto. ^^ Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie przechodzenia gry bez zakończenia A (i na poziomie innym niż hard. :D)
Anyway, do tego są odpowiednie FAQi, np. ten: http://db.gamefaqs.com/console/psx/file ... ending.txt
A jakby co, zapraszam na priva. :D

A co do pozostałych Forumowiczów -- patrzcie, ludzie, wstydźcie i uczcie się. :diabel2:

Bartolus, Twoja kolej. Miło by było, gdybyś też zadał coś z VP (aaach, ta słodka ironia), ale na cuda nie ma co liczyć...
...poza tym, wbrew pozorom, aż tak wredna nie jestem. [:twisted:]
Bartolus

Post autor: Bartolus »

Szczerze powiedziawdzy Valkyrie Profile to ja dopiero przechodzę,ale nie ważne.....

Wielkim znawcą VP to ja nie jestem,więc pytania z tego tytułu niestety nie zadam:(
Ale zadam z pierwszej części Front Mission (następny tytuł słabo znany,ale myśle ,że ktoś zgadnie.)
Jak się nazywa ,,główny zły" i w ilu i w jakich misjach występuje?

Edit

Widzę,że zablokowałem kwiz, więc oddaje pytanie,niech zadaje ten kto chce.....
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Bartolus pisze:Widzę,że zablokowałem kwiz, więc oddaje pytanie,niech zadaje ten kto chce.....
:twisted: Hehe.... *zaciera ręce* Wiecie, mam nadzieję, co teraz nastąpi? :diabel2:
Darios

Post autor: Darios »

niebardzo... hmmm, Ty zadajesz? :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Quizy”