FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Na Mushroom Rock Road chyba są ptaszki,na Thunder Plains,Calm Lands.
Tam chyba występują patszki.
FF XII W trakcie katowania
dzuljet

Post autor: dzuljet »

to ja juz nic nie rozumiem bo tam tez wszystko juz wylapalam:( i dalej nic - pteryxa nie widac ani nia slychac:(
dzuljet

hmmm... Djose Highroad-chyba tylko tam mnie jeszcze nie bylo :) dzieki serdeczne:)

a pytanko jeszcze - jakie sa szanse na pokonanie Dark Ixiona i Shivy bez attack reels... ?? strasznie mi zycie utrudniaja:/
Harris

Post autor: Harris »

dzuljet pisze:a pytanko jeszcze - jakie sa szanse na pokonanie Dark Ixiona i Shivy bez attack reels... ?? strasznie mi zycie utrudniaja:/

MAsz szanse ale walka bedzie trwac o wiele dluzej i twoja druzyna bedzie musiala miec b. wysokie statystyki...

najlepiej zdobyc overdrive'a wakki - to tylko jeden turniej w blitzballu - naprawde nic straconego - jezeli chcesz zdobyc celestial - jedno zastrzezenie - POCHLANIACZ CZASU! nic innego...

pozdrawiam
dzuljet

tylko jeden turniej powiadasz... mnie sie nie widzi ani jedna gra - jakos malo sportowy typ jestem ale w takim razie poprobuje. Velfor juz gryzie glebe ale on byl o niebo latwiejszy od reszty...

pozdrawiam i dziex:)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Harris pisze:to tylko jeden turniej w blitzballu
Nie byle jaki, bo OD jest kilka i jeszcze Jupiter Sigil niezbedny do CW Wakki....

dzuljet pisze:tylko jeden turniej powiadasz...
Gówienko, a nie jeden turniej. Kilka (ja gram chyba 7mą) lig .... jak nie lubisz blitza, to współczuję. 1 turniej, lol.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

akurat jemu chodzilo o AR,czyli jest to jeden sezon w Blitza
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Shimon pisze:akurat jemu chodzilo o AR,czyli jest to jeden sezon w Blitza
Tak, ale nie pojawia się w pierwszym lepszym turnieju ;) Czesam trzeba z 15 rozegrać...no jeszcze można loadować.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

mi wszystkie overdrivy pojawialy sie na zmiane w lidze i turnieju zawsze po kolei,czyli zdobycie ich zajelo mi rozegranie 3 lig i 2 turniejow.dopiero Jupiter Sigil nie chcial sie pojawiac od razu,wiec tylko wtedy robilem load
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Dobra, zbieram te stwory ale nie wiem jednej rzeczy. Na krypcie pisze że np. na Fenrira trzeba conajmniej 3 stwory z grupy wolf. Czy to znaczy, że mam zebrać po 3 stwory z każdego gatunku Wolfa, czy mam zebrać trzy bele jakie pieski?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Boni pisze:Dobra, zbieram te stwory ale nie wiem jednej rzeczy. Na krypcie pisze że np. na Fenrira trzeba conajmniej 3 stwory z grupy wolf. Czy to znaczy, że mam zebrać po 3 stwory z każdego gatunku Wolfa, czy mam zebrać trzy bele jakie pieski?
Czyli musisz zebrac 3 wilczki z Besaid,3 wilczki z Calm Lands i wszędzie tam gdzie wystepują.

Najlepszym sposobem jest zbierac wszystko,ja zaczynam od Besaid:zbieram wszystkie stworki i ide do Killiki:tam łąpie wszystko itd. itp.
Dzięki temu,odrazu łapiemy potwory na pozostałe Areny.
FF XII W trakcie katowania
tydus

SEYMOUR

Post autor: tydus »

CZY KTOS WIE JAK PRZEJSC SEYMOURA MECZE SIE Z NIM 3 DNI I NIE WIEM KTO MA CZAR SLOW
Maester

Post autor: Maester »

1. Nie pisz capsem...
2. Jakiego Seymoura? W Macalania? Natusa? Fluxa? Omnisa? :C
3. Czar 'Slow' posiada najwcześniej Tidus, jako że leży on na jego drodze Sphere Grid.
4. Jeśli chodzi o Seymoura w Macalanii, to kilka stron wcześniej można przeczytać:
Go Go Yubari pisze:a) okraść obstawę
b) wykonczyć obstawę
c) Lulu MUSI umieć Nule
d) przydają się Overdrive'y aeonów i nie tylko.

1) Kiedy Seymour przyzywa Animę, Yuna przyzywa aeona...nowego
2) Shivie się szybko zapełni pasek i może się sama leczyć lodem
3) Po pokonaniu animy aeony mają misję kamikaze, czyli wykonują atak i giną.
4) Seymour wykonuje ataki w odpowiedniej kolejności, szybko ją załapiesz. Lulu rzuca Nul'e, Auron bije i Tidus... to tyle. I niech każdy wykona minimum 1 akcję, bo AP sie opłaca zdobywac.
hyniowy dziadek pisze:Ja Anime pokonałem tylko i wyłącznie Ixionem. Na starcie go przyzwałem, anima waliła Painem, a ja ciągle atakowałem ciosem fizycznym co jakis czas lecząc sie Thundarą. Nabiłem sobie Overdrive (9999dmg), potem anima walnęła swoim i Ixionowi zostało ok.300HP. Uleczyłem sie Thundarą, znowu ciosy fizyczne i drugiego uderzenia Overdrivem nie przetrwała...
Huh, jak można na tym utknąć?

Po pierwsze: okradasz Rikku strażników Guado z napojów leczniczych, bo odnawiają sobie wciąż HP...

Potem, trzeba zająć się Seymourem, obstawę można wykończyć, ale niekoniecznie - lepiej zatańczyć z Maesterem ;>

W określonej kolejności rzuca zawsze 4 czary: Ice, Lightning, Fire, Water. Kolejka wygląda następująco: rzucamy Yuną czar Nul - w zależności od rzucanego przez niego czaru: NulFrost, NulShock, NulBlaze, NulTide, a pozostałymi dwoma postaciami koncentrujemy ataki na Seymourze. Warto też wykorzystać Trigger Commands dla każdego członka drużyny, co na czas walki zwiększy jedną z jego statystyk.

Po odebraniu pewnej ilości HP Seymourowi, pojawia się Anima. Atakuje ona Painem, który prawie zawsze zabija jedną z naszych postaci, lecz nie działa on na Aeony. Tidus podpowiada Yunie, by przyzwała nowego Aeona - ???, tak naprawdę jest to Shiva. Tak też robimy, bowiem na Aeony atak Pain nie działa - atakujemy Animę Heavenly Strike'em, zaś w miarę możliwości leczymy się Blizzarą. Warto, aby Shiva poczęstowała Animę swym Overdrivem, bowiem jeśli się nie wyrobimy w czasie, nasz przeciwnik użyje swego Overdriva - Oblivion, co oznacza prawie pewną klęskę dla Shivy. Tak czy inaczej, dobijamy Animę drużyną/Overdrivem.

Seymour odwoła swego Aeona, po czym powróci do walki - tradycyjnie klepiemy go, polegając na czarach Nul - ot cała filozofia.

Myślę, że dość dokładnie opisałem cały proceder, jakbyś miał problemy, wal śmiało.

Dodam tylko, że od Animy kradniemy Farplane Shadow, od strażników Guado Hi-Potiony (chyba...), zaś od Seymoura Turbo Ethery.

Dodane po chwili przemyśleń: O_o Jak można mieć problemy z tak prostym bossem? :)
Kermi pisze:hmm... jA miałam zupełnie inną strategię... Zabiłam najpierw "pomocników", a żeby się nie leczyli ukradłam im Hi-Potion, potem już przestali i ich dobiłam... botem zwykłymi atakami i Overdrive'mi i Summon, jak przyzwał Animę od razu Shiva z Overdivem (Grand Summon - Overdrive Yuny) parę razy jeszcze dostała i po... A reszta z Seymour'em to już prościzna... Naprawdę - nic specjalnego ;)
Morał - zawsze lepiej przeczytać kilka poprzednich stron, po prostu użyć w tym celu wyszukiwarki na forum.
Gość

Post autor: Gość »

Takie małe pytanie - gubię się w sphere gridzie (wersja beginer) bo nie wiem, gdzie np. mam iść Kimarhim. Strasznie zaczyna od odstawać od reszty wojów (zadaje 500 podczas gdy Tidus i Auron czasami powyżej 2tys.).

Czy można gdzieś dostać albo dokładny opis każdej postaci (tzn. gdzie ma się udać) lub np. w postaci graficznego obrazka?

Z góry dzięki.
Harris

Post autor: Harris »

Gość pisze:Takie małe pytanie - gubię się w sphere gridzie (wersja beginer) bo nie wiem, gdzie np. mam iść Kimarhim. Strasznie zaczyna od odstawać od reszty wojów (zadaje 500 podczas gdy Tidus i Auron czasami powyżej 2tys.).

Czy można gdzieś dostać albo dokładny opis każdej postaci (tzn. gdzie ma się udać) lub np. w postaci graficznego obrazka?

ten temat na forum byl juz poruszany!

Sluchaj autorzy chcieli dac graczowi troche swobody (jak to w rpg bywa) wiec Kimahri'ego rozwijasz wedle upodoban... Mozesz zrobic go black magiem (Droga Lulu) lub zlodziejem (Rikku). Z tego jednak co widze chcesz zeby zostal wojem - skieruj go w kierunku Tidusa (dosc duzo hp) a pozniej podazaj w kierunku Aurona lub Wakki (Auron ma wiecej hp a Wakka wiecej daje do strenght).

ps. tez mialem ten problem - rozwiazal sie idealnie w koncowce gry (czyt. na tle fabularnym;)) gdzie juz pobilem sina i moglem do niego wejsc - udalem sie jednak do omega ruins i tam nabilem wszystkim statystyki tak ze Kimahri z najgorszego stal sie najlepszym czlonkiem druzyny;) zaufaj mi... Nie zapominaj zbierac jego overdrive! zwlaszcza novy - na wysokim poziomie postaci jest ZABOJCZA!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”