Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

pho3n1x pisze:Hunter nie wystąpi w tym roku, a nowa płyta, w porównaniu z Medeis jest beznadziejna (już kiedyś pisałem co o niej sądzie).
Też na początku tak myślałem, ale teraz słucham jej na okrągło. Jej styl jest zupełnie inny od "Siedem", ale mnie się podoba (szczególnie "NieRaj", "Niepokój" itd. Nie przemawia do mnie natomiast tylko jeden kawałek : "Wersety" (jednak wydaje mi się, że kawałka lepszego od "Kiedy umieram" już nie będzie) Ogólnie ten zespół lubię już od łądnych kilku lat, i jeszce się na nich nie zawiodłem. Poprostu ich muzyka do mnie "przemawia" Już niedługo zakupię sobie DVD z Woodstocku 2003, co zakończy (jak narazie ;) ) wydatki z nimi związane. Jednak każdy ma swój gust. Jeden lubi śliwki, drugi woli dziwki ;)
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ech..rozklejam się właśnie przy Aerosmith, wspominając jak kiedyś TVP puszczało ich klipy codziennie. Starzeję się chyba, bo i Armstrong i "Wonderful world" mnie wzrusza ^^'
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

U mnie króluje kilka ostów z FF, głównie OWA, do tego Carmina i mój kawałek który od Lacri na razie najbardziej się spodobał: Kelch der Liebe :wink:

Heh, a mój brat jakiegoś popu marnego słucha i komp mi zawala :/
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:mój kawałek który od Lacri na razie najbardziej się spodobał: Kelch der Liebe
^^ ciesze sie ze jeszcze posluchujesz Lacri :] < naparwde mnei cieszy kiedy ludziom podoba sie to co im proponuje^^>
aha..a myslalam ze wolisz te wolniejsze :]
ps.poluj na audiofnd,obowiazkowo na plyte Elodia! :]

a ja sobie ostatnio posluchuje musical Tanz der Vampire ;]]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Słucha tu ktoś Green Day?? Bo ja tylko jak leci w TV :D Dlaczego w ich nowym teledysku (taki wojenny.....tytułu nie pamiętam ale ma człon "September") gra ich 4 a nie 3??? Kiedyś ich słuchałem na okrągło (jakieś 10 lat temu :D)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze: aha..a myslalam ze wolisz te wolniejsze :]
Taaak, ale ten mi wpadł w ucho tak jakoś ^^

Garnet pisze:ps.poluj na audiofnd,obowiazkowo na plyte Elodia! :]
Heh, niom, ale by the way teraz właśnie coś zapoluje :>

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 ]
Lacrima Mosa- podoba mi się i swoją drogą tu nikt nie śpiewa :D

Ta tak, wiem, śpiewy Ania zaczeła... ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Lacrima Mosa- podoba mi się i swoją drogą tu nikt nie śpiewa
no bo to z pierwszej plytki Lacri,spokojniejsze granie

Boni pisze:Ta tak, wiem, śpiewy Ania zaczeła...
Anka jest dopiero od Satury:]

aha,z tej plyty wlansie Angst polecam Requiem :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:aha,z tej plyty wlansie Angst polecam Requiem
A czekaj czekaj. Tam chyba na końcu na akordeonie grali :lol: :?:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

maybe ^^ heh,posluchaj sobie plytki Einsamkeit i piosenki tytulowej^^
ale dla mnie taki koniec Requiem jak najbardziej odpowiada

a co do kelch der liebe,ktorego wlasnie slucham,nie ma osoby ktorej na razie ta piosnka by sie nie spodobala XD-jak polecalam
a juz myslalam ze Alleine zu Zwei z plyty Elodia nic nie przebije..heh
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Kelch tak wpada w ucho, że mojej mamie się spodobał... mówiła "Oho, dobra linia melodyczna " i takie tam sprawunki...

A co do reqwuiem to zakończenie mi odpowiada (Coda XD) ale przed tym jakieś dziwne śpiewy są :lol:

The Party is over- strasznie rozwleczone XD Wiem wiem tak ma być... ale takie tempo to już jest za wolne XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:mojej mamie się spodobał... mówiła "Oho, dobra linia melodyczna " i takie tam sprawunki...
jejku..pozdrow ja ode mnie :) < jelsi bedzie kojarzyc,od tej od ktorej zamawiales XD -ale jak mowie jesli w ogole wie o zamowieniachXD>

Boni pisze:The Party is over- strasznie rozwleczone
rozwleczona piesn tez sztuka stworzyc:P

Hohelied der Liebe da best:]

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 22:41 ]
Boni a co powiesz na posluchanie sobie teraz troche darkwave? :] < pieknego darkwave:]>
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:jejku..pozdrow ja ode mnie n < jelsi bedzie kojarzyc,od tej od ktorej zamawiales XD -ale jak mowie jesli w ogole wie o zamowieniachXD>
Pozdrowiłem, a ona na to: "Ale co, gdzie?" :D A potem powiedziałem że od Garnet, a to ona od razu wiedziała, że to "Ta ze Śląska" :P

Swoją drogą Garnet nie wiem co jest nie tak, ale wszystkie Twoje przesyłki do mnie nie trafiają tylko za każdym razerm sąsiedzi przynoszą. Kiedyś się pytałem czemu listonoszka nie chce przyjść pod adres to usłyszałem, że mówiła ona, że się "boi". Nie wiem o co jej w każdym bądź razie chodzi. :shock:

Garnet pisze:Boni a co powiesz na posluchanie sobie teraz troche darkwave? :] < pieknego darkwave:]>
A to to co to takiego? Jakiś nowy zespół? :D

[ Dodano: Sob 06 Sie, 2005 ]
Garnet pisze:rozwleczona piesn tez sztuka stworzyc:P
Heh, przypomniało mi się, że naj rozwleczony utwór to jeden z tych od Chopina... Scherzo ale nie pamiętam które... hmm... może trzecie z czterech jakie zrobił (a może z pięciu whatever).. To to dopiero rozwleczony utwór XD No ale mi się podoba bo jako jedyny mnie wystraszył... I to na całego O_o'

Garnet pisze:Hohelied der Liebe da best:]
A to to ten co mi się jako pierwszy spodobał ;] chiba :]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Pozdrowiłem, a ona na to: "Ale co, gdzie?" n A potem powiedziałem że od Garnet, a to ona od razu wiedziała, że to "Ta ze Śląska"
^^
Boni pisze:Swoją drogą Garnet nie wiem co jest nie tak, ale wszystkie Twoje przesyłki do mnie nie trafiają tylko za każdym razerm sąsiedzi przynoszą. Kiedyś się pytałem czemu listonoszka nie chce przyjść pod adres to usłyszałem, że mówiła ona, że się "boi". Nie wiem o co jej w każdym bądź razie chodzi.
boi..khem..to Ty powienes wiedziec czego sie boi...XD < zawsze tak masz? czy tylko z moimi? > sorry za off:]

Boni pisze:A to to co to takiego? Jakiś nowy zespół?
moze nie zespol ale nowy gatunek XD o ile Lacri gra rock gotycki,to darkwave to calkiem osobny gatunek < i moj ulubiony zespol reprezentuje ten gatunek-Diary of Dreams..>
ostatnio zasluchuje sie w Dioramie,'krewni' DoD :]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:< zawsze tak masz? czy tylko z moimi? >
Na dobrą sprawę to głównie z Tobą handluję, ale było tak też jak SH kupowałem -_-' Anyway jak przysyłają dla innych domowników to listonoszka wkracza prosto do mojego domu... Dziwne, może ona mnie się boi?? XD Tylko... czemu -___-

A kiedyś sobie czytałem to podobno Diary niejako zapoczątkował w znacznym stopniu rozwój Gothu, czy jakoś tak tam to było :wink:

ps. po napisaniu akapitu wcześniej spojrzałem na swojego ava i cóż... no, lepiej niech się boi krwawego chłopca (O_O')
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Anyway jak przysyłają dla innych domowników to listonoszka wkracza prosto do mojego domu
wg mnie listonoszka ma chyba problem z adresami -_-

Boni pisze:A kiedyś sobie czytałem to podobno Diary niejako zapoczątkował w znacznym stopniu rozwój Gothu, czy jakoś tak tam to było
w moim posce czytales? XD bo jakos uwierzyc nie moge zebys gdzie indziej to przeczytal :]

ano..wlasnie owe darkwave...czyli prostymi slowami mozna powiedziec dark romantic z wyszukanymi lyrics:]
mozna powiedziec ze podobnie jak u Lacri na poczatku DoD bardziej spojojni,melancholijni...pozniej owszem melancholijnosc pozostaje ale bardziej melodyjna ^^
< pamietam jak kuzyn mi w deutschu plytke ich kupowal i pozniej tutaj przywizol to sie zdziwil jak idzie czegos takiego sluchac-to byla wlasnie jedna z pierwszych plytek,heh...ale to jest piekne:) i w tym tkwi sek ze to nie jest muzyka dla wszystkich :)>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”