Tak walczy pierwsza, zewnętrzna forma Lavosa. Druga forma (wewnątrz skorupy) po zniszczeniu ramion używa ich w odpowiedniej kolejności (nie pamiętam za bardzo, ale chyba tak to szło: Shadow Doom BlazeFaris pisze:On uzywa chyba technik w podobie do konkretnego bossa- i ciągle się zmienia.
Chrono Trigger i Cross
Moderator: Moderatorzy
Ale schematu takowego nie było przecież. Ataki wychodziły raczej random (tak jak tła za nim). Najsilniejszym jago atakiem było jak walnął z ręki :D Postacie za słabą obroną (Lucca, Marle) były od razu dead. (mówimy tu o ok. 50 LV)Mischi pisze:Natomiast trzecia forma - Lavos Core też miała swój schemat atakowania (zależnie od otoczenia), ale nie była taka trudna (bo przez większość czasu używała słabych ataków, zamiast tych silnych)
No no...chodzi mi o to że np. poprzednie człony Lavosa używały ataków schematycznie (wiadomo było co puści następnego) a Lavos Core nie miał takiego schematu.Mischi pisze:Tak, ale przy każdym otoczeniu używał tylko określonych ataków, co jest pewnym schmatem, bo Lavos nie użyje Dreamless, jeżeli w tle znajduje się Mammon Machine (używał będzie wtedy ataku Invading Light)
-
mandigal
hi jestem wlasnie swierzo po przejsciu chrono triggera przeszedlem hyba wszystkie questy poza jednym wydaje mi sie ze dosyc waznym
hodzi o questa z moon stonem zdobylem kamien pokonujac son of sun i umiescilem na tej wysepce ale za hiny niewiem jak go odzyskac od tego skur....
z roku 1000 majora czy jak mu tam. (przeszedlem gre dosyc szybko bo w niecale 2 tygodnie a w momencie zastoju przy tym quescie niestarczylo mi cierpliwosci i ruszylem dalej)
jezeli ktos wie jak odzyskac moon stona help me plz bo niedaje mi ten quest spokoju.
hodzi o questa z moon stonem zdobylem kamien pokonujac son of sun i umiescilem na tej wysepce ale za hiny niewiem jak go odzyskac od tego skur....
z roku 1000 majora czy jak mu tam. (przeszedlem gre dosyc szybko bo w niecale 2 tygodnie a w momencie zastoju przy tym quescie niestarczylo mi cierpliwosci i ruszylem dalej)
jezeli ktos wie jak odzyskac moon stona help me plz bo niedaje mi ten quest spokoju.
W średniowieczu musisz dać jego rodzinie kawałek mięsa za darmo (dostaniesz go chyba od kucharza w zamku) - kobieta podziękuje Ci za hojność i powie, że będzie wychowywać swoje dzieci aby były tak hojne jak ty. Później tylko wracasz do 1000AD i idziesz do domu burmistrza odebrać kamień.mandigal pisze:jezeli ktos wie jak odzyskac moon stona help me plz bo niedaje mi ten quest spokoju.
-
mandigal
Jak przeżyć lasery Lavosa - poradnik - częśc pierwsza (i pewnie ostatnia) :DFaris pisze:ps. jak przezyc te lasery ostatnie bossa? _^_
Popróbuj też różne kombinacje postaci - brałam chyba Marle, Crono i Luccę, bo reszta mi zdychała od razu po silniejszych atakach, mimo, że równy poziom Rolling Eyes
Według mnie to nie jest kwestia postaci, lecz raczej poziomu doświadczenia (minimum 50 level) i uzbrojenia. Trzeba dobrze podbudować obronę magiczną - u mnie postacie miały ją w granicach 85-95 i najsilniejsze ataki Lavosa (Doors of Doom, Shadow Doom Blaze, Crying Heavens i Dreamless) zabierały nie więcej niż 300-400 HP.
Ostatnio zmieniony pn 10 paź, 2005 22:35 przez Mischi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Shilen
Nic dziwnego, bo to wyszło tylko w JaponiJaco pisze:Dziwne, że o tym nie słyszałem...
Kod: Zaznacz cały
Czytałem co nieco na ten temat, ale nie grałem. Gra była prekursorem Chrono Crossa. W sumie ograniczałeś się tylko do wyboru opcji dialogowych - twój wybór miał wpływ na zakończenie (podobnie jak w SH: Play Novel). W grze występowało trzech bohaterów: Serge, Kid i Magil (ponoć był to Magus). Celem drużyny było włamać się do posiadłości tajemniczego osobnika imieniem Yamaneko w poszukiwaniu Frozen Flame (jak widzisz wszyscy bohaterowie znani z Chrono Crossa). Urywek rozmowy pomiędzy bohaterami można było usłyszeć w Chrono Crossie, podczas wizyty w Chronopolis. Google poszły w ruch
Trzeba to dokładnie sprawdzić
Swoją drogą CC kryje przedemną wiele niezrozumiałych wątków... Był wogóle Magus w CC??? Qrde... mogło by się Square + Enix pokusić o kolejną część Chrono....
EDIT:
Pierwsze wrażenia - pogrywa muzyczka z CC^^ (podczas walki). Gra textowa. Tylko już nie wiem czy to Viper czy Lynx Manor jest
No to gramy dalej 
EDIT:
Pierwsze wrażenia - pogrywa muzyczka z CC^^ (podczas walki). Gra textowa. Tylko już nie wiem czy to Viper czy Lynx Manor jest