Kosmetyki, makijaże, ubiór etc :]

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

miyavi XD

heh,kumpela ma taka fryzure,tyle ze czarna..podoba mi sie wlansie jak z jednej strony z przodu jest takie dlugie 'ciecie' :D :D ..dla takich fryzur czasem mysle czy by nie sciac moich wlosow......

zdjecie..jak znajdziesz chetnie zobacze ^^

heh kiedy robilam wlasnie bialym pudrem etc to stara do mnie oczyywiscie po odpowiednim wyslowieniu,powiedziala ze wygladam jak zombie :D zreszta czesto mam od niej mozliwosc uslsyzenia ze wygladam jak smierc < ej no uzywam ciemneijszego pudru!>...whatever :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:zreszta czesto mam od niej mozliwosc uslsyzenia ze wygladam jak smierc < ej no uzywam ciemneijszego pudru!>...whatever :]
Ja też, ale mojej ręce opadają na widok bladej skóry w środku lata ^^'

Kiedyś opalałam się non- stop leżąc plackiem na plaży nad morzem..efekt ciekawy: byłam brązowa jak nigdy - po dwóch tygodniach na Mazurach zbladłam jednak całkowicie - tak więc szkoda zdrowia i czasu..

http://koszulki.win.pl/ - znajomy link - podkład w płynie za 8 zeta...można by się pokusić :lol:

[ Dodano: Wto 02 Sie, 2005 ]
Garnet pisze:heh,kumpela ma taka fryzure,tyle ze czarna..podoba mi sie wlansie jak z jednej strony z przodu jest takie dlugie 'ciecie' n n ..dla takich fryzur czasem mysle czy by nie sciac moich wlosow......
Trzymaj długie włosy, bo ja ścuięłam nie tak dawno i żałuję..teraz minimum pół roku czekania, aż wreszcie coś się da z nich wykrzesać.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

khem...nie polecam tego badziewia..nie,nie mam go ale czytalam opinie o tym produkcie..zrestza czego mozna sie spodziewac po 8 zl...jednak jelsi chodiz o kosmetyki-a tym bardziej puder,podklad-warto czasem wydac troche...

mam ten puder stamtad...moze byc,ale i tak nie wiem keidy osttani raz go uzywalam,zreszta mam tez bialy Guerlain..rtez nie wiem keidy go uzywalam :D wole wlasnie uzyc jasny podklad,i ciemniejszy puder...ale i tak na jasna cere za duzo nie daje ale zawsze cos i wyglada sie troche bardziej naturalnie :]

Ivy pisze:Trzymaj długie włosy, bo ja ścuięłam nie tak dawno i żałuję..teraz minimum pół roku czekania, aż wreszcie coś się da z nich wykrzesać.
^^ no na razie trzymam...ewentualnie moze jakies podciecie do polowy plecow...ech...jesli chodiz o wlosy to nie jestem taka zdecyodwana,jestem do nich po prostu jzu tak przyzwyczajona XD
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Garnet pisze:khem...nie polecam tego badziewia..nie,nie mam go ale czytalam opinie o tym produkcie..zrestza czego mozna sie spodziewac po 8 zl...jednak jelsi chodiz o kosmetyki-a tym bardziej puder,podklad-warto czasem wydac troche...
Wiem wiem, doświadczenie mnie nauczyło,że poniżej 10 zł dobrego kosmetyku się nie dostanie :/

Garnet pisze:wole wlasnie uzyc jasny podklad,i ciemniejszy puder
Czasem przy zbyt jasnym człowiek jak w masce wygląda, ale od czego są eksperymenty? ;)
Garnet pisze:^^ no na razie trzymam...ewentualnie moze jakies podciecie do polowy plecow...ech...jesli chodiz o wlosy to nie jestem taka zdecyodwana,jestem do nich po prostu jzu tak przyzwyczajona XD
Ech..gdybym tego dnia nie poszła do fryzjera.. ^^' Ale są też dobre strony krótszych włosów - co miesiąc inna fryzura. Dziś na przykład nowa grzywka, jutro może inny kolor (z czarnego na bardziej czarny)

Jestem ciekawa, jakie jest wasze zdanie na temat tatuaży?
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Ivy pisze: Trzymaj długie włosy, bo ja ścuięłam nie tak dawno i żałuję..
Też żałowałem, ale krótkie włosy mają wiele plusów.
Ivy pisze:Jestem ciekawa, jakie jest wasze zdanie na temat tatuaży?
Mnie za szybko wszystko nudzi. Nie ma sensu robienie sobie tatuaża, który za tydzień przestanie mi się podobać.

Edit:
Nie zniusł bym takiej dziewczyny :/
http://www.nnm.ru/imagez/gallery/newz/t ... e_full.jpg
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

a mi sie wlasnei dzisiaj puder 'rozwalil' spadl mi do wanny i caly pokruszony :( a mialam go ze stanow,bo u nas kosmetykow Mac dostac nie idzie...buuu :((((

Ivy pisze:Czasem przy zbyt jasnym człowiek jak w masce wygląda, ale od czego są eksperymenty? n
ale jesli tez odpowiednio wszyskto inne przypudrujesz,juz jest inny efekt XD

Ivy pisze:Ech..gdybym tego dnia nie poszła do fryzjera.. ^^' Ale są też dobre strony krótszych włosów - co miesiąc inna fryzura. Dziś na przykład nowa grzywka, jutro może inny kolor (z czarnego na bardziej czarny)
no wlasnie farbowanie..niezle mi sie dlugie moga zniszczyc..whatever

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57770199 to sa dopiero buty :]

Ivy pisze:jakie jest wasze zdanie na temat tatuaży?
bardzo lubie,poza tym podobaja mi sie kolczyki ale te nad brwia! nigdzie indziej...kiedys sobie zrobie..narazie i tak mam dostatecznie duzo innych problemow :roll:
pho3n1x

Garnet pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57770199 to sa dopiero buty :]
Baletki niczego sobie XD
A wracając do tatuaży. Bardzo podoba mi się tatuaż gitarzysty z In Flames. Ma takie tygrysie pasy na ramieniu. Kumple ostatnio wytatuował sobie pajęczynę z pająkiem od nadgarstka do łokcia. Nawet fajnie wygląda, ale jak już mówiłem mi się za szybko nudzą takie rzeczy.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

zawsze mozesz sobie wytatuowac takie jakie daja co chipsow czy czego tam :lol:
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Ivy pisze:Jestem ciekawa, jakie jest wasze zdanie na temat tatuaży?
Mnie się ogólnie tatutaże podobają :D W przypływie gotówki zrobię sobie taki sam jak ma Tommy Stewart (były perkusista zespołu Godsmack) na plecach :D
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57770199 to sa dopiero buty :]
Płaskostopie w dwie minuty.

Garnet pisze:bardzo lubie,poza tym podobaja mi sie kolczyki ale te nad brwia! nigdzie indziej
Kolczyk_pempek_komóra. Ktoś słyszał? :] :lol:

Garnet pisze:zawsze mozesz sobie wytatuowac takie jakie daja co chipsow czy czego tam
One są szkodliwe dla zdrowia. :]

A jeśli chodzi o tatuaże. Fajny był u Zella :lol: :P Ale po co tatuaże skoro do pracy mogą nie wziąść, a na starość to to jak szjs wygląda :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Ale po co tatuaże skoro do pracy mogą nie wziąść,
dlatego powinno sie je robic w meijsach ktore mozna zakryc...dobra ja marze o gacusiu na dekolcie ;)

swoja droga podczas badania na prawko,babka sie mnie pytala czy mam tatuaze? a po kiego im taka informacja potrzebna :?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Może jak ma się wypadek to zabiera się trupom skórę i pytają się czy nie ma tatuaży? :?

[ Dodano: Wto 02 Sie, 2005 ]
Ble, jakie to obcesowe ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Garnet pisze:swoja droga podczas badania na prawko,babka sie mnie pytala czy mam tatuaze? a po kiego im taka informacja potrzebna
Jak się kumpel do pracy w USA wybierał, to go pytali,czy nie był w dzieciństwie wykorzystywany seksualnie, więc już nic mnie nie zdziwi :roll:

Widzę ,że zdania co do tatuowania się są podzielone - ja nadal poszukuje wzoru,który by mi pasował, a trwa to dobrych kilka lat.. Rozważałam coś niewielkiego - dyskretny malunek na ramieniu- kilka centymetrów, czarnym tuszem (kolory blakną i pozostaje na ciele nieciekawa plama)
Mnie za szybko wszystko nudzi. Nie ma sensu robienie sobie tatuaża, który za tydzień przestanie mi się podobać.
Dlatego właśnie to taka ważna decyzja - jak nie jesteś w 100 % pewien, że chcesz taki, a nie inny wzór, to lepiej od razu sobie odpuścić. Dobrym wyjściem jest też tatuaż kilkuletni: barwnik użyty do tatuażu znika stopniowo i rozchodzi się w skórze (ciekawa tylko jestem, czy nie wpływa to za bardzo na estetykę takiego cuda np po roku), albo henna - na tydzień można sobie wypróbować bez żadnych konsekwencji.
Boni pisze:Ale po co tatuaże skoro do pracy mogą nie wziąść, a na starość to to jak szjs wygląda Rolling Eyes
jeśli marzy się komuś tatuaż na pół ciała, to niech się nie dziwi, że do pracy w biurze niky go nie przyjmie ;) Mniejsze tatuaże można bez problemu ukryć pod żakietem, czy garniturem i nie ma problemu z szefem.
Na starość można sobie zafundować laserowe usuwanie ;)
Garnet pisze:dobra ja marze o gacusiu na dekolcie n
Musiałabyś do pracy chodzić zapięta po samą szyje ;)
pho3n1x

Garnet pisze:dobra ja marze o gacusiu na dekolcie
Coś a'la Batman.:D
Garnet pisze:swoja droga podczas badania na prawko,babka sie mnie pytala czy mam tatuaze? a po kiego im taka informacja potrzebna
Przy oddawaniu krwi też o to pytają, myslałem że chodzi o to, czy w ostatnim czasie była szansa zarażenia się hiv.
Ivy pisze:Musiałabyś do pracy chodzić zapięta po samą szyje
Koleżanka chciała sobie wytatułować Ediego (dla nie wtajemniczonych - maskotka Iron Maiden) na wewnętrzenej stronie uda, ale jakoś do tego nie doszło.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ivy pisze:Musiałabyś do pracy chodzić zapięta po samą szyje
pho3n1x pisze:Coś a'la Batman.
khem...scislej mowiac chodizlo mi o takiego maluskiego gacka na samej gorze....piersi :D :D :wink: tak ze skosu,daloby sie ukryc jak co do czego...poza tym od czego sa dlugie wlosy :D

pho3n1x pisze:na wewnętrzenej stronie uda
hmm...

ewentualnie podobaja mi sie tez chinskie znaczki etc,roze tez ladne..no troche tych wzorow jeszcze jest co mi sie podobaja :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”