FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

To dziwne... Myślałam, że Karma zabiera zależnia od statystyk... Widać, że Kimahri mało zabił potwórków :lol: A to jest dokładnie tyle ile zabiła dana postać czy jeden potworek równa się np. 5 HP??
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Stosuj interpunkcję, proszę. Takiej sieczki nie da sie czytac.

Skrzynki w Omega Ruins - zależy od szczęscia - jednrmu się uda wykona w godzinę, inny będzie się męczył z pięc. Nie da się pomóc.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

lasic to zależy ilu wrogów (ile walk) masz po drodze. Możesz iść szybko, ale możesz też wolno. Dzizas krajst. A otwiera się normalnie, ani krócej, ani dłuzej jak wszeystkie inne skrzynki. I jak napisała Faris. Stosuj interpunkcję. Jak nie dla siebie to dla innych uzytkowników, a oni jak się wkurzą to nie przeczytają, a co za tym idzie, nie pomogą Ci. Proste.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Go Go Yubari pisze:lasic to zależy ilu wrogów (ile walk) masz po drodze. Możesz iść szybko, ale możesz też wolno.
Albo bardzo szybko z "No Encounters".
cienias

Post autor: cienias »

witajcie! mam pytanko! po co sie idzie do jaksini stolen fayth za calm lands? czy jest tego jakis okreslony cel? bo w opisie nie ma o niej mowy...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Idzie się tam, żeby zdobyć Yoyimbo, a później, żeby złapać potworki
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
leo

Post autor: leo »

Właśnie zmagałem się z Penance i wszystko szło dobrze. Odpadł mu odwłok ;) przetrwałem pierwsze Immolationy i nagle się posypało.
Immolationy zaczęły zabijać. Czy ktoś wie, dlaczego?
leo

Oczywiście rzucałem Dispell po jego atakach i dlatego się zdziwiłem tymi nagłymi zgonami ;)
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Jak zwykle kiedy mam problem to lece dowac po pomoc :lol:
Otuz jak kazdy wie zeby zdobyc ostatniego Aeona te "siostry" trzeba miedzy innymi wylapac stworki na Mt. Gagazet otuz problem w tym tkwi ze chodze potym tam i z powrotem i niemoge juz tylko jednej cholery dorwac [Dark Flan] wie ktos moze gdzie to "cos.." miej wiecej w ktorym miejscu atakuje, z gory dzieki !!!
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Poszukaj w jaskinii, ale w Zanarkand też się trafia (tamtejsze potworki należą do Mt.Gagazet)

[ Dodano: Pią 29 Lip, 2005 10:31 ]
Z tym, że w jaskini to bardziej za schodami
leo

Ja na Dark Flana trafiałem najczęściej w lewej odnodze jaskinii, jeszcze przed wejściem do wody. Oczywiście wtedy polowałem na Mandragorę, czy inne zielsko...
;)
ReJcIk

Post autor: ReJcIk »

Pomozcie mam proble utknelem na walce z SEYMUREM I JEGO AEONEM ANIMA POMOCY!! :cry:
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Ale nie możesz go pokonać???
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Maester

Post autor: Maester »

Huh, jak można na tym utknąć?

Po pierwsze: okradasz Rikku strażników Guado z napojów leczniczych, bo odnawiają sobie wciąż HP...

Potem, trzeba zająć się Seymourem, obstawę można wykończyć, ale niekoniecznie - lepiej zatańczyć z Maesterem ;>

W określonej kolejności rzuca zawsze 4 czary: Ice, Lightning, Fire, Water. Kolejka wygląda następująco: rzucamy Yuną czar Nul - w zależności od rzucanego przez niego czaru: NulFrost, NulShock, NulBlaze, NulTide, a pozostałymi dwoma postaciami koncentrujemy ataki na Seymourze. Warto też wykorzystać Trigger Commands dla każdego członka drużyny, co na czas walki zwiększy jedną z jego statystyk.

Po odebraniu pewnej ilości HP Seymourowi, pojawia się Anima. Atakuje ona Painem, który prawie zawsze zabija jedną z naszych postaci, lecz nie działa on na Aeony. Tidus podpowiada Yunie, by przyzwała nowego Aeona - ???, tak naprawdę jest to Shiva. Tak też robimy, bowiem na Aeony atak Pain nie działa - atakujemy Animę Heavenly Strike'em, zaś w miarę możliwości leczymy się Blizzarą. Warto, aby Shiva poczęstowała Animę swym Overdrivem, bowiem jeśli się nie wyrobimy w czasie, nasz przeciwnik użyje swego Overdriva - Oblivion, co oznacza prawie pewną klęskę dla Shivy. Tak czy inaczej, dobijamy Animę drużyną/Overdrivem.

Seymour odwoła swego Aeona, po czym powróci do walki - tradycyjnie klepiemy go, polegając na czarach Nul - ot cała filozofia.

Myślę, że dość dokładnie opisałem cały proceder, jakbyś miał problemy, wal śmiało.

Dodam tylko, że od Animy kradniemy Farplane Shadow, od strażników Guado Hi-Potiony (chyba...), zaś od Seymoura Turbo Ethery.

Dodane po chwili przemyśleń: O_o Jak można mieć problemy z tak prostym bossem? :)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

hmm... jA miałam zupełnie inną strategię... Zabiłam najpierw "pomocników", a żeby się nie leczyli ukradłam im Hi-Potion, potem już przestali i ich dobiłam... botem zwykłymi atakami i Overdrive'mi i Summon, jak przyzwał Animę od razu Shiva z Overdivem (Grand Summon - Overdrive Yuny) parę razy jeszcze dostała i po... A reszta z Seymour'em to już prościzna... Naprawdę - nic specjalnego ;)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”