Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Boni pisze:Dlaczego końce ogórków i sałaty mają gorzki smak? Raz się mówi że szkodliwe zwiążki a raz że to spowodowane słońcem, albo że to duże nagromadzenie jakiś soli mineralnych... Heh, sam nie wiem czy wolno to jeść czy nie n
To tak samo jak końcówki bananów.A o tych ogórkach nigdy nic takiego nie słyszałem....czyli będziesz żył jak zjesz :D.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Nienormalny_PS2 pisze: końcówki bananów.
Ja nie lubie końcówek, a w szczególności od bananów :? , nie wiem czemu, jakoś tak od dziecka mam. Chociaż kto zjada ostatki ten piekny i gładki XD
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Pijta wino bądź bamboocha :D
A tak na poważnie, to zjadam tony płatków śniadaniowych (firmy Nestke ofkoz). Podobno zdrowe są, bo zawierają 8 witamin + ŻELAZO (oraz wapń). :D
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Cierń pisze:A tak na poważnie, to zjadam tony płatków śniadaniowych (firmy Nestke ofkoz). Podobno zdrowe są, bo zawierają 8 witamin + ŻELAZO (oraz wapń).
To tak jak ja :!: Ja też pochłaniam je,może nie tony ale dość dużo.Nie polecam natomiast próbować jak to niektórzy (w tym ja) : "O minął dwa dni temu termin...ale co tam,zjem sobie..." Kończy się to naprawdę bardzo źle...
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Ahhhh zapomiałem dodać. Doskrobałem się również do wielu den słoików Nutelli (pychota :!: :D )Noo oczywiśćie ciągle to praktykuję :twisted:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Cierń pisze:Ahhhh zapomiałem dodać. Doskrobałem się również do wielu den słoików Nutelli
Nutella jest fantastyczna.Nie tylko ona,jej podobne twory też lubię zjeść,czasem można kupić dwie sztuki w cenie jednej Nutelli a smak wcale tak nie odstaje.Nie lubię natomiast tych Milky Way`ów i czegoś w tym stylu.Jasne kremy jakoś mi nie wchodzą,ale orzechowe czy czekoladowe.... :D + kakao jak zawsze "no nie" :D.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Nienormalny_PS2 pisze:Nutella jest fantastyczna.
Ale dość droga :D

Ostatnio nie jem za dużo słodyczy...bo nie mam czasu. Nie będę się obżerać :D Też nie przepadam za tymi wszystkimi batonikami - jedynie Twixy lubię, ale tak, to to wszystko strasznie słodkie...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Nienormalny_PS2 pisze:Nie lubię natomiast tych Milky Way`ów i czegoś w tym stylu.Jasne kremy jakoś mi nie wchodzą
Ja za to uwielbiam Milkiway XD Takie pyszne, że w kilka dni zjeść umię i to samo XD
Nienormalny_PS2 pisze:Nie polecam natomiast próbować jak to niektórzy (w tym ja) : "O minął dwa dni temu termin...ale co tam,zjem sobie...
Uch gdybym zjadła coś przeterminowanego to chyba cud y musiał się stać :lol: Nawet mi niekiedy mówią "to dopiero wczoraj minął termin możesz jeść", a ja na to "Nie, nie jem przeterminowanych" XD Czasem nawet nie jem tego co w tym dniu kończy się dopiero (termin)
Cierń pisze:A tak na poważnie, to zjadam tony płatków śniadaniowych (firmy Nestke ofkoz).
O jak miło nie jestem wyjątkiem XD Moję płatki to po dwóch dniach znikają XD Tak się nimi zajadam XD
Doszłam do wniosku, że wszystkie owoce z krzaków są lepsze na ogródku (bądź lesie) niż kupione na targu ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Nastał czas papierówek! Jako że sam ich nie mam to zdobywam na wszystkie sposoby :D (nie....nie kradne ale wyłudzam od cioci czy kumpli ;) ) A tak wpgóle to znacie jakiś sposób na odzyskanie apetytu??? Ostatnio cokolwiek jem (nawet te jabłuszka) to mnie jakoś muli.....
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Może być kilka powodów. Zaczynając od młodzieńczego znudzenia życiem, przez helikobakter pylori do raka :). Jak będziesz miał to za długo, to idź do lekarza.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Jaco,może jedz coś średniego dla Ciebie,a tak np w piątek zrób sobie mega pyszną kolację,to co najbardziej lubisz :D.Długo przed tym nie jedz,to powinno CI wejść ze smaczkiem.
pho3n1x pisze:helikobakter pylori
:shock: :?:
pho3n1x

Ja mam czasami straszne problemy z jedzeniem śniadania, ale zawsze staram się zmusić do, przynajmniej jednej kanapki.
Helicobakter pylori to jest bakteryjne zakażenie żołądka. Potrafi być bardzo nie przyjemne, na szczęście mnie to nie spotkało :) Jednak płukanie wódeczką dużo daje :D
Maester

Post autor: Maester »

pho3n1x pisze:Ja mam czasami straszne problemy z jedzeniem śniadania, ale zawsze staram się zmusić do, przynajmniej jednej kanapki.
Huh, mam coś podobnego - z rana w ogóle nie chce mi się nic jeść, potrawy, które normalnie w środku dnia jem z apetytem, tracą smak, a ochotę na jedzenie mam dopiero po południu. O_o
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Poprostu po spaniu trochę potrwać musi zanim się przystosujemy do przywrócena rytmu organizmu.. a z resztą :P
glamorous vamp
pho3n1x

Nikt nie mówi że to coś dziwnego. Dziwne jest to, że jesteśmy zmuszeni do życia wbrew "rytmowi organizmu". Wczesne wstawanie (w czasie pracy lub nauki) i odzyskiwanie przytomności dopiero podczas biegu do budy brrr.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”