Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

o tak... Vivi to postać bardzo przydatna w drużynie. :) Ale Flary bym nie polecił - Jak na taki koszt czaru, to zadaje mało obrażeń. Jedynym plusem jest to że jest non-elemental. O wiele lepszy jest Doomsday, nie dość że na wszystkich 9999, to jeszcze podleczy całą druzynę jak sie ma dobrze ekwipunek dobrany XD
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Vivi to baaardzo przydatna postać. Jeśli ma się Reflect x2 i rzuca na siebie Flare i tak zadaje 9999 obrażeń. Lepsze to od Meteor, które nigdy mi chyba nie trafiło w cel :lol:
Izrail pisze:O wiele lepszy jest Doomsday, nie dość że na wszystkich 9999, to jeszcze podleczy całą druzynę jak sie ma dobrze ekwipunek dobrany XD
Ten czar nie powinien ranić drużyny, myślałam, że to będzie coś lepszego :P A jeśli chcę go rzucać, to muszę zabezpieczyć się przed Shadow. Głupie to trochę. Chociaż przed końcowymi bossami i tak trzeba zabezpieczyć się przed tym elementem, więc nie robi to wielkiej różnicy XD
Luter

Post autor: Luter »

jezeli chodzi o ff'a VII to podstawowe osoby to cloud i yuffie (nie widze zadnej zależności jej broni od jakich kolwiek czynników, czyli moze tracic HP i MP a atak jest nie zmienia swojej wartości ) co do trzeciej osoby ... hmmm ... wydaje mi sie red ;) cloud yuffie atak a red leczy :d
Slim

Post autor: Slim »

moim zdaniem Squall bo musi byc i jest spoko gosciu limity itp a reszta to Rinoa bo lubie jej zwierzaczka Selphie i chyba jako jedyna ma 2 limity i Selphie jak bym mogl sobie poradzic bez jej czarow naprzyklad full cure :)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Slim pisze: Rinoa bo lubie jej zwierzaczka Selphie
<rotfl> mrrrrau....(biedny Squall....) oczywiście NIE chodzi ci o Angelo ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Jaco pisze:Slim napisał/a:
Rinoa bo lubie jej zwierzaczka Selphie

<rotfl> mrrrrau....(biedny Squall....) oczywiście NIE chodzi ci o Angelo
Slim bądź łaskaw uzywać interpunkcji, dobrze chłopczyku? Bo potem właśnie wychodza takie dziwne rzeczy. Kropki i przecinki, to nie taka trudna sprawa, zaufaj mi. Jak nie umiesz z nich korzystać, to zapytaj się rodziców...
---
Wracając do tematu. W FF8 - Squall, Seifer i Edea...inne składy wymuszane to Suqall + Quistis + Rinoa.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

W składach do FF8 za drugim razem starałam się brać wszystkich, żeby zapobiec sytuacji, kiedy 3 osoby mają 100 level a reszta 20 :) I żeby przed pójściem do Omegi nie wszyscy mieli setny level (lvl 5 Death czasem rzuca na początku). Mój ulubiony skład to Squall-Rinoa-Quisty lub Selphie - wiem, że faworyzuję babki, ale limit Zella mi nie pasuje, a ten od Irvine'a jest nudnawy ;) (ale mocny czasami).
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Ja ostatnio przechodziłem Squall'em (86 lvl), Zell'em(79 lvl) i Selphie(61 lvl). Jak widać nie bardzo mi się chciało ćwiczyć :) Reszta ludzików miała od 17 do 30 lvl. Selphie oczywiście mi się do niczego nie przydała, ale jeszcze nie miałem jej w ostatecznej drużynie, więc musiałem spróbować.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

pho3n1x pisze:Selphie oczywiście mi się do niczego nie przydała, ale jeszcze nie miałem jej w ostatecznej drużynie, więc musiałem spróbować.
Nie powiedziałabym - jej limity potrafią zdziałać cuda - takie Wall, Ultimax3 czy full Cure (nie wspominając o deserze "The End" :P). A po wyćwiczeniu jest postacią jak każda inna :)
pho3n1x

Faris pisze:Nie powiedziałabym - jej limity potrafią zdziałać cuda - takie Wall, Ultimax3 czy full Cure (nie wspominając o deserze "The End" n).
taaaaa tylko że żaden z tych czarów mi nie odpowiada. Wall jest bee bo za bardzo ułatwia, na ultime x3 szkoda mi limitu ( :) ), full cure mnie denerwuje, bo tracę możliwość limitowania (gdy aury brak). Co do "the end" hmm nie lubię łatwych wygranych.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

pho3n1x pisze:(gdy aury brak)
Nic Ci nie pasuje, to moze mam wspomnieć, że Selphie potrafi rzucić Aura x3 XD
Czyli niewazne co wybiorę - i tak Ci nie odpowiada - tamto za mocne, to za bardzo ułatwia :D
Slim

Niestety w ff8 nie są ukazane jej inne zwierzaczki .... a szkoda ,
a chodziło mi że pomoc algelo jest praktycznie nie zastompiona ( Squall i angelo .... nepewon nie , dla angela jakaś fajna psica a Squall wybiera jakąś fajną babke jakby co , może być Rinoa ) hehe ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dobra dzieci, koniec OT. O limitach etc. są tematy.

Jeszcze mi pasował skład: Zidane - Vivi - Eiko - Garnet
pho3n1x

Faris pisze:Nic Ci nie pasuje, to moze mam wspomnieć, że Selphie potrafi rzucić Aura x3 XD
No tak, ale czy warto nią grać dla jednego czaru? Lubie ją ale następnym razem będzie w mojej grupie lamerów :)
Edit: GGY nie gadamy o limitach, ale o postaciach i najlepszych składach. Dyskutujemy czy warto Selphie zaliczyć do głównej drużyny. Jesteś trochę przewrażliwiona - bez złośliwości...
Ostatnio zmieniony śr 27 lip, 2005 18:44 przez pho3n1x, łącznie zmieniany 1 raz.
Slim

interpunkcji używam tylko mi się spieszyło , i z nią nie mam problemu

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 19:45 ]
na upartego można grać wszystkimi postaciami ...

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 19:50 ]
np na 1 cd Selphie jest bardzo pomocna , w walce z diablosem bez niej było by go tródno pokonać a potem jak kto woli , można tylko przy bosach
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”