Xenogears...Xenosaga...

Mówi Ci coś Chrono Cross, Chrono Trigger? Wszystko o klasyce SE

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Gokulo pisze:Omg co oni zrobili z glosami w tej czesci
zaczynam sie bac....powinni zostac ci sami..tu plus sla square ze dla calej kompilacji wynajela tych samych aktorow...

The Sorrow pisze:Mnie najbardziej zdenerwował wygląd Jr - gdzie płaszczyk i chaosa - spodnie od gangu Hell Angels
heh jr mowie od razu,nie spodobal mi sie zaraz na poczatky,a te gacie u chaosa rox :D

Gokulo pisze:jako cyborga
androida:P

[ Dodano: Pią 15 Lip, 2005 00:04 ]
Gokulo..Nicolai w avku? a mowiles ze go nei lubisz?:P
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Sorry, zawsze Ziggy i KOS sie mylili mi jako cyborg<=>android ^^; Technik ze mnie zaden ; ;
Gokulo..Nicolai w avku? a mowiles ze go nei lubisz?
Sam avatar bardzo mi sie spodobal (nie znalazlem wielu ciekawych z SH) a i on odrywa wieksza role niz mi sie na poczatku wydawalo :) Kto wie moze cos z tego bedzie ;) Wiesz to jest taki villain ktorego sie lubiac- nie lubi :mrgreen:
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

"Ależ to proste drogi Watsonie" - jak zwykł mawiać Sherlock Holmes:
- android <z gre. sztuczny człowiek> to robot, maszyna wykonana na wzór i podobieństwo człowieka
cyborg - to człowiek ze sztucznymi, cybernetycznymi częściami ciała, wszczepami
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

no wiec przeszlam juz X1 :) piekne ^^ ale jesli chodiz o wokal to jednak wole te z xenogears ale za to kokoro tez nie jest takie zle :]
i zakonczenie

Kod: Zaznacz cały

wreszcie pokazali contact!..szcerze to myslalam ze w xenosadze wlasnie bedziemy dogladac poprzednie wcielenie elly i feia...ale zaciekawila mnie tez kwsetia lost jerusalem nio i wspomneinia o arce
nio i teraz 2...jak pierwsyz raz zagralam...to aaa...co oni zrobili...inny system walki-przyzwyczailam sie do 1-i menu..gdzie te fajniutkie zdobywanie umiejetnosci...coz..i tak to sie nie rowna z tym co zrobili z shion,kosmos i momo...na boga..to calkiem inne osoby...coz,niestety na poczatku 2 troche zawodzi-jesli gracie zaraz po skonczeniu 1...ale na razie jestem w second miltii po ataku..czekam na albedo...hahahahahaha :wink:
Jecht

Post autor: Jecht »

no przeszedlem xenogears... i mam male pytanie czy oplaca sie kupowac xenosage 1 i 2? moge miec ze stanow.... wiec sie pytam czy to dobra gra ?:D bo xenogears piekielnie mnie wciagnelo..
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

No Jecht pytanie za 100 punktów.
Dla mnie 1 i 2 epizod są dobrymi i bardzo dobrymi (odpowienio E1 i E2) grami. Faktem natomiast jest też to, że nie trzymają poziomu -Gearsa. Względem fabuły są jak pociąg towarowy, to znaczy że rozpędzają się pomału, ale w pełnum pędzie miażdż wszystko na swej drodze. Seria Xeno pozaostanie bowiem, moim zdaniem, serią o najlepszej fabule.
I te szwarccharaktery - Albedo i Margulis :twisted:
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

W 2 wszystko zwalili z tego co czytam... :/ Qrde, przecież jak oni nie będą mieć takich fajnych oczek to ja nie wiem!!! Qrde teraz wszyscy tak fajnie wyglądają (w 1), szczególnie Jr. (przypomina mi Briana Molko :P), a w 2... ech... no comment... :/ A Albedo trudny jest na końcu gry w 1???
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Bossowie na koncu 1 to joke ^^:
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Bossowie?? To kto jest jeszcze oprócz Albedo??

A tak w ogóle to co on zrobił MOMO? wyssał z niej duszę??
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Tak jest jeszcze jeden boss po Albedo. Trudno powiedziec, ze wyssal dusze bo ona to realian ^^; Poprostu wlamal sie do niej jak do komputera.
Jecht

Post autor: Jecht »

http://www.christiananswers.net/spotlig ... ogears.jpg

a to co to ma byC :? gdzie to jest i skad on ma tyle hp ^^
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Ta Xenosaga jest okropnie krótka!! Więcej tych filmików niż gry normalnie!! :/ Ile mieliście godzin jak ją skończyliście??
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Jecht pisze:mam male pytanie czy oplaca sie kupowac xenosage 1 i 2? moge miec ze stanow.... wiec sie pytam czy to dobra gra ?
co za pytanie ;] tylko nie podchodz do tego jak do xenogears 2..

Kermi pisze:Qrde teraz wszyscy tak fajnie wyglądają (w 1), szczególnie Jr. (przypomina mi Briana Molko ),
heh jr ani tu, ani tu mi sie nie podoba :) na szcescie albedo to inna bajka ^^

Kermi pisze:Ta Xenosaga jest okropnie krótka!! Więcej tych filmików niż gry normalnie!! Ile mieliście godzin jak ją skończyliście??
gdzies tu juz pisalam ze gry staja sie filmami tzn rpg scislej mowiac...przeciez juz w ff10 mielismy do czyneinia z filmem,wyjatek to to ze w 10 jest dosc duzo,grajacych na nerwach questow...przynajmniej idzie sobie angol poszkolic,heh...a na ps3 to juz na pewno to beda interaktywne filmy,....
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Ludzie... Mam Xenosagę 2 i dosłownie nie mogę na nią patrzec... Co oni zrobili z bohaterów???? Jak w ogóle ta Shion wygląda??? Szok... A jak w 1 ubolewałam, że nie ma muzyki prawie w ogóle, tak w tej ubolewam, ze jest, bo to jest szok... Jest beznadziejna... Te postacie, muzyka, grafika jest gorsza nawet... no szok... :/ Co im strzeliło do głowy, żeby tak zwalić grę???? :evil:
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Kermi napisała:
Te postacie, muzyka, grafika jest gorsza nawet... no szok...
1. Postacie - nowy image nie wszystkim przypadł do gustu, mnie jednak się podoba- poza Juniorem i chaosem, ale o tym wspomniałem
2. Muza w E2 jest bardzo dobra, o niebo lepsza niż żałosne coś w FFX i FFX-2, pani Juki Kajura spisała się znakomicie, ale to znowu tylko moje zdanie.
BTWp2: Gdyby chodził Ci o voice acting mógł bym się zgodzić bo jest troche gorszy niz w E1.
3. Grafika - jeśli twoim zdaniem grafa w E2 jest gorsza niż w E1, to, no cóż chciałbym aby wszystkie części następne miały tak gorszą grafę.

Poza tym skoro w to nie grasz i nie kupowałaś E2 to czym się przejmować ;)
Ale cieszy mnie to Kermi, że masz swoje zdanie na temat tej gry, chociaż jest złe to i tak dobrze że miałaś z nią styczność.
Chociaż kto wie może kiedyś sie skusisz - polecam!
EDIT: Kermi jak może cie nie ciągnąc do E2 po za%&*#$ym zakończeniu E1.
A zakończenie E2 - uuuuuuurrrrrrrrrh ja chc E3 :P :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne tytuły S-E”