FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Cieszyłbym się gdyby na krypcie napisano jaki to skarb jest w zanarkad. ;)

[ Dodano: Pon 18 Lip, 2005 ]
i sam się z miłą chęcią dowiem :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Skarbem w Zanarkand jest laska dla Yuny, Magistral Rod (chyba nie pokręciłam) z Half MP Cost. Można ją zdobyć, jak juz po zdobyciu Airshipa wróci się do Cloistera i pokombinuje - łatwe, opisów nie trzeba, po prostu trzeba coś wcisnąć, coś przekręcić ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ale co... -_-

mam znowu tego głupiego tetrisa przechodzić?

No jak mam zdobyć tego skarba, co przekręcić? XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Boni pisze:Ale co... -_-
Boni nie udawaj idioty, błagam -_-';

Boni pisze:[ Dodano: Pon 18 Lip, 2005 ]
mam znowu tego głupiego tetrisa przechodzić?

No jak mam zdobyć tego skarba, co przekręcić? XD
Musisz oznaczyc w małej i duzej salce wszystkie białe kwadraty. Proste. I nie ciągnij tego, ze nie rozumiesz, bo to banalne.
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

Mały kłopocik z Dark Bahamutem

Post autor: Leo88 »

Siemka Mam kłopot gdyż mam maksymalny strength, defence, magic defence i accuracy u Aurona, Tidusa, Wakki i Rikku oraz przeszedłem tymi postaciami cały Sphere Grid. Mam u tych postaci wszystkie skille, speciale, White magic i black magic, a pomimi to nie moge go pokonać :evil:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Leo88 pisze:Siemka Mam kłopot gdyż mam maksymalny strength, defence, magic defence i accuracy u Aurona, Tidusa, Wakki i Rikku oraz przeszedłem tymi postaciami cały Sphere Grid. Mam u tych postaci wszystkie skille, speciale, White magic i black magic, a pomimi to nie moge go pokonać
Erm.... kogo nie możesz pokonać? :roll:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Nie może pokonać Dark Bahamuta - napisał w temacie...

Aeony to bardzo trudni wrogowie - przecież tu nie chodzi tylko o statsy (a kilkadziesiąt tysięcy HP się przyda) ale również o taktykę... Nigdy nie masz zapewnionego zwycięstwa - z tego co wiem, dobrze jest rzucić Haste, bronić się np. Aeonami czasmi, używać Blitz Ace, Attack Reels....
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Nie może pokonać Dark Bahamuta (ma to w temacie), ale tutaj masz link: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=27
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nie czytuję tematów. A Dark Aeony pisałam, więc mnie wkurza ślepota.

DARK BAHAMUT:
HP : 4 000000
AP : 30 000 / 40 000 (overkill)

ATAKI :

* Impulse: +6000 oraz "Full Break", "Petrify" i "Slow" wszystkim postaciom.
* Mega Flare: Tuż po "Impulse" co łącznie zadaje + 60 000 obrażeń wszystkim postaciom.
* Atak fizyczny: 12 000 - 13 000 jednej postaci

SŁABE PUNKTY: Otrzymuje połowiczne obrażenia od wody, ognia, lodu i błyskawic.

BROŃ : Break Damage Limit, Magic Booster, Double Overdrive, One MP Cost

ZBROJA : Ribbon, Auto-Pheonix, Break HP Limit.

ZOSTAWIA : Dark Matter, Super Goalie

KRADZIEŻ : 2x Twin Stars

Na dzień dobry tradycyjnie Hastega, potem Protect i Auto-Life. Impulse narzuca na Twoje postacie "Full Break", "Petrify" oraz "Slow", zatem koniecznie miej Ribbon. Dark Bahamut zawsze przed rzuceniem Mega Flare, rzuca Impulse. Pomiędzy tymi atakami nie masz okazji uleczyć swych postaci, dlatego niezbędne jest Auto-Life. Pamiętaj, że na okoliczność jego Overdrive'a możesz przyzwać dowolnego Aeona. Stosuj podobną strategię jak przy poprzednich Dark Aeonach, a w ostateczności wezwij Yojimbo, by załatwił sprawę.
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

thanks

Post autor: Leo88 »

Dzięki za pomoc ale miałem nadzieję że ktoś opisze swoją taktykę podczas walki z Dark Bahamutem
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Niegdyś gdzieś słyszałem że w ffx można obejrzeć filmiki, które się przetaczały poprzwez grę. Whrere and when? Pod warunkiem, że jest coś takiego of co ;)
glamorous vamp
kleinTOD

Post autor: kleinTOD »

Kino w Luca. Najpierw należy pogadać z dwoma brzdącami i sypnąć im nieco kasy za sphery, w których znajdziesz muzykę i filmy. Potem już można się rozkoszować muzyką i filmami z prawie całej gry. :D
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Witam wszystkich mam problem ze zdobyciem Aeona "Anima". Otuz gram kozystajac z opisu z tej strony ale sie zacielem na tym motywie. Otuz niemam aktywowanych niektorych posagow w swiatyni Baaj, w opisie aeona pisze ze trzeba sie wrocic i wziasc (jakis?) skarb..??..z kazdej swiatyni. Problem w tym ze do niektorych niemoge wrocic, np do Kilika. Na schodach stoja dwuch gosci i mnie odganiaja. Prosilbym o pomoc w zdobyciu tego aeona i wyjasnienie mi oco w tym chodzi :/. Z gory dziekuje .. Pozdrawiam fanów Finala !!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

A do których świątyń musisz dojść? o Kiliki raczej można się dostać - trzeba odwiedzić Highbridge.

Te posągi po bokach oznaczają skarby każdej ze świątyń. Możesz aktywować jedynie te, które zdobyłeś, a żeby zdobyć Animę, wszystkie.
dzuljet

Post autor: dzuljet »

witam... ja mam podobny problem- chodzi o Anim'e - okazalo sie zze brak mi skarbu z Besaid a gdy chce tam wrócic to mnie dopada Dark Velfor tkorego nie jestem w stanie pokonac :sad: wiec pytam - czy jest jakis sposob by go ominac i przyleciec statkiem wprost pod wejscie do swiatynii??
pozdrawiam

laik
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”