Metal Gear Solid
Moderator: Moderatorzy
- The Sorrow
- Kupo!
Będą pewnie dawać jakieś wcześniejsze, nieznane przygody Węża. Jest kilku Snakeów, więc może być o Solidzie, Big Bossie, Liquidzie, Solidusie - dużo mają możliwości... chyba, że znowy sklonują Solida (jak Big Bossa) i będą przygody klonów... Dużo mają możliwości - jak nie będą chcieli, to nie będzie Raidena.White SeeD pisze:Snake starzeje się
z Solida już dużo nie wyciągną (chyba że wyścigi zaprzęgów na Alasce, sic!). Ale co do pozostałych węży...Matomania pisze:Będą pewnie dawać jakieś wcześniejsze, nieznane przygody Węża
Coś w tym jest- chętnie pograłbym Solidusem, zaiste (ale już nie inflirtation/ espionage- ten Snake pasuje mi raczej do gry w stylu Devil May Cry ^^). Ale Liquid umarł i niech tak już zostanie! Wykorzystując Ocelota, można stworzyć jakąś niezłą strzelaninę na pistolet (rewolwer?) ^^
...a potomek Raidena też jest. Będzie Raiden Junior!

Chciałbym zagrać w MG i MG2, ale obawiam się że na emulatorze to będzie przestępstwo :].
Analizując ogólnie fabułę serii, stwierdzam że jest kilka dziwacznych naciągnięć. Patriotów jeszcze przeboleję (bo pomysł dobry), ale takich "kwiatków", jak The Boss pierwszym człowiekiem w kosmosie czy Liquid żyjący w Ocelocie przez przeszczepione ramię (bueh) nie toleruję. A Metal Gear... robią z niego jakiegoś mecha z Zone of the Enders. To moje luźne zastrzeżenia co do fabuły, aż boję się pomyśleć, na co Hideo wpadnie w MGS4...
- The Sorrow
- Kupo!
Co do sprawy MG i MG2 - ja grałem na emulku bo inaczej nie miałem szans. Więc daj se spokój z wyrzutami sumienia.
Sprawa 2.
- Nie wiem o co Ci chodzi w kwestii Patriotów, bo dla mnie całościowo wyjaśnienie tej kwestii jest doskonałe, wraz z kilkoma doskonałymi nieścisłosciami, które wraz z końcową gadką z MGS2 wiele dają.
- The Boss i The Fury nie byli pierszymi ludzmi w kosmosie, ale pierwszymi Amerykanami
- ręka Liquida przejmująca kontrolę nad Ocelotem to oczywisty wymysł, ale jakże ciekawie wkomponowany w 2 część MGSa
- and the last - co do wyglądu MG Raya polecam dodatek do MGS2, w którym to Hideo i Yoji Shinikawa bardzo rozsądnie wyjaśniają dlaczego Ray , jest jaki jest.
Sprawa 2.
- Nie wiem o co Ci chodzi w kwestii Patriotów, bo dla mnie całościowo wyjaśnienie tej kwestii jest doskonałe, wraz z kilkoma doskonałymi nieścisłosciami, które wraz z końcową gadką z MGS2 wiele dają.
- The Boss i The Fury nie byli pierszymi ludzmi w kosmosie, ale pierwszymi Amerykanami

- ręka Liquida przejmująca kontrolę nad Ocelotem to oczywisty wymysł, ale jakże ciekawie wkomponowany w 2 część MGSa
- and the last - co do wyglądu MG Raya polecam dodatek do MGS2, w którym to Hideo i Yoji Shinikawa bardzo rozsądnie wyjaśniają dlaczego Ray , jest jaki jest.
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Warto w ogóle sięgać do tych dwóch pierwszych części? Jeśli tak, zaraz ściągam.
Może mi ktoś przypomnieć, czy w MGS na PSX'a była jakakolwiek wzmianka o Patriotach, czy pojawili się oni dopiero w MGS2?
Ręka mi się nie komponuje z żadną częścią
. MGS był zawsze tak realistyczny, a ta ręka psuje obraz tego, że to wszystko mogłoby się naprawdę wydarzyć.
Właśnie dzięki wyjaśnieniu z MGS2 mogę ich "przeboleć" :]. Nie wiem czemu, ale nie pasują mi do tej gry.The Sorrow pisze:- Nie wiem o co Ci chodzi w kwestii Patriotów, bo dla mnie całościowo wyjaśnienie tej kwestii jest doskonałe, wraz z kilkoma doskonałymi nieścisłosciami, które wraz z końcową gadką z MGS2 wiele dają.
Może mi ktoś przypomnieć, czy w MGS na PSX'a była jakakolwiek wzmianka o Patriotach, czy pojawili się oni dopiero w MGS2?
Racja, whatever :]The Sorrow pisze:- The Boss i The Fury nie byli pierszymi ludzmi w kosmosie, ale pierwszymi Amerykanami
Ręka mi się nie komponuje z żadną częścią

Chodzi Ci o "Making of"? Mam tą płytkę, niestety o tej kwestii gadają po Japońsku, a subtitles mam po Niemiecku, więc niewiele zrozumiałem :]. Byłbym wdzięczny, gdyby mi ktoś wyjaśnił, dlaczego Ray jest taki, jaki jest (pamiętam tylko że była mowa o dinozaurach ^^)The Sorrow pisze:co do wyglądu MG Raya polecam dodatek do MGS2, w którym to Hideo i Yoji Shinikawa bardzo rozsądnie wyjaśniają dlaczego Ray , jest jaki jest.
A jak to wyjaśnił, bo już nie pamiętam (kiedyś oglądałem tą płytę)?The Sorrow pisze:bardzo rozsądnie wyjaśniają dlaczego Ray , jest jaki jest
Może i ciekawie, ale z tym motywem już przesadziliThe Sorrow pisze:ciekawie wkomponowany

Przygody wcześniejsze się kłaniająWhite SeeD pisze:Ale Liquid umarł

[ Dodano: Sro 06 Lip, 2005 ]
Fajnie w makingach pokazywali projektowanie plansz - klocki lego i jakieś ludziki

Z tego co pamiętam, to o Patriotach nie było słowa w MGS1.
A czytał ktoś z was te książki (dokumentacja to chyba się nazywało)w MGS2 o wydarzeniach w MGS1 ? Ja nie- któąś krótszą na szybkensa tylko, ale jak zobaczyłem 200 stron to mnie zamurowało i podziękowałem

- Nienormalny_PS2
- Malboro
Mi właśnie bardzo pasują.Dwunastu tajniaków...nic nie wiadomo o nich....rządzą wszystkim.......Niezłe to jest.White SeeD pisze:Nie wiem czemu, ale nie pasują mi do tej gry.
Dopiero w MGS2.White SeeD pisze:Może mi ktoś przypomnieć, czy w MGS na PSX'a była jakakolwiek wzmianka o Patriotach, czy pojawili się oni dopiero w MGS2?
100 % zgodności z Tym panem :D.The Sorrow pisze:Co do bosów wciąż uważam , że najlepsza ekipa to Foxhound z MGSa, poźniej Cobrasy i na samym końcu The Cell.
No i oczywiście Frank Jeager alias Grey Fox - I be waiting for you Snake.
- The Sorrow
- Kupo!
Co do wyglądu MG Raya, przepisane żywcem z The Making of...

I rysunek pana Shinikawy, a w zasadzie art designTo create Metal Gear Ray... Well Mr. Kojima told me that he wanted: amphibius MG Ray.
When you look on MG Rex, you see a cannon, a radar, all ot the aparatures that would prevent it from being able to swim. So I started getting rid of everything was not necessary of the surface of the machine. and that`s how I produce the final design.
When I started, I wasn`t intending to use a dinosaur shape. But after I finished eliminating everythingsuperflous, I swa that a dinosaur is what I had.
In fact, the simpler you make an object, than more you apporach an animal shape, a biological shape, which is what MG Ray looked like in the end.

...Battle brings death, death brings the sorrow.
No. Za bardzo japońsko się zrobiło 
Kto nie widział tego flasha- polecam: mój drugi ulubiony obok "Metal Gear Fiesta"
http://www.newgrounds.com/portal/view/226467

Kto nie widział tego flasha- polecam: mój drugi ulubiony obok "Metal Gear Fiesta"
http://www.newgrounds.com/portal/view/226467
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Jestem tego samego zdania.Matomania pisze:Trochę przesadzili z tym dinozaurzeniem - design OK, ale robot, który ryczy
Dokładnie toWhite SeeD pisze:No. Za bardzo japońsko się zrobiło