Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

I ja się wtrącę- przypomina Sakurę - nie mój typ :D

Co do M&A - ostatnie anime które oglądałam, nie licząc Shamanic Princess(-_-') to 1 odc. Xenosagi :) Świetne rysunki, wiadomo, że zapowiada się naprawdę porządna seria, ale muszę jeszcze trochę zrozumieć z niej ;)

[ Dodano: Wto 28 Cze, 2005 ]
I jeszcze takie małe pytanie - jakie anime preferujecie - stare, rysowane, czy nowe, tworzone już zwykle techniką komputerową... Ja uważam, że zawsze milej się ogląda te klasyki z pięknymi, ręcznymi rysunkami...Nawet akcja może być mniej dynamiczna, mnie to tak bardzo nie przeszkadza...
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Pol na Pol. Znaczy najlepiej jak ani za oldschoolowe ani za bardzo komputerowe.

To ze przypomina Sakure.. dlatego napisalem o Elerenie ;P
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Faris pisze:I jeszcze takie małe pytanie - jakie anime preferujecie - stare, rysowane, czy nowe, tworzone już zwykle techniką komputerową...
Stare jeżeli chodzi o Zorra, Yattamana etc. Poza tym w ogóle wole klasyczną kreskę (mistrz Miyazaki *____*) niż komputerową sieczkę, a la duel masters czy yugioh BLE.

[ Dodano: 05-06-28, 21:22 ]
We wrześniu JPF wypuszcza nowa mangę "Crayng Freeman" . Sprawdziłam, oczywiście JPF napisał z błędem, bo tytuł brzmi "Crying Freeman".
Znalazłam to w googlach....erm
Pierwszy tom D.N.Angel wydany zostanie w październiku. O.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Serie tworzone starą kreską są dopieszczane i bardziej szczegółowe (choć wyjątki sie oczywiscie zdarzaja) chociaż może nie wyglądaja tak "estetycznie" jak te najnowsze.. Jeśli komputer wykorzystywany jest z umiarem, to wszystko gra, ale jeśli produkcja seriali typu pokemonów, czy digimonów idzie "taśmowo", robi sie żenująco. Przypomina mi się tu film Legend of Lemear,(którego fabuła kręciła się głównie wokół biustu bohaterki, )narysowany tak ładnie, że głupia i płytka historia nawet nie drażniła tak bardzo..

Mam w rękach kolejny, 10 tom Edena- ciekawe, czy znowu będzie zaskoczenie - na plus oczywiscie.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Ile jeszcze czekania na Anime+.... Nie, że mi szczególnie przypadło do gustu, ale że to jest jedyne pismo o m&a, kwartalnik i do tego się spóźnia.. :/ Kawaii przecież nie kupię XD

Anime, które wg mnie miało najładniejsze rysunki (w starym stylu) to Record of Lodoss War OAVki. Bardzo klasyczne. Już dzisiaj nie ma takich niestety...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Znalazłem taką niepokojącą notkę w necie:
ichał R. Wiśniewski, redaktor naczelny Kawaii i Anime+ potwierdził oficjalnie, iż dostał notkę o tym, że Kawaii zostaje wycofane. Co do Anime+ jest jeszcze niewielka nadzieja, że pismo się ukaże.
Zaraz czas przeszukać wszystkie znane mi strony :) Na nieszczęście strona Kawaii tymczasowo nie działa :/

[ Dodano: Sob 09 Lip, 2005 22:36 ]
No i teraz jestem pewien (bo serwer anime.com.pl do tej pory się nie mylił):
Koniec Anime+ i Kawaii ?
Autor: Kiraka, Data: 22.06.2005, 23:33:05, Źródło: Forum Kawaii
Do kiosków rozesłana została wiadomość dotycząca Anime+ i Kawaii. Obie gazety z powodu małej sprzedaży zostały wycofane z rynku lub tymczasowo zawieszone. Strona Kawaii już nie funkcjonuje.
Oczywiście tekst z ich strony: http://anime.com.pl/news.php?id=vTydaxxr No cóż, sam się trochę późno zorientowałem (gratulacje dla Micho, który na forum Kawaii o tym nie wspomniał... grrrr....).
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

A to ta gazeta co ten od Cd action tam siedział? Ten z kurczakiem? Heh, szkoda, ale i tak nigdy w mieście tej gazety nie widziałem :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Stare "Kawaii" padło, to już teraz lawina klęsk się posypała. "Mangazyn" się zapowiadał ciekawie i łup. Nowego "Kawaii" mi nie żal, bo to tandeta jakich mało i nawet za darmo bym nie chciała. Co do "Anime+" to nie widziałam, ale fakt, że miałoby się pokazywać 4 razy do roku, kiepski pomysł. Eh, gdyby Mr. Jedi i stara ekipa sie za cos zabrali......
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Słyszałem że jak Jedi odszedł z Kawaica to gazetka straciła klimat... Ja tam nie wiem. Czytałem trochę jak jeszcze tam był, później Mangazyna. To są jeszcze jakieś czasopisma o M&A w polsce :?: :?: :?: :D
Erelen_Galakar

Wcześniej pisałem o DVD wydawanych w polsce. I najprawdopodobniej to zasługa Mr. Jediego. Ale póki nie kupię DVD, póty nie będę pewien :)

[ Dodano: Sob 09 Lip, 2005 23:10 ]
Nie Jaco na dzień dzisiejszy nie ma. Są tylko setki fanzimów itp.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Wcześniej pisałem o DVD wydawanych w polsce. I najprawdopodobniej to zasługa Mr. Jediego. Ale póki nie kupię DVD, póty nie będę pewien
I boskie ceny zapewne. Musze się przejść po sklepach, bo poza "Sen to Chihiro no kamikakushi", "Mononoke Hime", "Metropolis" i "Arjuną" to nie widziałam anime na DVD. Er. przypomnij mi, gdzie to widziałeś? Ah i na stronce:
http://dvdstore.pl/sklep/index.php?cPath=10_11
Mozna znaleźć anime Miyazakiego w oryginale i z angielskimi napisami. :>
Jest 7 tytułów, na które łypię, ale najpierw musi wpaść trochę grosza....

Z nowości:
Ostatni tom Kamikaze Kaito Jeanne już w tym miesiącu. Cieszmy się i smucmy zarazem.
Wyszedł 6 tom Ranmy 1/2 ^^
W sierpniu czeka nas 5 tom InuYashy
W tym miesiącu pojawi sie także 8 tom "Gunsmith Cats"
W sierpniu 7 tom Miecza Niesmiertelnego
Wish tom 4 także już w sprzedaży
Erelen_Galakar

Yubari pisze: boskie ceny zapewne. Musze się przejść po sklepach, bo poza "Sen to Chihiro no kamikakushi", "Mononoke Hime", "Metropolis" i "Arjuną" to nie widziałam anime na DVD. Er. przypomnij mi, gdzie to widziałeś?
Erelen pisze:Nie wiem czy ktoś to wie, ale można w Polsce kupić takie anime na DVD jak: Gravitation, Ninja Scroll oraz GTO i to wszystko z polskimi napisami. Wydawcą jest Anime - Video (postaram sie zaraz czegoś więcej o nich dowiedzieć), a kupić napewno można w Traffic (warszawa - Centrum).
A ceny to: 80 zł, za 4 odcinki na DVD. Nie ma dubbingu tylko napisy :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:A ceny to: 80 zł, za 4 odcinki na DVD
Troche dużo, biorąc pod uwagę moje tańsze źródło anime..... Wychodzi 20 zł za odcinek, a to już cena dobrej książki. O ile filmy Miyazakiego to dla mnie filmy warte kupna i cena 45 zł, jest przystepna, o tyle 80zł za 4 odcinki jak seria ma np. 24....sorry, ale... w dodatku "Gravitation" nie jest wart takich pieniędzy. GTO tez nie, moim skromnym zdaniem. Ninja Scroll, ale nie TV jak już..... No, gdyby Sailorki wydali to bym nawet chleba nie kupowała ;)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

To że Anime+ upadnie dało się przewidzieć...ehh. Teraz już chyba nic nie wydadzą, bo po takich porażkach... A na anime po 80 zł 4 odcinki to trochę przegięcie, przynajmniej mnie nie będzie za bardzo stać. Chyba, że wyjdzie coś naprawdę świetnego.
Erelen_Galakar

Tutaj się nie zgodzę, że przegięcie. W Austrii jeden film kinowy kosztuje okołu 112 złotych, to 80 złotych za 4 odcinkie to nie tak dużo :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”