FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Dyzio

Post autor: Dyzio »

Pytanie ciekawostka czy idzie gdzieś spotkać Siegrefrieda ( to ten typek który kradnie nasz skarb w Doom Trains i w World of Ruins skarby w jaskini dzięki której dostajemy sie do Figaro ) i odzyskać nasze skarby ?\
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Siegfried to koleś paker na koloseum. Będziesz z nim walczył jak postawicz megaelixir. Ale jest bardzo ciężki do pokonania. Ten co kradnie tylko się pod niego podszywa (tak twierdzi Siegfried w koloseum) Skarbów raczej nie da się odzyskać.
Dyzio

Post autor: Dyzio »

No faktycznie. Jednak wspaniały z niego swordman ( jest ciężki ). Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tam w jaskini w World of Ruin spotykasz Ziegfrieda - to sobowtór Siegfrieda, o czym ten ostatni mówi zagadnięty w Colosseum.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
zozolka

Post autor: zozolka »

Imperial Base to krotki most, prawda?
a wiec, gdy trzeba tam isc za drugim razem, to niestety nie moge tam wejsc {przechodzi mi przez most (mam Terre w druzynie)}
bo sie zaklinowalam w momencie, gdy wyszlam z Narshe i spotkalam tego Lone Wolfa.
w Waszym opisie jest napisane, zeby przejsc przez scanariusz Sabina, wiec okej. ide koncze, a tu nagle! Zamek Figaro jest polozony nie tu gdzie trzeba. czy zeby moc wejsc na most trzeba wypelniac powtornie scenariusz Sabina?
mandigal

Post autor: mandigal »

hi mam problem dosyc banalny wydaje mi sie
niemam pojecia gdzie mozna znalezc shadowa
przeszedlem cala gre i po przejsciu byli pokazani wszyscy bohaterowie
jednak kiedy pokazal sie shadow i tylko obrazek miasteczka (thamasa hyba) poczulem sie odrobine zaklopotany(jakbym o czyms zapomnial przehodzac gre)
oczywiscie wszystko to dzialo sie pare dobryh lat temu ale jezeli ktos wie jak znalezc tego lobuza help me plz

byc moze ma z tym jakis zwiazek jaskinia zaraz na polnoc od thamasa
jest tam taka skrzynia ktora trzeba karmic coralem
ladowalem w nia ile wlezie ale nic z tego dalej byla glodna
obiecalem sobie ze kiedys przejde tego questa ale trohe brakuje mi czasu na kombinowanie wiec jesli ktos wie jak zalatwic ta skrzynie help me plz
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

hi mam problem dosyc banalny wydaje mi sie
niemam pojecia gdzie mozna znalezc shadowa
przeszedlem cala gre i po przejsciu byli pokazani wszyscy bohaterowie
jednak kiedy pokazal sie shadow i tylko obrazek miasteczka (thamasa hyba) poczulem sie odrobine zaklopotany(jakbym o czyms zapomnial przehodzac gre)
oczywiscie wszystko to dzialo sie pare dobryh lat temu ale jezeli ktos wie jak znalezc tego lobuza help me plz
A uratowałeś go pod koniec Świata Równowagi? To było wiele razy wałkowane i nieraz coponiektórzy o tym zapominali. A o tym gdzie można go znaleźć, jest w opisie:

15. Cave in the Veldt (13)
Przedmioty: Behemonth Suit, Monster-in-a-box (Allo Ver) -> Tiger Fangs, Rage Ring, Striker.

Jaskinia jest dość łatwa w zwiedzaniu, po prostu idź główną ścieżką. Po drodze będzie jedna ukryta skrzynka, w odnodze korytarza za pomieszczeniem z grupką złodziei. Dojdziesz do komory z przełącznikiem - wciśnij go i pójdź nowo powstałym przejściem. Droga wiedzie cały czas prosto, więc nie zgubisz się, a w międzyczasie znajdziesz Save Point. Na końcu ścieżki znajdziesz Shadowa (bądź Relm, jeśli nie poczekałeś/aś na ninja pod koniec Świata Równowagi) - przyjmijmy, że Shadow nadal żyje. Gdy zajmiesz się oglądaniem jego ran pojawi się SrBehemoth.

[ Dodano: Pią Sie 05, 2005 23:29 ]
mandigal pisze:byc moze ma z tym jakis zwiazek jaskinia zaraz na polnoc od thamasa
jest tam taka skrzynia ktora trzeba karmic coralem
ladowalem w nia ile wlezie ale nic z tego dalej byla glodna
obiecalem sobie ze kiedys przejde tego questa ale trohe brakuje mi czasu na kombinowanie wiec jesli ktos wie jak zalatwic ta skrzynie help me plz
To nie ma nic wspólnego z Shadowem. Trzeba to rozwiązać, ażeby dostać się do Hidona, a od tego zdobyć Grand Train czy jakoś tak, najsilniejszą technikę Strago. Spróbuj zebrać 10 Corali i dać je za jednym zamachem skrzyni.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Ababeb pisze:To nie ma nic wspólnego z Shadowem. Trzeba to rozwiązać, ażeby dostać się do Hidona, a od tego zdobyć Grand Train czy jakoś tak, najsilniejszą technikę Strago. Spróbuj zebrać 10 Corali i dać je za jednym zamachem skrzyni.
Ja zbierałem dopuki nie miałem 100 corali :D i mnie przepuściła!
Gość

Post autor: Gość »

siemqa gram w ff 6 od nie dawna i nie wiem jak wzywac espery pliss pomocy!!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Z tego co pamietam, trzeba włączyć menu z magią u postaci i przewinąć na samą górę - pojawi się okienko z nazwą Espera. I nie pisz 3 razy tej samej wiadomości -__-'
Maester

Post autor: Maester »

ROTFL, nie dramatyzuj...

Po kolei - czytałeś FAQ na Krypcie? Jeśli tak, to wiesz, że:
Krypta pisze:Na Esperach oparto lwią część systemu magii, bowiem głównie to one uczą połączonych z nimi bohaterów nowych zaklęć, ułożonych w zestawy – są również przedmioty (głównie tarcze), w których są zaklęte pojedyncze czary i noszenie ich również sprzyja uczeniu się magii. Są przypadki, że kilka Esperów może nauczyć postać tego samego zaklęcia, ale w różnym tempie (np. x1, x4, x10), więc warto planować: „które zaklęcie, kiedy i kto”;
Po każdej walce od momentu otrzymania Espera, dostajesz punkty AP - przy każdym czarze, którego uczy Esper mamy mnożnik - wystarczy teraz zdobyć tyle AP, aby przy pomnożeniu przez drugi czynnik, liczba wyniosła przynajmniej 100. ;>
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Pytanko

Post autor: Markfrompoland »

Czy to wielkie, niewidzialne, behemotopodobne coś na małej trójkątnej wyspie ma jakieś swoje znaczenie w fabule, albo jakiś sekrecik się za nią kryje? Jak kto wie, proszę niech napisze. Nie jest to spojler, żeby nikt sobie tak nie myślał, bo wiadomo o nim już przed początkiem gry w "bonus"owych materiałach w FF Anthology
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Z tego, co pamietam, na trójkatnej wyspie znajduje się potwór, który wchłania naszą druzynę i przenosi w inne miejsce - nie powiem, co tam sie znajduje.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Faris pisze:Z tego, co pamietam, na trójkatnej wyspie znajduje się potwór, który wchłania naszą druzynę i przenosi w inne miejsce - nie powiem, co tam sie znajduje.
No tak - tyle że napisał o "behemopodobnym stworze", a ZoneEater to raczej nie jest. :roll:

[ Dodano: Nie Sie 14, 2005 13:38 ]
Napisz o jaką konkretnie wyspę ci chodzi, w którym świecie.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Ababeb pisze:No tak - tyle że napisał o "behemopodobnym stworze", a ZoneEater to raczej nie jest. Rolling Eyes
A myslisz, że ja pamietam, jak on wygląda? :D Z żadnymi behemotopodobnymi stworami nie wiążą sie żadne tajmnice. A może to po prostu inna wyspa ledwo przypominająca trójkąt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”