FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Czips pisze:pytam się właśnie dlatego bo skad mam wiedzieć gdzie ta piepszona recepcja jest!!!!!!!!
Ta recepcja to na 100% miejsce, gdzie się kupuje sfery, nie wcześniej, nie później, tylko właśnie tam :lol: Tylko pojawia się oczywiście po tych wydarzeniach... Łatwe do znalezienia.
lasic19

Post autor: lasic19 »

witam mam problem bo nie moge wejsc do tej lokacji w al bhed home. cytuje opis z krypty ale nie moge otowrzyc tych drzwi
Po wejściu do głównego przejścia czeka cię kolejna bitwa. Gdy ją wygrasz będziesz miał/a iść w dół po schodach. Zamiast tego zawróć i pójdź do góry. Po lewej stronie znajdziesz drzwi, za którymi zostaniesz zaatakowany. Gdy wygrasz bitwę możesz podnieść Al Bhed Primer XX. Skrzynia nieopodal zada ci pytanie Al Bhed - wybierz drugą odpowiedź a dostaniesz Elixir. Druga skrzynie również okaże się gadatliwa. Twoje zadanie polega na wybranie trzech słów w Al Bhed. Do wyboru są trzy linijki po trzy słowa. Linijka pierwsza - środkowy wyraz, linijka po środku - wyraz po prawej stronie a linijka na dole to środkowy wyraz. Mam nadzieję, że się nie pogubiłem, ale to proste zadanie. Nagrodą jest Friend Sphere. Teraz wróć i idź dalej schodami
help me pleas.

[ Dodano: Wto 05 Lip, 2005 18:48 ]
dobra po problemie. kurcze trza bylo od innej strony wejsc zeby sie kamera zmienila :D
Zielas

FF X

Post autor: Zielas »

mam problem :(
chce zdobyc celestail weapon dla aurona
ale nie moge robie wszystko tak jak w opisie i nic
brakuje mi mars cigil
gdzie go sie otrzymuje bo na monster arenia mam juz podan 10 odkrytych potworow
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Musisz mieć 10 bossów razem w Arena Conquest i Special Conquest... Ja radzę połapać potworki z dziesięciu lokacji i już ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Zielas

no mam bossow nawet ze 12 :(
i nic nie wiem co jest
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Ale nie możesz liczyć tych z originals... Może ty to masz, a nie wiesz :roll: Zobacz z Key items
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Zielas

oj sorki liczylem te z original tez :oops:
tak to by sie teraz zgadzalo wszystko
dziekuwa
Kimahri

Post autor: Kimahri »

Mam takie pytanie jak otworzyć skrzynię którą dostałem od właściciela MonsterAreny ( CalmLands )? Za dostarczenie mu 10potworów biegajacych sobie tam i atakujących Tidusa i spółkę pojawia sie koło niego skrzynia ale jest ......... zamknieta a nie można z nim nawiązać Chata na ten temat ! Proszę o pomoc !
Gość

Monster Arena

Post autor: Gość »

Czesc mam taki problem probuje zlapac wszystkie stwory dla Monster Areny lecz cos jest nie tak złapalem juz wszystkie z kazdego miejsca i zostaly mi tylko 2 grupy do uzupełnienia lecz jest nie tak
Species Conquest:
- Fenrir - za złapanie min. 3 stworów z grupy Wolf (Chocobo Feather x99)
- Ornitholesets - za złapanie min. 3 stworów z grupy Lizard (Stamina Spring x99)
- Pteryx - za złapanie min. 4 stworów z grupy Bird (Mega Phoenix x99)
- Hornet - za złapanie min. 4 stworów z grupy Insect (Mana Tonic x60)
- Vidatu - za złapanie min. 4 stworów z grupy Imp (Mana Spring x90)
- One-Eye - za złapanie min. 4 stworów z grupy Eyeball (Stamina Tablet x60)
- Jumbo Flan - za złapanie min. 3 stworów z grupy Flan (Twin Stars x60)
- Nega Elemental - za złpapanie min. 3 stworów z grupy Elemental (Star Curtain x99)
- Tanket - za złapanie min. 3 stworów z grupy Mole (Gold Hourglass x99)
- Fafnir - za złapanie min. 4 stworów z grupy Dragon (Puryfing Salt x99)
- Sleep Sprout - za złapanie min. 5 stworów z grupy Fungus (Healin Spring x99)
- Bomb King - za złapanie min. 5 stworów z grupy Bomb (Turbo Ether x60)
- Juggernaut - za złapanie min. 5 stworów z grupy Beast (Light Curtain x99)
- Ironclaw - za złapanie min. 5 stworów z grupy Gigant (Mana Tablet x60)

Orginal:
- Earth Eater - za zestaw stworów z min. 2 obszarów (Three Stars x60)
- Greater Sphere - za zestaw stworów z min. 2 grup (Supreme Gem x60)
- Catastrophe - za zestaw stworów z min. 6 terenów (Door to Tomorrow)
- Th`uban - za zestaw stworów z min. 6 grup (Gambler`s Spirit x99)
- Neslug - za zestaw stworów z wszystkich terenów (Winning Formula x99)
- Ultima Buster - za złapanie min. 5 stworów z kazdego gatunku (Dark Matter x99)
- Shinryu - za złapanie min. 2 z wszystkich występujacych na Mt.Gagazet ryb (Mega Elixir x30)
- Nemsis - za złapanie wszystkich stworów z wczesniejszych aren i pokonanie wszystkich bossów (Master Sphere x10)
złapalem wszystkie stwory z grupy dragon a tu nic mi nieprzychodzi co mam z tym zrobic.[/quote]
Kimahri

Dobra wiem jak zdobyć juz to Celestial Mirror ale za chiny ludowe nie moge nigdzie w Calm Lands znaleźć żadnego chocobo ( nie chce mi się sprawdzac jak się to dokładnie pisze ) ! :evil: Jest może gdzieś tam jakiś wolno stojący ten ptaszor ?!
Gość

Post autor: Gość »

Wings To Discovery po śmierci zostawia Shinryu (Monster Arena), za overkill'a x2 bribe 540 000 gil Malboro za 4 sztuki
jest moze jakis łatwieszy sposob na zdobycie tego przedmiotu bo niechce wywalisc 540.000 gilow na 4 sztuki jak potrzebuje 90 :mrgreen:
Kimahri

Gram w FFX pierwszy raz jak już wcześniej wspominałem i jeszcze wielu rzeczy nie potrafię np. nie wiem jak używać AirShip'a !? Jestem w CalmLands i nie chce mi sie przechodzić dalej ponieważ chciałbym jeszcze trochę sobie dopakowac postacie i może zdobyć jakieś CelestialWepon dla kogoś ! Ale żeby to wykonac muszę się wrócic w kilka miejsc wcześniej. Koło sklepu w centralnej części CalmLands jest gościu z AlBhed który mówi coś do mnie o tym ale nie rozumiem jeszcze w pełni ich języka ! Proszę pomóżcie
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Musisz najpierw dojść do Zanarkand i

Kod: Zaznacz cały

pokonać Yunalescę
i wtedy dostaniesz Airshipa
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

A w ogóle to już zdobyłeś AirShipa? Byłeś w Zanarkand? Przecież wystarczy wybrać opcję na Spherze do Save'u "Board Airship".

No chyba, że już zdobyłeś a nie wiesz jak :roll:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Z tego co wiem, przed zdobyciem Airshipa nie dostaniesz Celestiali (tzn Sigilów i Mirror nie dostaniesz, lecz Cresty tak)
Ostatnio zmieniony pt 08 lip, 2005 13:32 przez Faris, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”