FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Krzysiek2099 pisze:Te dwa zdania przeczą same sobie.
Logika Cie chyba w szkole ominęła :D
Krzysiek2099 pisze:Albo dochodzisz sama albo nie "wpadasz" (domyślasz sie położenia) na lokację bez wraźnych wskazówek.
A ja napisałam, że bym na to nie wpadła, nie lubie takich zagadek, więc gdzie tu sprzeczność widzisz?

Pytanie: (Nie zamierzam jeszcze zaglądać w solucję, chcę się nacieszyć FF9 :) ) Co oznaczaja te miejsca w Memorii, w których zidane się rozgląda.. nic się po tym nie dzieje, a może to ma jakieś znaczenie?
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Ivy pisze:Do tego rzeczywiście trzeba dojść samemu..
Ja tam sie dowiedziałem ze strony Krypty. Tutaj twierdzisz, że do miejsca ukrycia skarbu trzeba dojść samemu, gdyż nic i nikt o nim nie mówi.
Ivy pisze:Nir wpadłabym na stukanie dziobem na srodku oceanu bez wyraźnych wskazówek :D
Czyli jednak miałaś skąś wskazówki. To się zdecyduj czy są jakiś wskazówki co do ostatniego Chocographa czy niema.

Czyli to jednak tobie brakuje logiki.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Krzysiek2099 pisze:Czyli jednak miałaś skąś wskazówki. To się zdecyduj czy są jakiś wskazówki co do ostatniego Chocographa czy niema
Przecież to nie chocograph, tylko skarb.
A jeśli naprawdę nie zrozumiałeś, to ci przetłumaczę moje zdanie -
Ivy pisze:Do tego rzeczywiście trzeba dojść samemu..
Bo nie ma wskazówek.. XD
Ivy pisze:Nir wpadłabym na stukanie dziobem na srodku oceanu bez wyraźnych wskazówek
Przeczytałam na Krypcie jak go znaleźć, bo sama bym w życiu nie wpadła na to,żeby na Shimmering Island szukać..
Co w tym nielogicznego XD A zresztą, czy to ważne?

Krakers pisze:Naprawde chcesz wiedzieć? Nie tylko X może wywołać akcję
Włączę i się przekonam, dzięki.

A teraz kolejne pytanie z serii niedorzecznych (przepraszam za siebie, ale unikam solucji jak ognia) ;) : Czy lepiej jest pokonać Ozmę przed spotkaniem z Friendly Yanem (lub czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Gdzieś mi się o uszy obiło,że po pokonaniu Ozmy on mówi co innego..
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

OneWingedAngel pisze:Jak chcesz pokonać Ozmę to MUSZISZ go spotkać PRZED Ozmą bo jej niepokonasz
Ale bez spotkania z nim Ozmę można chyba wykończyć na odległość?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Ja bez stworków zabiłem tego idotę. Freya jak zawsze niezawodna, pokonała w pojedynkę XD Reszta cieniasy po pierwszym curse popadali martwi. :>

[ Dodano: Pon 04 Lip, 2005 ]
ps. Zapomniałem wspomnieć o uroczym fenixie eiko jak wszyscy leżą martwi. :lol:

[ Dodano: Pon 04 Lip, 2005 ]
OneWingedAngel pisze:Tak. Ale Doomsday odpada. Bo jak niezrobisz tego questu to Ozma będzie absorbować Shadow Elemental. (Doomsday, Darkside, Ark).
No. Po dwóch latach wreszcie zrozumiałem to. Pamiętam jak Sephiria mówiła że mam zypaną wersję gry że mi Ozma ciągle absorbuje, a tu proszę, chodziło o stwory :>
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Fajnie pięknie, ale zeszliście z tematu. Koniec OT.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Maju
Kupo!
Kupo!
Post autor: Maju »

Co do troche wczesniejszego postu Ivy to te miejsca w Memorii w ktorych Zidane sie rozglada maja znaczenie po wcisnieciu kwadratu :P tzn mozna tam grac w karty z (jak pamietam) jakimis duchami i pozdobywac rzadkie egzemplarze, a Ozme da sie pokonac bez quesu ze stworkami i bez doomsdaya, ba nawet bez asekuracji Quiny mighty guard ale jest to strasznie ciezkie zadanie (o czym sam sie przekonalem grajac pierwszy raz :D
"...And if you look at your reflection,
Is it all you want it to be?
What if you could look right through the cracks,
Would you find yourself... find yourself afraid to see?"
hyniowy dziadek

Post autor: hyniowy dziadek »

Maju pisze:Co do troche wczesniejszego postu Ivy to te miejsca w Memorii w ktorych Zidane sie rozglada maja znaczenie po wcisnieciu kwadratu n tzn mozna tam grac w karty z (jak pamietam) jakimis duchami i pozdobywac rzadkie egzemplarze
Napisałem to wcześniej, ale Krakers skasował tego pota, żeby nie psuć zabawy Ivy (przynajmniej ja tak sądzę)...
Maju pisze:Ozme da sie pokonac bez quesu ze stworkami i bez doomsdaya, ba nawet bez asekuracji Quiny mighty guard ale jest to strasznie ciezkie zadanie (o czym sam sie przekonalem grajac pierwszy raz
Ja pokonałem Ozmę nie mając ani Quiny ani Viviego w squadzie. Nie ma to jak Dragon's Crest i No Mercy ;)
Meetos

Post autor: Meetos »

Witam
Mam dwa pytanka.
1. O Eidelony. Dagger mam już na 30lvl, Hp 1500, Mp 160 - cd2. Właśnie udałem się do Fossil Roo po spotkaniu z Ramuha w Pinnacle Rocks. Zgodził się być moim Eidelonem. Wszystko pięknie tylko dlaczego nie mogę go wzywać? Ani jako Wezwanie noramlnie w czasie bitki ani w czasie Transu.
W sumie to jeszcze ani razu nie korzystałem z wezwań od początku gry.
W porównaniu do FF 7 i 8 to jest naprawdę duża różnica i zaczynam sie obawiać czy czegoś nie skopałem.

2. O Quest z kawą. Wg opisu z questami pierwszą mozna znaleźć koło Chocobo Forest w południowym przejściu. Znajduję to przejście a w nim tylko lecznicze źródełko :|
hyniowy dziadek

Meetos pisze:1. O Eidelony. Dagger mam już na 30lvl, Hp 1500, Mp 160 - cd2. Właśnie udałem się do Fossil Roo po spotkaniu z Ramuha w Pinnacle Rocks. Zgodził się być moim Eidelonem. Wszystko pięknie tylko dlaczego nie mogę go wzywać? Ani jako Wezwanie noramlnie w czasie bitki ani w czasie Transu.
W sumie to jeszcze ani razu nie korzystałem z wezwań od początku gry.
W porównaniu do FF 7 i 8 to jest naprawdę duża różnica i zaczynam sie obawiać czy czegoś nie skopałem.
On "zamienia" się w Peridot. Musisz go wyekwipowac Garnet...
Gość

Post autor: Gość »

hyniowy dziadek pisze: On "zamienia" się w Peridot. Musisz go wyekwipowac Garnet...
Peridot - nie ma czegoś takiego na mapach ( chyba że to nie jest miasto).
Wyekwipować tzn - ma go jakoś ubrać? czy jak ? jaeśli tak to co z pozostałymi wezwaniami? też będe musial je ubierać ?
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

To jest kamień i jak zrobisz ten quest to go dostajesz. Wchodzisz do equip i dajesz na dodatki i tak wkładasz peridot. Ramuh się ładuje, a ty możesz go używać :) Tylko dopóki nie naładuje się do końca to nie wyciągaj peridota, bo nie będziesz miał Ramuha
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Peridot to przedmiot, który musisz wyekwipować. Gdy uzbierasz odpowiednią ilość AP, będziesz mógł go zdjąć, a dana zdolność nadal pozostanie aktywna (w tym wypadku przyzwanie Ramuha).
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Aha z każdym Eidolonem tak będzie
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
hyniowy dziadek

Gość pisze:Peridot - nie ma czegoś takiego na mapach ( chyba że to nie jest miasto).
BIG LOL :lol: :lol: :lol:

Przypomniał mi sie mój kumpel, który grając za pierwszym razem nie umiał zmieniać ekwipunku i doszedł tak do Lindblum :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”