Xenogears...Xenosaga...

Mówi Ci coś Chrono Cross, Chrono Trigger? Wszystko o klasyce SE

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Kermi pisze:Ale takie przerobienie nie jest drogie... ok 100
E, szybko padnie. zapłać 200 to przynajmniej dobra robota będzie. Przynajmniej u "nas" tak jest.

A co do Xenosagi, czyżby znowuż ktoś był

Kod: Zaznacz cały

przybijany do krzyża
, że gry nie chcą wydać jak należy? :> Niemniej jednak gdybym był na górze, taki konserwatysta jak ja :P to bym jej też nie wydał. Niestety, ale takie już ludzie w Europie są. Wyobraźmy sobie np. RM jak by zareagowała na ten tytuł. Z pewnością w TV trwam trąbiliby o tym przez tydzień w codziennym wydaniu wiadomości. Eh, smutno.

A co do Xenosagi, czy bohaterem jest znwu Fei? Oby tak, bo to najlepsza postać ever :D
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Kermi pisze: bez urazy...
Urazy? Czemu? Wiem, ile kosztuje przerobienie, ale szkoda mi wszystkiego na sprzęt przeznaczać- wystarczy,że taka stara i jeszcze w gierki pogrywa :lol:

Ale Xenosaga kusi mnie juz od dawna,każdy screen przybliza do przerobienia PS2..jakaś odmiana po przejściu FF wyszłaby mi na dobre.
Kermi pisze:No w Polsce jej nie ma, bo nie wyszła wersja PAL w ogóle chyba
Z tego co napisano w kilku źródłach, to nie wyszła w ogóle w Europie :(

[ Dodano: Pią 01 Lip, 2005 ]
Boni pisze:że gry nie chcą wydać jak należy? Niemniej jednak gdybym był na górze, taki konserwatysta jak ja to bym jej też nie wydał. Niestety, ale takie już ludzie w Europie są. Wyobraźmy sobie np. RM jak by zareagowała na ten tytuł. Z pewnością w TV trwam trąbiliby o tym przez tydzień w codziennym wydaniu wiadomości. Eh, smutno.
Brzmi zachęcająco...:)
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Boni /grin nie bede nic spoilerowal :twisted:
Nie, Fei nie jest bohaterem - Xenosaga to nie Xenogears - dwa rozne swiaty.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Ivy pisze:czy ta gra rzeczywiście jest tak trudno dostępna, czy sprzedający po prostu chce sobie ułatwić sprzedaż ?
to jest naparwde tania okazja,ostatnio widzialm xenosage na allegro za 199 zl a w europie w sklepie rzecz jasna ntsc nie dostaniesz
Kermi pisze:Ale takie przerobienie nie jest drogie... ok 100, więc wiesz...
zalezy czym,ja dalam 300 z bonusami

Boni pisze:A co do Xenosagi, czyżby znowuż ktoś był
Boni byla juz o tym mowa,OWA podawal szcegoly..min o 666 na rece i motywie matki itp

Ivy pisze:Ale Xenosaga kusi mnie juz od dawna,każdy screen przybliza do przerobienia PS2..jakaś odmiana po przejściu FF wyszłaby mi na dobre.
heh..dla mnie to byl krok ostateczny jako ze mam jeden z pierwszych modeli ps2 a z tymi laserami roznie bywa ale zaryzykowalam i narazie chodzi ^^

< zreszta zobacz na moj opis na gg i wszystko jasne 8)

swoja droga zasatanwiam sie jak rozwiaza sprawe w 3 i 4...skoro 5 to juz xenogears..czy np w 4 dadza juz jakies postacie z xenogears

teraz jestem

w srodku gnosis czy cus
szcerze to denerwuja mnie takei lokacje labirynty z potworami :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Garnet raczej bym na to nie liczyl.
Prawa do Xenogears caly czas naleza do Square, a rozwoj Xenosagi dosc mocno oddala ja od Xenogears.
Ale pozyjemy zobaczymy.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Prawa do Xenogears caly czas naleza do Square, a rozwoj Xenosagi dosc mocno oddala ja od Xenogears.
no tak...ale robi gre nadal ten sam zespol...square jakby oddalo < spzredalo> prawa do xeno..ale w koncu musza byc jakies powiazania do 5..bo nie wiem jak to polacza :?

< mowili ze juz nie ebdzie podzialu na regionu...tylko teraz czy te regiony znaczyly tylko filmy czy ogolnie tez gry..>

[ Dodano: Sob 02 Lip, 2005 19:58 ]

dzisiaj doszlam do momentu z 666 na rece i z imionami apostalow i synem marii..
jesli to byly glowne powody nie wydania to ... :roll:
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Nope, poprostu Namco zyje w pewnym porozumieniu ze Square(ktore sie polepszylo po fuzji na S-E) i zdobywaja pewne pozwolenia na uzywanie niektorych rzeczy, ale tak naprawde sa to tylko cameo i nie powinno sie robic sobie nadzei.
Fragment wywiadu "Gamespot Interview with Tetsuya Takahashi and Yoshidumi Makoto" :

GS: Is Xenosaga a direct sequel or prequel to Square's Xenogears?

YM: Though the development team is the same, they were previously working under Square for Xenogears, and now they have shifted to Monolith Software for Xenosaga. But with our relation between Square, I think it is difficult for us to say it is a direct sequel or prequel. It's probably more suitable to say that it follows the direction and style of Xenogears.

GS: Watching the trailer, we can't help notice that there are some familiar faces from Xenogears. Are these characters somehow related in Xenosaga?

TT: Now that we are under a different company, we figured we should start everything from scratch all over again. Though there are familiar faces that serve as important characters in Xenosaga, others are more like self-parodies, so we don't really want Xenogears fans to overreact. Like movies, sometimes you have the director of the movie or friend of the leading actor appearing as cameos, so it's similar to that.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gokulo pisze:It's probably more suitable to say that it follows the direction and style of Xenogears.
ale jednak cos XD ;)

no tak..tylko ja dalej sie zasatanwiam bo jednak 4 czesc chyba beda robic albo 6....no chyba ze xenogeras calkiem wyklucza...ech..zreszta gdzie tam do 5 czesci...

anyway
While the development and eventual release of Xenosaga Episode III have long been suspected, there has not been any official confirmation up until this point. Now, however, there no more need for speculation.

On his official website, voice actor Kouji Tsujitani -- known for such roles as Miroku on InuYasha -- recently mentioned that Monolith Soft has cast him as the voice of Voyager for Xenosaga Episode III. Monolith Soft, on the other hand, has yet to announce the production of the next Xenosaga title, but this doesn't come as a surprise considering the declining sales and recent internal problems the developer has been experiencing, including the departure of series masterminds Tetsuya Takahashi and Soraya Saga.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Yup juz czytalem :)
Ostatnio sie wlasnie zastanawialem kiedy cos na temat Ep.III powiedza :roll:
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Kurna co za Voyager :?:
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

To ten pan "w czerni" co ma duzo wspolnego z przeszloscia Ziggurata ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gokulo pisze:kiedy cos na temat Ep.III powiedza Rolling Eyes
i podadza podtytul :D

no prosze Krak :) ..heh cena 2..powala...doslownie i w przenosni ;) ale wiaodmo jak to jest...swoja droga jakbys kiedys mial okazje daj tez Xenogears,zeby inni w konuc mogli sie poznac a narzekaja ze nie ma wersji pal
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

No nie ile razy słyszę teraz o Xenosadze, to mam na nią wielką ochotę... Ludzie, czy wy serca nie macie, tak ciągle zachwalać tę grę jak ja jej nie mam :lol: .
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

jakby co polecam goraco Xenogears,mozna przeciez na emu czy czym tam pewno zagrac ;)
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Götzen-Dämmerung [Twilight of the Idols]

Nie pamietam gdzie to podawali, ale wygladalo na to, ze potwierdzone.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne tytuły S-E”