Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Kermi pisze:Ech... system walki faktycznie - beznadziejny...
Matko, a jak możesz to oceniać, skoro nawet ani jednej walki tak nie rozegrałaś? Jakie masz podstawy i argumenty, zeby od razu stwierdzać, ze beznadziejny?
Kermi pisze:No, ale... trudno...
Matko boska. Gry nie ma, a tu juz niektórzy, że trudno, że zła etc. -_-'

Kermi pisze:mi się wydaje, że FF schodzi powoli na psy...
hau hau...

Kermi pisze:FFXI wyszła tylko w sieci
O matko i to takie straszne? Ja ostatnio napaliłam się na FF11. Nie chcesz, nie bulisz co miesiąc, ale tez nie masz gry bez końca i nie nawiązujesz znajomości z ludźmi z całego świata za pomoca gry. Nie można dawać jako minusa samego faktu, ze gra jest Online...

Kermi pisze:(zresztą ostatnio słyszałam, że ma wyjsć w końcu też na PS2)
Tak, ale do tego trzeba specjalnego "czegoś" do PS2, żeby grac przez neta, bo dalej to jest gra Online. I dalej płaci się co miesiąc.

Kermi pisze:a teraz w tym FFXII nie dość, ze przekładają premierę od roku już prawie to jeszcze zapowiada się zupełnie inny Final niż znaliśmy poprzednio...
a) Każdy Final jest inny. Dzięki temu chce się grac. Nie mogą wszystkie być jak FF7, FF9 etc. Dzięki temu, ze są różnorodne, nie są nudne i monotonne...Nawet głupie FFX-2 było inne. Jak się firma nie rozwija lub nie zmienia to stoi w miejscu, a w rezultacie cofa się. Może Ci to pasować lub nie. Możesz kupic grę lub nie. Twój wybór, ale SE się rozwija. Tak samo jak nie moze wypuszczać gier graficznie w stylu FF7, tak samo musi zmieniać sposób levelowania itp. Prosty i logiczny rozwój.
b) Przekładaja, ale to może być lepiej dla gry. Dopracują, dopieszczą, doszlifują. Ja tez przełożyłam premierę (khe) FFF na wrzesień i dzięki temu gra będzie ciekawsza.

Kermi pisze:Ech... Już nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
Jak nie wiesz to co pisałaś wcześniej? Dokładnie widac co myslisz. Że skiepscili FF12, że bedzie do bani, bo będzie inny niż pozostałe etc. Ja to tak odbieram. A będzie to tak samo inny final jak inny jest FFX od gier wcześniejszych. Naturalna kolej rzeczy i marudzeniena pół roku przed premiera gry, ze system jest beznadziejny, jest chore. Najpierw zagraj, potem oceń. Dzizas Krajst.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Garnet pisze:kup xenosage :]
Ehh chciałabym... Gdyby tylko się tylko miało mnóstwo pieniędzy :) Ale teraz mimo wszystko wyczekuję na "dwunastkę"

Lepiej nie marudzić, nie przepowiadać przed premierą dwunastki jaka ta gra nie będzie, bla bla :) Może nawet ten system walki (który, muszę się przyznać trochę czarno dla mnie widzę) jeszcze okaże się lepszym rozwiązaniem niż losowych walk, może fabuła będzie innowacyjna i rozbudowana (bo chyba to jest najważniejsze), a bohaterowie ciekawi.. Pożyjemy, zobaczymy jak to się mówi ;)

Jeszcze wtedy nie interesowałam się serią FF, bo to mój pierwszy Final, na którego właściwie czekam, ale czy ludzie nie mieli podobnych obaw przed wyjściem np. FF9, czy FF10, po tym, jak poprzedniczki odniosły podobny sukces? No i te części też się spodobały. Więc nie mamy się czego obawiać XD
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Powiem tak i wiem, że sie powtarzam:
- FF12 robi ekipa tworząca Varganta, więc to jest poważny plus
- opóźnienie wydania FF12, w japoni powinno byc na wakacje a będzie w przyszłym roku - poważny minus
- stosunek szefostwa S-E do serii FF - poważny minus i chyba nie muszę tłumaczyć o co chodzi.
Znowu sie powtórzę - Ja czekam z niecierpliwością :P
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Sephiria pisze:No nie wiem - nagły niespodziewany atak to już stały element tej serii i zdążyłam się doń przyzwyczaić. Jakoś dziwnie by było grać w takiej konwencji jak chcą to zrobić w XII. No ale my tu gadu-gadu, a jak to wyjdzie okaże się dopiero w praniu.
w xenosadze jest wlasnie motyw gdzie potwory sa widoczne wg mnie to lepiej...a co do przyzwyczajen-same juz SE zapowiada ze to ma bcy rewolucyjna czesc :roll:
Kermi pisze:FFXI wyszła tylko w sieci (zresztą ostatnio słyszałam, że ma wyjsć w końcu też na PS2
ehmm..ff11 wyszla na pc i ps2..nie w sieci ;)

Faris pisze:Jeszcze wtedy nie interesowałam się serią FF, bo to mój pierwszy Final, na którego właściwie czekam, ale czy ludzie nie mieli podobnych obaw przed wyjściem np. FF9, czy FF10, po tym, jak poprzedniczki odniosły podobny sukces? No i te części też się spodobały. Więc nie mamy się czego obawiać XD
hmm..to wychodzi pozniej czy dana czesc byla udana czy nie..bo tak jest jak pisalam jzu jest bardzo duzo chetnych kupna ff12 ale czy sama gra napawrde bedzie dobra...no wlasnie..wiec ilosc sprzedanych kopii nie swiadczy o jakosci
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Garnet pisze:hmm..to wychodzi pozniej czy dana czesc byla udana czy nie..bo tak jest jak pisalam jzu jest bardzo duzo chetnych kupna ff12 ale czy sama gra napawrde bedzie dobra...no wlasnie..wiec ilosc sprzedanych kopii nie swiadczy o jakosci
To co pisałam, to oczywiście niepewne przewidywania. (bo jak przewidywania mogą być pewne XD) Po prostu piszę tak "dla otuchy" :lol: bo przecież nie wiem jaka ta gra będzie. Czy będzie wychwalana, czy podniosą się narzekania. Ja po prostu chcę, żeby ta gra była dłuuuga i wciągająca, bo zapowiada się ciekawy FF. Ale na pewno sprzedadzą dużo kopii...
Garnet pisze:same juz SE zapowiada ze to ma bcy rewolucyjna czesc
Coś w podobie mówili o FFX-2, bo to miała być pierwsza kontynuacja...

Ahh tylko mam nadzieję, że głównym złym będzie jakiś facet z białymi włosami :D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Faris pisze:a po prostu chcę, żeby ta gra była dłuuuga i wciągając
wlasnie pewno dostaniemy kolejny film w konwencji gry...za parenascie lat ta granica moze sie jeszcze bardziej zetrzec..

Faris pisze:Ahh tylko mam nadzieję, że głównym złym będzie jakiś facet z białymi włosami
patrzac na to ze w 12 mamy najazd blondynow,nie zdziwilabym sie gdyby on/ona miala tez taki kolor wlosow... poza tym wszystko lepsze oby nei dali drugiego kurdupla yevona :roll:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Garnet pisze:patrzac na to ze w 12 mamy najazd blondynow,nie zdziwilabym sie gdyby on/ona miala tez taki kolor wlosow... poza tym wszystko lepsze oby nei dali drugiego kurdupla yevona
Yu kurdupel, Yu kurdupel, Yu kurdupel.... ^^ XD

A tak na serio, to zdaje się w pierwotnych planach głównym złym miał zdaje się być jeden z tych arbitrów, ale pewnie to też już zdążyło ulec zmianie. Nie mniej sam pomysł byłby niezły - opancerzony enigmatyczny jegomość, coś a la Sarevok z Baldur's Gate... Jak to bardzo twórczo wpływa na moją wyobraźnię ^^. A po porażce zdejmujemy hełmik, a tam jakiś miiiiiiiisio bishounen ^^ (chce przystojenego Sieifera ze sposobem bycia i manierami Kujy @_@ < ślinotok >) - taka wizja bardzo pobudza moje receptory chcicowe : D~~
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

:shock: :shock:

Haha... hehe.. *cough* *cough* no tak... :oops:

Ja chce cos ala Kefka... bo potrzeba takiej postaci jak ona, ale z voice acting'iem
:mrgreen:
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Gokulo pisze:Ja chce cos ala Kefka... bo potrzeba takiej postaci jak ona, ale z voice acting'iem
A śmiech Kefki - Mwahaha :D Toż to pierwszy dubbing w historii FF XD
Sephiria pisze:Nie mniej sam pomysł byłby niezły - opancerzony enigmatyczny jegomość, coś a la Sarevok z Baldur's Gate...
Byle nie jakiś Exdeath (ja nie kcem :) ) - nigdy nie wiadomo, co się kryje w środku. Ja tam wolę widzieć twarz od początku.... Żeby był jakiś psychol w stylu Kuji...ah, marzenie :D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

mi sie tam slinienie do ekranu nie marzy, wiec nie obrazilabym sie jakby dali jakas wyrafnowana pania na villaina..chociaz i tak to w to waaatttpie... taaa...

ale pewno znowu sie powtorzy schemat ze mamy jakas badassa a za plecami i tak stoi ktos inny/cos innego
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:mi sie tam slinienie do ekranu nie marzy, wiec nie obrazilabym sie jakby dali jakas wyrafnowana pania na villaina..chociaz i tak to w to waaatttpie... taaa...
Z trailera można wywnioskować, że szykuje sie jakaś intryga na wyższych szczeblach w męskim gronie - żadnej pociągającej, tajemniczej kobiety nie uświadczysz ;)
Garnet pisze: ale pewno znowu sie powtorzy schemat ze mamy jakas badassa a za plecami i tak stoi ktos inny/cos innego
Tia...to już się powoli robi przewidywalne..może odstąpią od schematu.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Ivy pisze: Z trailera można wywnioskować, że szykuje sie jakaś intryga na wyższych szczeblach w męskim gronie - żadnej pociągającej, tajemniczej kobiety nie uświadczysz
E tam, może być. To żony królów rządziły ;]

Ivy pisze: Tia...to już się powoli robi przewidywalne..może odstąpią od schematu.
Raczej nie, hmmm wydaje mi się że ci rycerze w wielkich hełmach to....... -_-'

Anyway niezły był ten gostek co miał przemówienie, włosy podobne do tych Laguny. Heh, ciekawe jaki głos będzie miał w wersji PAL czy innej. Japończyki mają pałer w głosie, inni już nie raczej :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Boni pisze:Anyway niezły był ten gostek co miał przemówienie, włosy podobne do tych Laguny. Heh, ciekawe jaki głos będzie miał w wersji PAL czy innej. Japończyki mają pałer w głosie, inni już nie raczej
Japończyki wkładają serce do tego co robią! Polecam pograć w Winning Eleven z japońskim komentatorem :D Każdy inny się chowa ;) Ja bym prosił panów ze S-E żeby zostawili oryginalne głosy tylko napisy po angielsku (może po polsku :D) dali!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Boni pisze:Raczej nie, hmmm wydaje mi się że ci rycerze w wielkich hełmach to....... -_-'
Chodzi Ci o tych Judge, czy jak im tam? :roll: Ciekawe jaką rolę będą odgrywać - nie chciałabym, żeby sędziowali i żeby istniały jakieś prawa jak w FFTA :D
Boni pisze:E tam, może być. To żony królów rządziły ;]
Przydałaby się tak na marginesie jakaś babka - intryga w ff8 co prawda była "kobieca", ale to mało ;) W ff9 mamy Brahne o jakże oryginalnej urodzie.

Już z wyglądu mi się podoba pewien facet z krótkimi, białymi włosami(w trailerze widzialam)..Może ktoś z drużyny, ciekawe kto to taki.. :wink:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ivy pisze:Z trailera można wywnioskować, że szykuje sie jakaś intryga na wyższych szczeblach w męskim gronie - żadnej pociągającej, tajemniczej kobiety nie uświadczysz
przynajmniej jest vayne...dobre i to...

Boni pisze:To żony królów rządziły ;]
rzadzily..rzadzily...ale widac SE nie zna sie na historii :D

Boni pisze:Anyway niezły był ten gostek co miał przemówienie, włosy podobne do tych Laguny. Heh, ciekawe jaki głos będzie miał w wersji PAL czy innej. Japończyki mają pałer w głosie, inni już nie raczej
rotfl to bedzie seymour nr 2 ;)

Faris pisze:Już z wyglądu mi się podoba pewien facet z krótkimi, białymi włosami(w trailerze widzialam)..Może ktoś z drużyny, ciekawe kto to taki..
z druzyny raczej nie...;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”