FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Inside Sin:

Exoray
Wraith
Gemini A
Gemini B
Demonolith
Great Malboro
Barbatos
Adamantoise
Behemoth King
Creep 2

Szanse na ukończenie

Post autor: Creep 2 »

Poprzedio umiescilem to pytanie nie tam gdzie trzeba mam nadzieje żu tu trafiłem dobrze. A pytałem jakie mieliscie poziomy (znaczy sie ilość punktów życia) pod koniec gry gdy walczyliscie z Sinem, np. przy pozbawieniu potwora łap. Bo pamietajac lekcje z FF VII i walke z Sephirotem gdy wydawało mi się, że mam odpowiedią ilość punktów by go skopaćn ja mam za sobą 60 godzin gry Auron ma 4800 punktów życia reszta dobija do 4000 najmniej ma Riku bo jakies 2500. Czy z taką ekipą jest możliwe ukończenie gry?? Ivy mi odpoisała, że jej Tidus miał 20 000 HP reszta ok 9 000 i jestem pod wrazeniem. I to wszystko uzyskano przez szwędanie się i ciągłe walki? bo jak tak to cierpliwość Ivy jest ogroooomna. Ja nie spotykam juz przeciwników którzy stanowili by wyzwanie jedynie Dark Aeony. A walka z tymi cieniami nudzi na dłużej
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gość pisze: I to wszystko uzyskano przez szwędanie się i ciągłe walki?
Wystarczyło tylko kilka godzin w Omega Ruins (odblokowałeś?) Tam sie zdobywa mnóstwo doświadczenia + Cactuary na Sanubii, które zostawiają dużo Ap..
Gość pisze:cierpliwość Ivy jest ogroooomna.
Bywa ogromna, a w FFX pakowanie drużyny trochę zajmuje..
Gość pisze: Ja nie spotykam juz przeciwników którzy stanowili by wyzwanie jedynie Dark Aeony.
Jeśli masz ochotę na Dark Aeony, to pobaw się z Dark Yojimbo, bo jego mozna sobie zabija, ile razy masz ochotę.. ale podejrzewam,że przy Twoim poziomie HP to raczej Zanmato wchodzi w grę..

[ Dodano: Pią 01 Lip, 2005 ]
Gość pisze:Auron ma 4800 punktów życia reszta dobija do 4000 najmniej ma Riku bo jakies 2500.
Jeśli rzeczywiście chcesz mie spokój podczas walk z Sinem i końcowym bossem, to postaraj sie o kilka Stamina Tonic i Stamina Tablet (szczegóły znajdziesz na Krypcie- gdzie znaleźć, od kogo kraść) - ten pierwszy podwaja na czas walki punkty życia całej druzyny, ten drugi- tylko jednej.. działa, dopóki postać nie zginie.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Gość pisze:mam za sobą 60 godzin gry Auron ma 4800 punktów życia reszta dobija do 4000 najmniej ma Riku bo jakies 2500.
Tak Ci się strasznie spieszy do skończenia gry? FFX oferuje tyle dobrej zabawy....Na samym blitzballu z 40h straciłam....Z Dark Aeonami nie masz najmniejszych szans z takim HP.Omega Ruins tez Ci niexle dokopią, ale tam najlepiej pakuje się drużynę. Na krypcie masz cały opis co trzeba mieć, zeby w ogóle myslec o polowaniu na Dark Aeony.

Gość pisze:Ivy mi odpoisała, że jej Tidus miał 20 000 HP reszta ok 9 000 i jestem pod wrazeniem.
Cała druzyna powinna mieć HP w okolicach 40.000, atrybuty ok 200 no i jak najwięcej MP. Celestal Weapons też mile widziane, bo dzięki temu płacisz za najcięzsze zaklecia 1 MP.

Jakby Cie interesowało wiecej to : http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=27

Gość pisze:Ja nie spotykam juz przeciwników którzy stanowili by wyzwanie jedynie Dark Aeony.
Dziwne. Po 60h grania i z tak (nie oszukujmy się) słaba drużyną? Pobaw się w Omega Ruins...zmienisz nastawienie. Zacznij od Omega Weapon....ostudzi to Twoją pewność siebie. Z Darkami jak juz pisałam, nie masz najmniejszych szans. Głupi Dark Valefor cię rozwali zanim cos zrobisz....Energy Ray na dzień dobry i po balu ;) A ma te 800 000 HP więc może być męczący.

Zapewne nie odkryłes także uroków Monster Areny. Owszem trzeba się nabiegać, ale walka z takim Nemesisem....ahhh...

Nie doceniasz gry. 60 h! Phi! Mnie jeszcze czeka z 80h a gram juz 150.....

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=0 - poczytaj sobie z kim i gdzie można walczyć....poczytaj sobie ile niektórzy HP mają i jakie ataki..... Ah Nemesis i jego 10 000 000 HP :>

[ Dodano: 05-07-01, 18:03 ]
A Sin to pryszcz na zadku. Można go rozwalić z palcem w...nosie.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Go-Go-Yubari pisze:Cała druzyna powinna mieć HP w okolicach 40.000, atrybuty ok 200 no i jak najwięcej MP. Celestal Weapons też mile widziane, bo dzięki temu płacisz za najcięzsze zaklecia 1 MP.
Można mieć i dwa razy więcej HP, a atrybuty zmasterowane, a zamiast Celestiali kilka broni po dark Aeonach (wykończonych za pomocą Zanmato rzecz jasna) ale pytanie było raczej o szanse z końcowymi wrogami - Creep moze do nich spokojnie startować na takim poziomie, bo, jak napisałaś:
Go-Go-Yubari pisze: Sin to pryszcz na zadku. Można go rozwalić z palcem w...nosie.
Gość

Post autor: Gość »

Dziękuje:)
Nie śpieszy mi się z ukończeniem gry i wiem, że nie mam szans z Dark Aeonami. Troche ciężko jest się przyzwyczaić do zasad rządzącymi w jRPG Dziękuje wam wszystkim za pomoc, mam nadzieje że jak jeszcze będę miał pytania to mi pomożecie:) Tak na marginesie to same kobiety tu są?
Kimahri

HELP MY

Post autor: Kimahri »

W serie FF zacząłem grać od niedawna a dokładnie zacząłem od FFX które przykułe mnie do PS2 jak nic innego :shock: ale jeszcze nie potrafię wszystkiego ! a w szczegulności nie wiem skąd brać AbilitySphere :sad: jakby mi mógł ktoś napisać co trzeba pokonać i w jaki sposub by to dostać - od początku gry miałem tego tylko 5 i teraz nie moge nauczyć Tidusa Aurona KimahriRonso i Lulu niczego nowego :( Proszę o pomoc ! ! !

Edit: Takie pytania zadaje się we właściwym dziale. dop. Krakers
hyniowy dziadek

Post autor: hyniowy dziadek »

Jak juz pisałem Ability Spheres można zdobyć po walkach lub wyciągnąć umiejetnością "Extract Ability"...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Pamiętam, że jak grałam po raz pierwszy też miałam taki problem - pierwszą umiejętnością jaką musisz się nauczyć musi być Extract Ability - tak jak powiedzial mój poprzednik(używaj potem w walce, a to chyba ścieżka Yuny albo Lulu) Później walczyłam do upadłego (no, może bez przesady :) ) w Kilice i zdobyłam dużo tych sfer. Później i tak się ma ich 99, ale na początku sprawia to niemały kłopot... W skrzyniach też można je znaleźć czasami.
Czips

Post autor: Czips »

MAm jedno pytanie, hdzie sie znajduje Al Bhed Primer 7 bo całą Luca przeszukałem i nic nie znalazłem
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Gość

Break HP limit

Post autor: Gość »

siemanko jaki item potrzeba zeby zdjac HP limit ?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Boże... :roll: To pytanie było zadawane setki razy i bankowo minimum 2x w tej części wątku, a do tego powstał specjalny opis umiejętności w dziale FFX ( http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=65 ). Jak zwykle szukać się nie chciało - lenistwo rlz, nie?

Break HP Limit - 30 Wings to Discovery.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Musisz mieć przedmiot z HP Limit - trudno znaleźć. Albo dobijaj jakiegoś Aeona za pomocą Zanmato i czekaj, aż po nim zostanie taki przedmiot. Albo przerób jakąś zbroję za pomocą Customise.
Czips

Post autor: Czips »

Izrail nie obraź się ale pytam się właśnie dlatego bo skad mam wiedzieć gdzie ta piepszona recepcja jest!!!!!!!!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”