Horrory
Moderator: Moderatorzy
Słyszałam coś o tym, podobno właśnie bardzo fajny ten film... Ale qrde jak byo w tv to jakoś nie chciało mi się oglądać... teraz troszkę żałuję... ale to przechodzi mi... Ja chcę DMC4!!!! Ludzie... Dante - moje ulubione imię, a do tego diabeł... 

"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
"Pure Morning" PLACEBO
Zasnęłem gdzieś po 30 minutach. Dla mnie motyw mordercy ze zgniłymi wampirzymi zębami wydał się głupi. Ja lubię książki Kinga, które są racjonalne, czy jak to tam zwać. Oczywiście są wyjątki, jak zawsze. Sam z resztą nie wiem ;]Kermi pisze:A oglądał ktoś "burza stulecia"??
Zasnęłem... byłem zmęczony, pewno temu, a akcja z tasakami zapadła mi w pamięćKermi pisze:"Sklepik z marzeniami" (TVP 2) było extra.

E, nie wiem, ja osobiście jeszcze diabłów nie uświadczyłemKermi pisze:TE diabły i w ogóle... ach....

Chociaż... zależy jak na to patrzeć

Sprawa jest prosta. King dzięki temu zabiegowi nie musi za każdym razem od początku rozpisywać się nad światem przedstawionym. Skupia się na głównym wątku, jaki sam sobie w główce obmyśla, a do tego, czytelnik kupując kilka oddzielnych książek, dzięki połączeniu ich w jednym mieście, odnosi wrażenie, że poszczególne powieści stanowią jedno. Jest to jak najbardziej na plus. Heh, właśnie czytam Mroczną połowę, która dzieje się między innymi w Castle Rock. Książka świetna, widać, że King w latach 1987-1990 miał niezłą wenęKermi pisze:A tak w ogóle to zauważyłam, że on dużo książek pisze jak coś się działo w miasteczku Castle Rock... Nie wiecie czasem dlaczego?

Warto wspomnieć, że też część książek dzieje się w Derry. Dla mnie to najlepsze miasto ever, jakie powstało w książce. Heh, znieczulica z It plus dziwaczne klimaty konserwatyzmu zawarte w Insomni. Nie jestem pewien, ale chyba Serca Atlantydów też były po części w Derry. Heh, trza budzie sprawdzić to ;]
Ja czytałem tylko pierwszy tom krwawej opery Taith Lee. Na prawdę książka boska, która, patrząc z perspektywy pierwszego tomu opowiada nie do końca a wampirach, a raczej o... Eh, chciałbym zaspojlerować ale nie będę. BTW. Książki te są praktycznie niedostępne ( w Polsce).Kermi pisze:A znacie jakieś książki o vampirach?
Oglądałem film na kasecie VHS, która była niskiej jakości. Na prawdę, fakt że była zepsuta (a może to wina głowicy, whatever) sprawił, że kaseta zyskała na relaności.Kermi pisze:"blair witch project"

[ Dodano: Pon 27 Cze, 2005 ]
Królowa potępionych, podobna królowa to murzynka, swłyszałem że to g...o nie film.
glamorous vamp
Musze sie z Toba zgodzic, tyle ze ja film widzialem (2 x zreszta, choc oba razy bez przyjemnosci). O ile "Wywiad z wampirem" uwazam za film dobry, tak w Krolowej.. ewentualny + za muzyke, za nic pozatym.Królowa potępionych, podobna królowa to murzynka, swłyszałem że to g...o nie film.
~~~<< piesek preriowy >>~~~
ehh nie mówiłem, to jest film wysokich lotów, ale że "przyjemnie się oglądało". Co do tych "waszych" murzyńskich cycków to nie zwróciłem uwagi. Mi tam się film podobał. Fabuła była ciekawsza, niż to opisał Erelen, ale on zawsze się stawiaErelen_Galakar pisze:Fabuła w skrócie: Najpierw napalony młodociany wampir lata by jakąś tam królową obudzić. Następnie ta królowa lata napalona i wszystko zabija, a na końcu wszyscy napaleńcy giną i już :] (dobra końca nie jestem w 100% pewnych bo to było tak nudne, że przysypiałem).

Ostatnio zmieniony pn 27 cze, 2005 21:14 przez pho3n1x, łącznie zmieniany 1 raz.
jest na allegro...a allegro napawrde strasznym nei byc :]Go-Go-Yubari pisze:Ponoć wyszło to "Lsnienie" za 40pare złoty na DVD. Szukam i szukam.... Confused
razem z Bonim polecam usa-hiszpanski DarknessGo-Go-Yubari pisze:Co do samych horrorów, to z tych made in usa, to Blair Witch Project zdołał mnie jako tako przestraszyć. Reszta to kicz i tandeta oraz komputerowe zombie

dobre do spania to bylo...Kermi pisze:A oglądał ktoś "burza stulecia"?? BArdzo mi się podobało.
jaka tandeta :] wampiry sa...piekne,niepowtarzalne,urokliwe...az chce sie im dac :*Ashramus pisze:Ksiazek o wampirach jest sporo.. pytaj Garnet n No ale Ann Rice chyba wypada znac. Jak dla mnie, wampiry to tandeta.. jeden z kluczowych elementow zpopkulturyzowanego horroru. Na dobra sprawe, czy jakis film o wampirach byl straszny? Nie przypominam sobie.. Wiec dzieci jesli chcecie, zobaczyc wampirow zamek, przed ekran dzis zapraszam was..

starszny...hmm...a jaki horror dzisiaj jest tak naparwde starszny? ...< ale nosferatu napewno swego czasu straszyl...> w dzisiejszych zcsach starszy nas poziom komedii ...ciekawe co ebdzie nas starszyc w nastpenym wieku...
to jakies pseudo wmapiry a nie wampiry :]Ashramus pisze:Akham, to polecam Blada.. raz, dwa i trzy. Duzo wampirow, wygladajacych na wampiry.. potem troche mniej, bo im sie ginie.. ale co tam, wazne ze sa.
...swieta mario..matko boza....pho3n1x pisze:Polecam Queen of the damned (królowa potępionych), ciekawy film i muzyka dobra (wokal Jonathana Davisa)
niby miala byc taka jak w ksiazce..ale nei do konca wyszlo -_-Kermi pisze:jaka była fabuła? Tak ogólnie... wątek...
poprawka-lestat nie mial zamiaru obudzic krolowejErelen_Galakar pisze:Fabuła w skrócie: Najpierw napalony młodociany wampir lata by jakąś tam królową obudzić. Następnie ta królowa lata napalona i wszystko zabija, a na końcu wszyscy napaleńcy giną i już :] (dobra końca nie jestem w 100% pewnych bo to było tak nudne, że przysypiałem).
aha i zeby ktos nei uwazal 'dzieki' temu filmowi ze fabula ksiazki jest taka prosta

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!