Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Kaizer pisze:Chyba wiecie ze bedzie nowy battle system o nazwie ADB
Dobra ktoś inny na to odpowiedział :D ale oby to było połączenie SO i MH było by bajecznie. Lecz co by to nie było pokocham jak swoje :D
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Nie mogę się doczekać tej gry. Choć mam parę uwag dotyczących ffXII. Przede wszystkim, wygląda na to, że prawie od początku będziemy mieli dostęp do jakiegoś pojazdu, a nie wiem, czy to na pewno dobry pomysł. Chyba na początku lepiej, żebyśmy lokacje zwiedzili samemu, na własnych nogach, a nie wspomagając się statkami. No cóż, to moja opinia, niektórym przeszkadzała zbytnia liniowość ffX...

I jeszcze jedna uwaga - mogą powtórzyć się schematy, czyli np. taka Penelo będzie odgrywać rolę "zabawiacza"(mam nadzieję, że się mylę), czyli takiej Rikku, Selphie itp. A Fran to następna ostra babka (chociaż to i może dobrze XD) przypominająca Quistis, Lulu... O Ashe już nie wspomnę, bo wygląda jak Yuna, tylko ma grzywkę po drugiej stronie i jest ciut ładniejsza.
Mam nadzieję, że twórcy Finala XII jeszcze zaskoczą nas wieloma rzeczami... Bo to były tylko moje domysły.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

faris pisze:Przede wszystkim, wygląda na to, że prawie od początku będziemy mieli dostęp do jakiegoś pojazdu
Zapewne, w końcu

Kod: Zaznacz cały

Vaan ma zostać podniebnym piratem
, tak wynika z trailera ;) swoją drogą to ten FF12, coraz bardziej mi przypomina FF9, to z tą księżniczką itd. no może wreszcie wątku miłosnego między Vaanem a Ashe nie będzie. :roll:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Vaan pisze:no może wreszcie wątku miłosnego między Vaanem a Ashe nie będzie
Na pewno nie będzie, na szczęście, bo twórcy wspominali.
A co do tego pirata - mi chodziło o to, że OD razu możemy dostać pojazd. Mam nadzieję, że będzie jakaś droga do kariery XD. A że statek i tak, czy tak będziemy mieć, to wiadomo.

I nie musiałeś chyba zaznaczać spoilera - gra jeszcze nie wyszła :lol: Chyba że uszanowałeś zdanie tych, którz nie chcą czegokolwiek wiedzieć przed premierą.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

faris pisze:I nie musiałeś chyba zaznaczać spoilera
Jakaś dobra wróżka to zrobiła za mnie ;)
faris pisze:Na pewno nie będzie, na szczęście, bo twórcy wspominali.
No raczej w końcu Ashe ma 19, a Vaan 17 lat, chyba że lubi starsze, ktoś tam wspomniał jeszcze że chyba są z rodziny, ale sam nie wiem :roll: już prędzej coś będzie z Penelo :D
Czips

Post autor: Czips »

A tak to może komuś wiadomo mniej-więcej na kiedySquaresoft zamierza wydać dwunastke :?:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Na grudzień 2005 przewidywana jest premiera. Co do wersji International to może Garnet wie, czy w tym samym czasie...
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Czips pisze:International
Wersja "Międzynarodowa" :roll:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

japan-2005
reszta-2006

szcegoly na tegorocznym square enix party ;]

faris pisze:I jeszcze jedna uwaga - mogą powtórzyć się schematy, czyli np. taka Penelo będzie odgrywać rolę "zabawiacza"(mam nadzieję, że się mylę), czyli takiej Rikku, Selphie itp. A Fran to następna ostra babka (chociaż to i może dobrze XD) przypominająca Quistis, Lulu... O Ashe już nie wspomnę, bo wygląda jak Yuna, tylko ma grzywkę po drugiej stronie i jest ciut ładniejsza.
Mam nadzieję, że twórcy Finala XII jeszcze zaskoczą nas wieloma rzeczami... Bo to były tylko moje domysły.
schematy...nothin new...ale jesli rzeczyiwscie spelni sie to ze to penelo bedzie dzewczyna vaana to jzu mozna im poklony skladac ze dali cos CIUT innego :roll:

Vaan pisze:No raczej w końcu Ashe ma 19, a Vaan 17 lat, chyba że lubi starsze,
i co za problem ze dziewczyna ma wiecej lat???????????????? :shock:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Kod: Zaznacz cały

Ale w FFVIII nie było romansu z Quistis ;) I co można powiedzieć o Quinie i Vivim :lol: Ci to dopiero różnica wiekowa ;)
Jakoś mnie nie ciągnie do FFXII może to dlatego, że w pełnie nie przeszłam wcześniejszych, a może dlatego, że trochę czarno widzę walki...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Eiko pisze:Jakoś mnie nie ciągnie do FFXII może to dlatego, że w pełnie nie przeszłam wcześniejszych, a może dlatego, że trochę czarno widzę walki...
Ty mi tu nie przepowiadaj :lol: Czekam na tę częśc, bo już nic mi nie zostało praktycznie do przejścia... Jeśli FFXII okaże się porażką, to chyba Enix zbankrutuje :D

Ale walk się boję.. Bo jak nagle wyskoczy mi jakiś potworek zza krzaka, to nie odpowiadam za siebie XD Dobrze przynajmniej, że dynamiczne.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Eiko pisze:Jakoś mnie nie ciągnie do FFXII
u mnie podobnie..jakos takie uczucie mam ze square juz niczym nei moze mnei zaskoczyc....

Faris pisze:Czekam na tę częśc, bo już nic mi nie zostało praktycznie do przejścia
kup xenosage :] < ha!teraz zacznie sie moja reklama xenosagi XD>
Faris pisze:Jeśli FFXII okaże się porażką, to chyba Enix zbankrutuje
oj watpie...tu kompilacja tez na wydaniu...poza tym czytalam ze jzu obecnie jest takei zaintersesowanie ze moze nie starczyc kopii na poczatku...
jak to bylo..popyt wiekszy od podazy...ehmm..whatever XD

a co do walk...to jak potwory beda wlasnei tak widoczne w lokacji to bedzie o wiele lepiej niz idziemy a tu nagle znikad wchodizmy w walke -_-
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Ja powiem, ze tez baaardzo dlugo mnie wogole FFXII nie interesowalo(pomysl umieszczenia w swiecie FFTA wydaje mi sie beznadziejny, nie lubie tego swiata...)
ale ostatnio coraz wieksza chec na to mam.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Garnet pisze:u mnie podobnie..jakos takie uczucie mam ze square juz niczym nei moze mnei zaskoczyc....
Również Gulash w swojej relacji z targów E3 miał podobne zdanie do twojego, na temat Square-Enix. FF XII - tylko pokazano film i praktycznie ten sam co na marcowym pokazie, Dragon Quest VIII - standard, natomiast o Kingdom Hearts 2 prawie nic nowego nie zaprezentowali (duże rozczarowanie).
Garnet pisze:oj watpie...tu kompilacja tez na wydaniu...poza tym czytalam ze jzu obecnie jest takei zaintersesowanie ze moze nie starczyc kopii na poczatku...
jak to bylo..popyt wiekszy od podazy...ehmm..whatever XD
Poza tym mamy: FF 7 AC, FF 7 BC, FF 7 CC, FF 7 DoC - choćby z tego S-E zarobi na siebie, bo 7-mka to sprawdzona marka i gwarancja rynkowego/biznesowego/finansowego sukcesu.
Garnet pisze:a co do walk...to jak potwory beda wlasnei tak widoczne w lokacji to bedzie o wiele lepiej niz idziemy a tu nagle znikad wchodizmy w walke -_-
No nie wiem - nagły niespodziewany atak to już stały element tej serii i zdążyłam się doń przyzwyczaić. Jakoś dziwnie by było grać w takiej konwencji jak chcą to zrobić w XII. No ale my tu gadu-gadu, a jak to wyjdzie okaże się dopiero w praniu.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

A mnie całkowicie nic do tego nie ciągnie... zresztą zauważyłam, ze co do coraz nowszej wersji tych wszystkich Final'i coraz mniej na nie oczekuję... Ech... system walki faktycznie - beznadziejny... No, ale... trudno... A zresztą - moze to i lepiej? nie trzeba będzie wchodzić we wszystkie potrworki i jak się nie będzie nam chciało walczyć to po prostu go ominiemy... No, ale cóż... mi się wydaje, że FF schodzi powoli na psy... sorry, ze tak piszę, ale patrzcie - FFXI wyszła tylko w sieci (zresztą ostatnio słyszałam, że ma wyjsć w końcu też na PS2), Square-Enix wypuścili FF Crystal Chronicles na Game Cube'a, a teraz w tym FFXII nie dość, ze przekładają premierę od roku już prawie to jeszcze zapowiada się zupełnie inny Final niż znaliśmy poprzednio... Ech... Już nie wiem co o tym wszystkim myśleć... :?
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”