Chrono Trigger i Cross
Moderator: Moderatorzy
napisałem jcRPG, ponieważ japońskie, komputerowe RPG, ale się wlasnie zastanawiam... przecież Chrono był na SNES'a
... niech Ci będzie - jRPG
.
Robot przypomina GIL'a z wersji GT, ale dobra, koniec z porównaniami bo się OT zrobi
.
[ Dodano: Sro 25 Maj, 2005 15:58 ]
Projekt Chrono Resurrection??(chodzi o Trigger'a). Właśnie trafiłem na tą stronę, gdzie pisze coś o tym, że niestety projekt Chrono Resurrection (grafika 3D !!!) podjęty przez nie wiem kogo, lecz nie Square, został zaprzestany, ze względu na jakieś orzeczenie wydane przez Square Enix... Pierwsze słyszę o tym projekcie, nawet nie wiem czy to prawda, ale już mi żal że prace zostały zaprzestane
. Projektanci przepraszają ponad 500 zarejestrowanych fanów z forum dotyczącego projektu i na "pożegnanie" udostępniają do ściągnięcia trailery (wysoka - 24mb i niska - 18 mb jakość) z Chrono Resurrection oraz niesamowite screeny, na których na 1 rzut oka poznajemy znajome lokacje. Kurde co dla Enix'a na łeb padło, zeby zaprzestać taki projekt? Toż to perełka z tego wyszła ! Grafikę można porównać do przynajmniej tej z Grandii II czy też Finala VIII... nie ja nie mogę, tylko sie popłakać
. Ludzie, trzeba zorganizować jakąś działaność anty Square'owską w tej sprawie, zjednoczyć się z fanami Chrono'sa !! buuuuuu !! Zobaczcie tylko jak to wygląda... nie będę spał po nocach
.
---
Zapomniałem dodać - macie tu link do strony projektu.

Robot przypomina GIL'a z wersji GT, ale dobra, koniec z porównaniami bo się OT zrobi

[ Dodano: Sro 25 Maj, 2005 15:58 ]
Projekt Chrono Resurrection??(chodzi o Trigger'a). Właśnie trafiłem na tą stronę, gdzie pisze coś o tym, że niestety projekt Chrono Resurrection (grafika 3D !!!) podjęty przez nie wiem kogo, lecz nie Square, został zaprzestany, ze względu na jakieś orzeczenie wydane przez Square Enix... Pierwsze słyszę o tym projekcie, nawet nie wiem czy to prawda, ale już mi żal że prace zostały zaprzestane

---
Zapomniałem dodać - macie tu link do strony projektu.
Właściwie nie potrafiłbym powiedzieć która część jest lepsza, gdyż obie stawiam na równi (grywalność łeb w łeb), tak więc zadecyduje grafika. Gdyby Trigger zamienił się grafiką z Crossem to być może (choć i tak wątpie, gdyż również w sferze fabularnej sequel jest w przodzie) zagłosowałbym na część pierwszą. Nie wiem czy czytaliście recenzje Crossa w prasie (vide PSX Extreme) ale ja pamiętam jak tą grę postawiono na samym szczycie w tabeli jRPG ponad wszytskimi finalami ! Po jakimś czasie obsunęli go nieco w dół ale fakt jest faktem. Obie części były rewelacyjne, jak dla mnie druga seria po FF.
Chwilowe zauroczenie, to tak samo jak z Diablo 2 u tych co znam. Napalenie, a potem na wieki na śmietniku.
Nie oznacza to jednak że CC jest zły
Tylko zabolało mnie w tej grze, jak prosty jest ostatni boss...
Nawet jak na jednego sie walczy, nawet Ci dodatkowi Hiper Bossowie winni być mocniejsi.
Z drugiej strony to ja wolę bossów z CC niż z CT. Bo w CT do tej pory ostatniego nie pokonałem, tego typa się nie zabije
Nie oznacza to jednak że CC jest zły

Z drugiej strony to ja wolę bossów z CC niż z CT. Bo w CT do tej pory ostatniego nie pokonałem, tego typa się nie zabije

glamorous vamp
Uwierz mi obie części kończyłem po kilka razy. Crossa coś koło 5 tak by zobaczyć wszystkie zakończenia. Nie pamiętam dokładnie ostatniego bossa z CT ale wiem że walka była długa i zacięta ale mam nadzieję że masz jeszcze sava gdyż zakończenie (zresztą tam też jest ich coś z 7) jest tego warte. CT to zdecydowanie najlepszy RPG snesowy, finale 1-6 mogą mu ....
Choć stare finale też są super, nie przeczę 

Boni miałem podobny problem
ale po wykonaniu wszystkich side-questów (szczerze polecam bo możńa zdobyć wypaśne zbroje i bronie pozatym przypakować i fajnie się pobawić :D ) jest się wystarczająco przygotowanym do walki z ostatnim bossem
. Co do głowosania to ja stawiam jednak na CC ze względu na fabułę poszególnych postaci i ogólnie fabułę gry 

Jakieś dwa side questy przeszedłem i nie dostałem nic godnego uwagi :]Yazer pisze:ale po wykonaniu wszystkich side-questów (szczerze polecam bo możńa zdobyć wypaśne zbroje i bronie pozatym przypakować i fajnie się pobawić
To szczera prawda ;]Garnet pisze: bajki gadasz :]
Ach, jaki leniuch ze mnieGarnet pisze:jakbys chcial to bys jzu danwo przeszedl..a to chyba Twoja wina ze nei lubisz levelowac postaci ;]

glamorous vamp