Offtopiczalnia część 2
Moderator: Moderatorzy
Nie mam nic przeciwko zabijaniu zwierząt na mięso, czy skóre, tylko przy tym trzeba zachować się jak człowiek. A na tym filmiku to raczej nie było tak przeprowadzone, bo zwierzaki obdzierali ze skóry na żywca.
Ale w życiu na wegetarianizm się nie przerzuce. Potrawy wegetariańskie są dobre, ale jak można zrezygnować dobrego schaboszczaka w chrupiącej panierce!!?? Ostatnio jak byłem na grillu z kumplem (a był iście syty każdy miał po 6 steków) próbowaliśmy dojść do sposobu w jaki myślą wegetarianie. Rozumieliśmy pobudki, ale podczas ucztowania doszliśmy do wniosku, że wszystko jest dla ludzi, a pozbawianie się przyjemności grillowania dla jakiś prosiaków i cielaków jest niedorzeczne. Mamy sobie podporządkować naturę i koniec. :D Zresztą jedząc obiad z samych warzyw będę czuł, że obiad jest jakiś niepełno wartościowy.
teraz takie pytanko bo mnie zaćmiło, czy ty jesteś z tych co jedzą jaja, czy nie jedzą (bo są jacyś tacy co nie jedzą nie wiem czy to byli weganie, czy jakoś tak :D)
Ale w życiu na wegetarianizm się nie przerzuce. Potrawy wegetariańskie są dobre, ale jak można zrezygnować dobrego schaboszczaka w chrupiącej panierce!!?? Ostatnio jak byłem na grillu z kumplem (a był iście syty każdy miał po 6 steków) próbowaliśmy dojść do sposobu w jaki myślą wegetarianie. Rozumieliśmy pobudki, ale podczas ucztowania doszliśmy do wniosku, że wszystko jest dla ludzi, a pozbawianie się przyjemności grillowania dla jakiś prosiaków i cielaków jest niedorzeczne. Mamy sobie podporządkować naturę i koniec. :D Zresztą jedząc obiad z samych warzyw będę czuł, że obiad jest jakiś niepełno wartościowy.
teraz takie pytanko bo mnie zaćmiło, czy ty jesteś z tych co jedzą jaja, czy nie jedzą (bo są jacyś tacy co nie jedzą nie wiem czy to byli weganie, czy jakoś tak :D)
Ja się zaliczam do najmniej restrekcyjnego odłamu wegetarian. Czyli jajka, mleko i jego przetwory, jadam jak najbardziej. Tak naprawdę nie chodzi o to, że nie jem mięsa dlatego, że tak mi się podoba, a o przekonania. Wiem, że aby wydoić krowę, nie trzeba jej najpierw poćwiartować. Jajka, które sprzedaję sie w sklepie nie są zapłodnione, a więc nic z nich się nie wylęgnie, więc znowu nie pozbawiam kurcząt życia. Prosta acz skuteczne 

- Go Go Yubari
- Ifrit
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Może widziałeś ten filmik może nie,w każdym razie głośno w telewizji o nim było - świnie były żywcem wywieszane,obdzierane ze skóry i wkładali je do wrzątku.Osobiście bym skopał ludzi za to odpowiedzialnych.Zito pisze:Nie mam nic przeciwko zabijaniu zwierząt na mięso, czy skóre, tylko przy tym trzeba zachować się jak człowiek. A na tym filmiku to raczej nie było tak przeprowadzone, bo zwierzaki obdzierali ze skóry na żywca.