Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Lacrimosa - Lichtgestalt - dobra płytka.
Wyszły nie dawno też Static-X - Start a war i Hunter - TELI. Wujo obiecał mi przywieść obie w tym tygodniu, więc napiszę coś więcej.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

bardzo mnei cieszy gdy komus podoba sie to co polecam ^_^ oraz to co sama ubostwiam :]

[ Dodano: Pią 17 Cze, 2005 00:28 ]
ktos musi w koncu sprowadzac ludiz na dobra droge w zyciu ;]

[ Dodano: Pią 17 Cze, 2005 00:29 ]
...ech..me przypomina sobei kelch der liebe na zywca ^_^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

W końcu sprawiłem sobie płytkę najnowszą Lacrimosy (nie toleruję piratów, więc po jej kilkakrotnym przesłuchaniu w końcu kupiłem) :) Nie wiem czemu, ale jakoś ten zespół przypomina mi stylem gry muzykę klasyczną. ^^ Chyba za to porównanie Garnet mnie zagryzie ^^
PS. W dodatku znalazłem ich płytkę w Empiku :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:ale jakoś ten zespół przypomina mi stylem gry muzykę klasyczną. ^^ Chyba za to porównanie Garnet mnie zagryzie ^^
a niby czemu? <przeczytaj co wczesniej pisalam o tym zespole:]w dobrej muzyce bodajze podaczas rozmowy z Bonim :D>

zreszta nagrywaja czesto z orkiestra to sie nei dziwie ze przypomina muzyke klasyczna ^^

ja kupilam plyte w media markt-byla taniej :D w empiku byla po 59 bodajze a w media po 54 czy jakos tak;) ..zawsze cos :wink: < przy czym zaznacze ze nei mialam wtedy czasu szwedac sie i szukac gdzie indziej>

aha i jak sie ksiazeczka podoba? :)
Ostatnio zmieniony pt 17 cze, 2005 14:07 przez Garnet, łącznie zmieniany 1 raz.
Erelen_Galakar

Garnet to dla mnie tylko plus, że przypomina muzykę klasyczną, bo wyjątkowo ją lubię. Jeśli pozostałe zespoły tak samo grają to lada dzień Goth może stać się jednym z ulubionych gatunków gry.
PS. Tylko nie rozumiem, czemu to było w dziale: Rock, Pop, Muzyka rozrywkowa ^^ ja bym to bardziej dał do muzyki poważnej ^^
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

u mnie bylo w dziale metal a w media w dziale heavy/ciezkie brzeminia ;) < najlepiej jakby dali taka kategorie jak gothic...ale to sobei mozna pomarzyc ^_^>

< dla mnei to tez plus XD tym barzdiej ze swietnie lacza muzyke klasyczna z rockiem ;) ...chodiz mi o roznorodnosc ich piosenek>

Erelen_Galakar pisze:ulubionych gatunków gry.
fajnei ujete XD

Erelen_Galakar pisze:Jeśli pozostałe zespoły tak samo grają
wiesz gotyk to szeroka dziedzina od classic-bauhaus i te sprawy do electro, wiec takich lacrimos samych to tu nie ma :)

jeszcze tak do okladki..tym razem nei ma jako tako symbolu zepsolu-klauna....tzn jest on ale jak widac przeobrazil sie on...a ubranko zostawil na boku..piekne ^_^

< aha Erelen tamta pania co mialam na avku to jest jakby co z plytki Inferno XD chocizby to jzu pewnei wiesz chociazby dzieki zakupie plytki ;)>

ech..te okladki to w ogole majsterczyk...co ejszcze bardziej potwierdza ze czarno biale zdjecia najpiekniejsze :)
Erelen_Galakar

Zgadzam się, okładki są naprawdę piękne :) Już się nie dziwię, czemu tak często masz je na avkach :)
fajnei ujete XD
Tam miało być muzyki ^^ Ale w tle chodzi FF XI (czekam na kogoś ;) ) i tak po prostu same palce wystukały :)
wiesz gotyk to szeroka dziedzina od classic-bauhaus i te sprawy do electro,
Hmmm... dlatego będę słuchał tylko tego co poleca madame Garnet :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

no to nastepna pozycja Lacri to proponuje Elodie :) <piekny concept album...alleine zu zweit...^^>

a z zespolow to naprawde goraco polecam Diary of Dreams...samo piekno....
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Garnet, mam pytanie: czy Lacrimosa coś znaczy w jakimś języku? Bo słuchałem piosenki "Lacrima Mosa" i jakoś mnie tak tchnęło :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

widac ze sie laciny nie mialo ;]

lacrimosa - pełna łez, opłakana, żałosna....atomiast zdaniem Anne właściwsza jest jej interpretacja jako nasycona, wypełniona....
ale warto tez pamietac ze lacrimosa to ostatnia czesc requiem Mozarta
Erelen_Galakar

Lacrimosa to z łaciny :?: Przykro mi Garnet, ale już ich nie lubię :/ Durna łacina :/
PS. Gdzie można kupić płytki Lacrimosy bo w Empiku była tylko ta jedna ^^
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Przykro mi Garnet, ale już ich nie lubię
to bedzie Twoja strata,nie moja ^^

Erelen_Galakar pisze:Gdzie można kupić płytki Lacrimosy bo w Empiku była tylko ta jedna
widzisz u mnie byla jeszcze jedna :] ...tak poza tym to media markt,slepy z muzyka metalowa < heh> , allegro i wszelkei inne sklepy muzyczne...a nuz :D
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

ehh dostałem wczoraj płytkę Huntera i muszę powiedzieć jedno... totalne dno. Nie polecam nikomu. Chłopaki mieli swego czasu jedną dobrą, nawet bardzo dobrą płytkę - Medeis, reszta to niestety cienizna. A nowa przekrawcza już wszelkie granice, zaczynając od tekstów, przez wokal (ze skopanymi wstawkami) na gitarach kończąć :(
Ps: Statix-X niestety jeszcze nie było, więc mi wujo nie przywiózł
targaroth

Post autor: targaroth »

wlasnie mam Hunter _ MedeiS i podoba mi sie.. co do nowych ich plytek to nic nie wiem.. moze kiedys skads sobie zorganizuje to wtedy opwiem.........

polecam Tool'a. swietny woklal swietna perkusja i swietne gitary... majstersztyk
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Erm, ja właśnie przesłuchałem Lacri...

Cóż, ten wolnijszy, zaraz zaraz, jak mu tam było.... Hohelieb der Liebe or coś w ten deseń... Bardzo ciekawe :] Aha i wolniejsze kawałki są fajniejsze ;]
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”