Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

co tu robiles o 5 rano? :shock: chyba ze siedziales cala noc ;]

Boni pisze:Mogłaś wziąść dwa egzemplarze ;]
mam jeszcze za Ciebie placic? :P

i Boni jak mogles nie chciec Nosferatu wziasc :]...nie gadam z Toba ;]

..obecnie zastanawiam sie nad kupnem kolekcji potowrow-te czranobiale stare filmacze..ladnie sa wydane w komplecie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54118409 figurki rox :lol:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Guys - wiem, że się wam miło pisze, ale walicie totalny off top, więc proszę przyhamować nieco.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

przeciez wspomnialam o nosferatu oraz o kolekcji potworow<majac nadzieje ze ktos to ma i zda recke> a dobrymi filmami to one na pewno sa :P ;)

S Ania - nie ze mną te numery, bo patent 10% On Topic i 90% OT znam na pamięć, a poza tym za dobrze cie znam.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:
i Boni jak mogles nie chciec Nosferatu wziasc :]...nie gadam z Toba ;]
Erm, co? XD Ja w ogóle o .......... a pamiętam już ^^' A to to było na zwykłym cd-ku? Jak tak to wziął bym ^^' A ja dumał, że to dvd czy cuś z resztą tyle tytułów wymieniłaś i pisałaś to tak jakbym ja był jakimś tam pierwszej klasy specjalistą ^^'
Ale swoją drogą spokojnie... :] Wszystko w swoim czasie :P

Oki, a teraz EOT bo ostrzeżenia polecą :twisted: :twisted: :twisted:

No a teraz porozmawiajmy na temat :]

Otóż skoro mowa i filmakach to warto wspomnieć o Sassy girl chociaż pewnie większość to widziała ^^' Film o parze nastolatków (erm mają po 23-5 lat... no whatever :P)... Film komedia, oczywście orientalne klimaty, a wątek miłosny roxuje. Ta gł. aktorka jest podobna do Suyeon z Tale'a... Muszę obaczyć w filmiografi, bo jeśli okaże się, że to to sama osoba to ja jestem pełen podziwu dla niej że może zagrać tak dwie skrajnie odmienne role :shock:

ps. Garnet, czy ja Ci nie pisałem, że jestem rannym markiem? Ustrzelili mnie ;)

[ Dodano: Wto 14 Cze, 2005 ]
Sephiria... Muszę Ci coś powiedzieć. Zapewne wiesz co to giełda. Spekulanci często określani są mianem ogniwa negatywnego. A wiesz, że jest inaczej? Bez nich rynek kapitałowy byłby pozbawiony jakiejkolwiek płynności. A teraz zauważmy korelacje z forum. Wnioski nasuwają się same. :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Ta gł. aktorka jest podobna do Suyeon z Tale'a... Muszę obaczyć w filmiografi, bo jeśli okaże się, że to to sama osoba to ja jestem pełen podziwu dla niej że może zagrać tak dwie skrajnie odmienne role
to nie jest ta sama aktorka ;) < chociaz faktycznie niektore panie z azji sa bardzo do siebie podobne:]-przynajmniej nam sie tak wydaje>
Awatar użytkownika
Zito
Administrator
Administrator

Post autor: Zito »

Z innej beczki teatr telewizji "19 południk" Machulskiego, tak na czasie z okazji wyborów prezydenckich. Polecam, dużo śmiechu.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:to nie jest ta sama aktorka n < chociaz faktycznie niektore panie z azji sa bardzo do siebie podobne:]-przynajmniej nam sie tak wydaje>
Ja zawsze azjatyckie aktorki rozpoznaję po fryzurze, włosach... Podobnie było gdy pierwszy raz oglądałem Tale'a... Nawet macocha myliła mi się z Suyeon ^^'

S: Tak, tylko zauważ, że "spekulujecie" jedynie ty i garnet - to jak koło wzajemnej adoracji, z tematu robi się czat i raczej mało kto jest w stanie się włączyć, jeśli nie wie o czym wy akurat mówicie. Kijem zawracać Wisłę takimi "spekulacjami" - powiem brutalnie wprost: takie gadu gadu służy wam, ale tematowi to już nieszczególnie. Prześledź historię tematu - ostatnie 2 strony to gównie wy dwoje. Wnioski nasuwają się same - starajcie się pisać tak, by temat był otwarty na ludzi, którzy nie mają pojęcia o filmach/aktorach/whatever, które wy znacie i piszcie częściej na temat
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

chetnei sie dowiemy jakei sa Twoje dobre flmy przeciez Sephiria...
....chetnei po spekuluje z kims innym...

anyway...widzial ktos Inner Senses <chinski horror> albo Memento Mori <koreanski,uwazane jest za druga czesc Whispering Corridors> bo chyba sobei je zakupie :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie orientuję się w chińskich, koreańskich, japońskich etc. horrorach. Więc się nie udzielam.

Za to polecam "The Pillow Book", bo to kawał dobrego i ciekawego filmu. O.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

http://www.dvdstore.pl/sklep/index.php zapomnialam wczesniej napsiac ten adres,polecam ten sklep fanom azjatyckiego kina,sklep caly zcas sie rozrasta...a nuz znajdziecie tutaj film ktory cheilibyscie miec w swojej kolekci....
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Ame Agaru - wedlug ostatniego scenariusza mistrza Akiry, obecnie do dostania razem z Marlena jako dwupak archiwalny pewnej gazetki (jak na kobieca, calkiem niezla..) ok 15zl
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

hmm..a czy przypadkeim bedzie to zwierciadlo?

swoja droga teraz w naj czy tez pani domu XD nei pamietam byly ringu 1 i 2 :]
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

No ewentualnie, masz racje ;)
Gazetka calkiem fajna, np wywiad z Krystianem Lupa dali.. w Na Zywo czy Gali raczej by z nim nie gadali:)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ekhem. Ekhu ekhu khe khe. Ah ta gruźlica.

:Morderstwo w Orient Express". Kawał dobrego, kryminalnego kina ^^
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ano tak myslalam bo kedys widzialam tam marlene < jak szukalam nosferatu to w niekorych meilie jeszcze stare egzemplarze>

..wczoraj obejrzalam sobie A Tale of Two Sisters..nie bede sie tutaj rozwodzic bo motyw kina azjatyckiego nie jest tutaj lubiany....ale tym co lubia to goraco polecam...kawal dobrego kina... oo..nawet mi sie zdarzylo raz podskoczyc na fotelu :wink: ...a i zakonczenie potrafi zaskoczyc :] ...chociaz troche smutne jest... < film powstal na podstawie koreanskiej opowiesci,wiec nie jest z niczego zerzniety itp>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”