Final Fantasy XI

Dział dla online-owej części FF

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Kairi ok ^___^ A tak się kłóciłam z Krzysiem, że nie będę bulić co miesiąc na FF11 XD No cóż. To było 20 stycznia, a po zaczęciu FFF naszło mnie na online. Heh. ^^'
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Dla RDMa najlepszy jest Hume. RDM nie musi mieć mocnych czarów. On głównie daje buffy i debuffuje przeciwnika (trzeba za wczasu wiedzieć jakie buffy ma dany mobek). Poza tym często w walce RDM walczy wręcz (bronią - mieczem). Zapraszam do poczytania tego wątku: MND czy INT, czyli zmora RDMa...

[ Dodano: Sob 11 Cze, 2005 ]
Zresztą poszperałem dla was trochę na forum o FFXI i znalazłem to: Jaki job - jaka rasa...
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Mmmm Paladin jest kuszący.... Nie wiem czy chcę być magiem cały czas. Ja wiem, ze można zmieniac profesje etc., ale chciałabym sie skupić na jednym....Elvaan Paladin albo Elvan Warrior...ewentualnie człowiek Red Mage. Aghr....trudny wybór T_T
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Widziałem to już dawno :) Jak zastanawiałem się czy grać thiefem czy Warriorem, ale w końcu uznałem, że i tak liczy się przyjemność z gry płynąca, a nie punkciki :)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Go-Go najpierw trzeba zrobić 30 level jakimś podstawowym jobem dopiero potem można myśleć o grze Paladinem. Ale fakt faktem Elvaan nadaje się też na WHMa (wysokie MND), czyli na Paladyna też.

Co do Elvaanów to mówi się, że są to urodzone Monki.

I jeszcze jedno: wybierając rasę trzeba się zastanowić co chcemy robić: bić (DD - Damage Dealer), obrywać (Tank) czy wykonywać pozostałe czynności (Pull i Support). Każda postać ma swój urok ale trzeba to odkryć. Ja np. gram jako Hume THF/NIN i mogę zapomnieć o solowaniu mobków Decent Challenge (nawet niektóre EP są w stanie mnie zabić). Ale np. taki Galka to nawet jako WHM może być Tankiem.

Pamiętajcie - najważniejszy jest Fun.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Krzysiek2099 pisze:Go-Go najpierw trzeba zrobić 30 level jakimś podstawowym jobem dopiero potem można myśleć o grze Paladinem. Ale fakt faktem Elvaan nadaje się też na WHMa (wysokie MND), czyli na Paladyna też.
Wiem Krzysiu, naczytałam się ostatnio o tym. Tak się napaliłam na FF11, ze hej. -_-'

Chcę być w drużynie i chcę: albo bić i zabijać, albo rzucać zaklęcia wszelakie. Chyba wybiore na początek Elvaana wojownika, a potem ewentualnie sobie jeszcze zrobię człowieka red mage'a ^_^ Nie pali sie. Najpierw skończe i poprowadzę FFF ;)

Krzysiek2099 pisze:Pamiętajcie - najważniejszy jest Fun.
Oczywiście ^_^
Erelen_Galakar

Kilka screenów (tylko nie wiem, czemu wychodzą mi takie ciemne):
Obrazek
Podobno, zdaniem mojej siostry wybrałem najgorszą twarz i kolor włosów, ale ja się z nią nie zgadzam :)
Obrazek
I znowu ciemno, ale może miłośniczki wiadomo czego, dowiedzą się, co to jest :)
PS. Może mi ktoś poradzić jak robić jasne screeny? Przykro mi, ale nie wiem :oops:
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

A czym robisz screeny? Ja robię programem Fraps. Wersja niezarejestrowana zapisuje obraz jako BMP ale to nie problem - na JPG przerabiam w Paincie.
Erelen_Galakar

Ja robię Print Screen i potem wklejam do Painta :)
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

No to normalne, mi w 90% programow zdjecia z FF wychodzily ciemne :/
Najlepiej mi sie "pracowalo" z Clipperem i zarejestrowanym Frapsem.
Tutaj pare fotek wreszcie dam, ale dawno nic nie robilem wiec to sa starocie.

http://img223.echo.cx/my.php?image=clp393lw.jpg
http://img223.echo.cx/my.php?image=clp434pj.jpg
http://img223.echo.cx/my.php?image=clp689uu.jpg
http://img47.echo.cx/my.php?image=clp47un.jpg
http://img47.echo.cx/my.php?image=clp50wq.jpg
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Erelen_Galakar

Niezłe screeny :) Dobry komentarz do smoka :) No i przynajmniej dobrej jakości ) Chyba wypróbuję tego Clippera :)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Erelen_Galakar pisze:Ja robię Print Screen i potem wklejam do Painta :)
No to coś masz nie tak. Ja też tak na początku robiłem i był ok.

Gok mi niezarejestrowanym niezłe zdjęcia wychodzą.

[ Dodano: Wto 14 Cze, 2005 ]
lol to Tiamat tak sobie luzem chodzi?
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Jak mowilem to sa stare zdjecia ^^;;
Kiedy pierwszy raz go ubic szlismy.
Teraz zwykle jak popnie to sie ktorys LS na niego zbiera w przeciagmu max dnia-dwoch.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Erelen_Galakar

Dwa nowe screeny (znowu ciemne, ale jeszcze nie chciało mi się tego programu ściągnąć :P):
Zgadnijcie kogo to zdjęcie przedstawia
A ciekawe kto to tym razem?
[Edit] Już powinno działać ^^

[ Dodano: Sro 22 Cze, 2005 23:08 ]
Kilka fajnych screenów (przy okazji powiecie czy lepsza jakość czy nie XD):
Oto ja:
Obrazek
To ja narcyz się nazywam :) :
Obrazek
A oto jakie ciekawe stworki nas zabijają :)
Obrazek
I jak za takie widoki nie uwielbiać tej gry:
Obrazek
A to mi się jakoś podoba :)
Obrazek
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Pytanko: Jakie to, to ma wymagania minimalne (sprawdzone - nie te wypisane na krypcie :>, to jest na jakich wam minimalnie w miare chodzilo - dalo sie grac jeszcze -.-) i ile w koncu i gdzie sie to oplaca w polsce :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XI - Online”