Metal Gear Solid
Moderator: Moderatorzy
Miałem możliwość poznać MGS 1 posiadając jeszcze, swego czasu psx i szczerze mówiąc bardzo lubiłem tą grę. MGS 2 dostałem jakiś czas temu na pc ale nie mogę się za bardzo wypowiedzieć na jego temat bo ... kompa mam do bani. Ale szykuje się zakup PS2 więc będzie okazja nadrobić spore zaległości i zapoznać się z tymi grami które mnie ominęły w czasie mojej konsolowej banicji. Niestety w MSG3 i tak sobie nie pogram przez długi czas jeszcze 

- Nienormalny_PS2
- Malboro
pho3n1x pisze:Ale szykuje się zakup PS2 więc będzie okazja nadrobić spore zaległości i zapoznać się z tymi grami które mnie ominęły w czasie mojej konsolowej banicji. Niestety w MSG3 i tak sobie nie pogram przez długi czas jeszcze n
Kupuj PS2 i MGS2, a potem (jak przejdziesz, 3). 2 polecam w wersji Substance (śmiganie Pliskinem po Big Shellu jest świetne). Metal 2 (jeżeli wciągnie cię zbieranie DogTagów starczy ci a dłuuuuugo(akurat do czasu kupna 3:) ). Ja fragment z tankowcem przeszedłem kilkanaście razy i na tych łatwiejszych poziomach trudności udało mi się wszystkie nieśmiertelniki zdobyć:) )Granie na tankowcu to czysta przyjemność. Gorzej jest z Big Shellem, ale i tak jest OK.
Chwała i cześć KONAMI za to że w MGS3 wyrzucili ten @!%*$#*@#@&^ fragment z szybkim naciskaniem trójkąta. Przez ten %$%!& fragment nie mogłem przejść MGS2 na very hard(albo jakiś wyższy, niepamiętam już)

- Nienormalny_PS2
- Malboro
To Twoje zdanie.Dla mnie obydwa fragmenty i Tanker i BS są wypas :D.Matomania pisze:Granie na tankowcu to czysta przyjemność. Gorzej jest z Big Shellem, ale i tak jest OK.
Znam ten problem,nie wiem czy grałeś na European Extreme,ale to właśnie tam o ile się nie mylę trzeba było przez minutę napierać trójkącik w prędkości światła.Ale ja nie używałem turboMatomania pisze:Przez ten %$%!& fragment nie mogłem przejść MGS2 na very hard(albo jakiś wyższy, niepamiętam już) n Dopiero rozwaliłem to przy pomocy guzika TURBO n

Piąteczka. Też dałem radę, choć przy dwudziestym którymś razie myślałem, że dostanę nerwicy. Każdym palcem próbowałem, wreszcie wskazujący okazał się de best :]Nienormalny_PS2 pisze:Znam ten problem,nie wiem czy grałeś na European Extreme,ale to właśnie tam o ile się nie mylę trzeba było przez minutę napierać trójkącik w prędkości światła.Ale ja nie używałem turbo
Dogtagi zdobyłem wszystkie na wszystkich poziomach trudności, mając nadzieję na zdobycie katany w normalnej grze. No i pupa...
Wracając do MGS3... mam już lokalizację hangaru z Shagohodem. Niedawno przeszedłem... "walkę"... z The Sorrow i...
...
No tak, akcent Kojimowski być musiał, ale właśnie za to kocham tę serię ^^. Choć zakończenie MGS2 bardziej działało na psychikę.
A po tym co [SPOILER] Volgin zrobił Snakowi w torture room i wcześniej... mam ochotę go zniszczyć

kolejne pytanie: Można osiągnąć wartość zakamuflowania 100%? Bo na razie maksymalnie udało mi się 95%. Może to zależy od stopnia trudności...?
- The Sorrow
- Kupo!
Pewnie można,chyba :], jak skroisz wszystkie żabki, albo skończysz grę z rangą Foxhound - dostanieszt Stealth Cammokolejne pytanie: Można osiągnąć wartość zakamuflowania 100%? Bo na razie maksymalnie udało mi się 95%. Może to zależy od stopnia trudności...

...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
A może lepij zamiast na PC kase kłaść to kup PS2...? Ale to nie ten topic, żeby o tym mówić - co lepsze. Ja kiedyś miałem PS2(do grania) i kompa takiego, że wstyd mówić (no dobra powiem - Celeron 466
), który służył tylko do netu (bo gry nowsze to nie chodziły już na nim i tak
- z jakiś niecały rok temu).

Aby ułatwić sobie walkę z End Sam tego nie stosowałem, więc nie wiem jak działa. Przeczytałem o tym gdzieś (psxextreme chyba...)
Kod: Zaznacz cały
można zabić papugę. Siedzi ona na składzie z bronią - taki domek w lewym górnym rogu którejś lokacji
Thx. Bo leżąc w trawie z camo "Leaf" i facepaint "woodland" miałem 95%, więc myślałem że lepiej się nie da :]Matomania pisze:A tak na serio to 100% łatwo uzyskać w "czarnych" miejscach. Black camo i paint - da się i bez Stealth Cammo.
Raczej sad... so sad...Garnet pisze:... jejku ta papuga ^_^ sweet ^_^
^^
Coś czuję że dziś skończę Snake Eatera. Volgin już leży, więc... czeka mnie chyba bezsenna noc ^^
- Nienormalny_PS2
- Malboro
- The Sorrow
- Kupo!