Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Miałem możliwość poznać MGS 1 posiadając jeszcze, swego czasu psx i szczerze mówiąc bardzo lubiłem tą grę. MGS 2 dostałem jakiś czas temu na pc ale nie mogę się za bardzo wypowiedzieć na jego temat bo ... kompa mam do bani. Ale szykuje się zakup PS2 więc będzie okazja nadrobić spore zaległości i zapoznać się z tymi grami które mnie ominęły w czasie mojej konsolowej banicji. Niestety w MSG3 i tak sobie nie pogram przez długi czas jeszcze :)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Przy każdej części szczęka mi spadła kilka razy.Kocham wszystkie MGS-y tak samo.To jest dla mnie obok FF gra GENIALNA.
Matomania

Post autor: Matomania »

pho3n1x pisze:Ale szykuje się zakup PS2 więc będzie okazja nadrobić spore zaległości i zapoznać się z tymi grami które mnie ominęły w czasie mojej konsolowej banicji. Niestety w MSG3 i tak sobie nie pogram przez długi czas jeszcze n

Kupuj PS2 i MGS2, a potem (jak przejdziesz, 3). 2 polecam w wersji Substance (śmiganie Pliskinem po Big Shellu jest świetne). Metal 2 (jeżeli wciągnie cię zbieranie DogTagów starczy ci a dłuuuuugo(akurat do czasu kupna 3:) ). Ja fragment z tankowcem przeszedłem kilkanaście razy i na tych łatwiejszych poziomach trudności udało mi się wszystkie nieśmiertelniki zdobyć:) )Granie na tankowcu to czysta przyjemność. Gorzej jest z Big Shellem, ale i tak jest OK.

Chwała i cześć KONAMI za to że w MGS3 wyrzucili ten @!%*$#*@#@&^ fragment z szybkim naciskaniem trójkąta. Przez ten %$%!& fragment nie mogłem przejść MGS2 na very hard(albo jakiś wyższy, niepamiętam już) :/ Dopiero rozwaliłem to przy pomocy guzika TURBO :)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Matomania pisze:Granie na tankowcu to czysta przyjemność. Gorzej jest z Big Shellem, ale i tak jest OK.
To Twoje zdanie.Dla mnie obydwa fragmenty i Tanker i BS są wypas :D.
Matomania pisze:Przez ten %$%!& fragment nie mogłem przejść MGS2 na very hard(albo jakiś wyższy, niepamiętam już) n Dopiero rozwaliłem to przy pomocy guzika TURBO n
Znam ten problem,nie wiem czy grałeś na European Extreme,ale to właśnie tam o ile się nie mylę trzeba było przez minutę napierać trójkącik w prędkości światła.Ale ja nie używałem turbo 8)
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Nienormalny_PS2 pisze:Znam ten problem,nie wiem czy grałeś na European Extreme,ale to właśnie tam o ile się nie mylę trzeba było przez minutę napierać trójkącik w prędkości światła.Ale ja nie używałem turbo
Piąteczka. Też dałem radę, choć przy dwudziestym którymś razie myślałem, że dostanę nerwicy. Każdym palcem próbowałem, wreszcie wskazujący okazał się de best :]

Dogtagi zdobyłem wszystkie na wszystkich poziomach trudności, mając nadzieję na zdobycie katany w normalnej grze. No i pupa...

Wracając do MGS3... mam już lokalizację hangaru z Shagohodem. Niedawno przeszedłem... "walkę"... z The Sorrow i...
...
No tak, akcent Kojimowski być musiał, ale właśnie za to kocham tę serię ^^. Choć zakończenie MGS2 bardziej działało na psychikę.
A po tym co [SPOILER] Volgin zrobił Snakowi w torture room i wcześniej... mam ochotę go zniszczyć :twisted: [SPOILER]

kolejne pytanie: Można osiągnąć wartość zakamuflowania 100%? Bo na razie maksymalnie udało mi się 95%. Może to zależy od stopnia trudności...?
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

kolejne pytanie: Można osiągnąć wartość zakamuflowania 100%? Bo na razie maksymalnie udało mi się 95%. Może to zależy od stopnia trudności...
Pewnie można,chyba :], jak skroisz wszystkie żabki, albo skończysz grę z rangą Foxhound - dostanieszt Stealth Cammo :) Powodzenia ;)
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Matomania

100% - odpowiedni strój, odpowiednie miejsce i odpowiednie malowanie i wsio :) (nie ma to ja k wszystko wyjaśnić :) ) A tak na serio to 100% łatwo uzyskać w "czarnych" miejscach. Black camo i paint - da się i bez Stealth Cammo.
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Matomania pisze:Kupuj PS2 i MGS2
Zastanawiam się nad tym, ale na razie zbieram na nowy picyk bo mój stary już ledwo żyje i jakoś niemiłosiernie sprzęga :)
Matomania

A może lepij zamiast na PC kase kłaść to kup PS2...? Ale to nie ten topic, żeby o tym mówić - co lepsze. Ja kiedyś miałem PS2(do grania) i kompa takiego, że wstyd mówić (no dobra powiem - Celeron 466 :) ), który służył tylko do netu (bo gry nowsze to nie chodziły już na nim i tak :) - z jakiś niecały rok temu).
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

no jestem po walce z the end... jejku ta papuga ^_^ sweet ^_^

:*
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Matomania

Aby ułatwić sobie walkę z End

Kod: Zaznacz cały

można zabić papugę. Siedzi ona na składzie z bronią - taki domek w lewym górnym rogu którejś lokacji
Sam tego nie stosowałem, więc nie wiem jak działa. Przeczytałem o tym gdzieś (psxextreme chyba...)
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Matomania pisze:A tak na serio to 100% łatwo uzyskać w "czarnych" miejscach. Black camo i paint - da się i bez Stealth Cammo.
Thx. Bo leżąc w trawie z camo "Leaf" i facepaint "woodland" miałem 95%, więc myślałem że lepiej się nie da :]
Garnet pisze:... jejku ta papuga ^_^ sweet ^_^
Raczej sad... so sad...
^^

Coś czuję że dziś skończę Snake Eatera. Volgin już leży, więc... czeka mnie chyba bezsenna noc ^^
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

White SeeD pisze:Coś czuję że dziś skończę Snake Eatera. Volgin już leży, więc... czeka mnie chyba bezsenna noc ^^
A potem czas się zatrzyma na napisach końcowych :).Może będziesz chciał przejść grę kolejny raz,bo jest tak piękna,ale będziesz zawsze czuł niedosyt,bo to już nie będzie to samo... :).
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

No, no jest jeszcze Shagohod, ucieczka i The Boss.
A napisy Majstersztyk :o
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

White SeeD pisze:Raczej sad... so sad...
ja nie smialam jej tknac :]

no ja juz jestem po walce z the sorrow :) a szkoda ze tym razem nie byle golego snake :lol:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”