Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Zito pisze:Ostatnio odkryłem coś cudownego, z nudów zmieszałem syrop (syróp) malinowy z mlekiem - smakuje jak jogurcik i w dodatku jeszcze samo się zagęszcza. Dobre na upały. Jestem genialny:P.
O_o
Niewątpliwie.. Ja bym jednak nie próbowała tego wynalazku... :?
Brrrrr! Nienawidze mleka w postaci bezpośredniej (czy jak to sie mówi)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Lady Luck pisze:Brrrrr! Nienawidze mleka w postaci bezpośredniej (czy jak to sie mówi)
Witaj w klubie, Lady. Sam jak jem coś mlecznego, to raczej yogurty czy sery, ale tego co wyleciało prosto z krowy nie wiem czemu nie tykam.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Mi tam to nie przeszkadza... Tylko swojskie jest ble, zwłaszcza prosto od krowy, ciepłe jeszcze... i do tego ta "dziwna woń" :?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Trzeciez swieze jest najbardziej true.. tak samo kozie mleko.. ewentualnie moge zrozumiec ze ktos nie chce pic mleka obcej matki (vide Frends)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Mleczko rządzi!Jest pyszne.Nie ma to jak kanapeczka z serem i mleczko czy kakao.
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Też lubie mleczko ale takie półtłuste raczej...
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

No czasem mam faze na kakałko:) Mozna na zimno, mozna na cieplo..
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

kakao *__________* .pochłamiam czasem hektolitrami, w każdej postaci ..za zimno czy na ciepło .....mniam ..... 8)
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ireth pisze:kakao *__________* .pochłamiam czasem hektolitrami, w każdej postaci ..za zimno czy na ciepło .....mniam .....
Mi tu!!! Mi tu!!! Od dziecka pije mleko w postaci Kakao. Ostatnio, jak takie '"zwykle" z mleczarni z jednej z dzielnic miasta zdrożało do 1,80 za litr, przeszłam na Milko, bo w tej samej cenie, ale w kartoniku z zakrętką i teraz podpijam sobie mleko ohne Kakau ^_^
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

ohne znaczy bez przeceż...
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Boni pisze:ohne znaczy bez przeceż...
UH.... Nevermind -_-'. Co do zdania, to dokładnie taki był sens - po zmianie producenta nie tylko pije Kakao, ale tez podpijam sobie samo mleko z kartonika T_T. Biz, a może ty sie dziś jeszcze nie obudziłeś O.o' ? Napij sie mleka.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Sephiria pisze:Biz, a może ty sie dziś jeszcze nie obudziłeś O.o' ? Napij sie mleka
Heh śmiesznie to wygląda kiedy ktoś ciągle biz pisze ^^' Fajno ;]

A swoją drogą zrozumiałem... Myślałem że skoro lubisz a wręcz uwielbiasz kakao no to pijesz je non stop, a tu nagle ohne pisze i se myśle "huh?"... Ale widzę, że jednak bez kakałka też dajesz radę :)

Swoją drogą zawsze możesz sama zrobił kałko, bez kupowania gotowca.

No a swoją drogą teraz ja powiem o kałku. Otóż ja pijam tylko te gorzkie, własnej roboty i ofkoz nie słodzone :) Mniam, lubię ten taki dziwny zapach, ale i tak przeterminowane kakao rulez ^^'

No, a teraz ciekaw jestem kto Inkę pije :) Ja już daaaawno nie łykałem tego, a w smaku nie jest wcale takie złe... Pewno lepsze od zwykłej kawy (:/) albo od wydumanego capuccino -_-'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Inka ..nie piję ...

Kawa .... *____* ..z mlekiem ...dużo mleka ..kawa ...*_____*

kocham kawę ....kawa ..moja wybawicielka, przyjaciółka i takie tam ... :D

kiedyś nie znosiłam kawy ...a potem ją polubiłam ..po cześci byłam do tego zmuszona, bo mam zazwyczaj za niskie ciśnienie, przez co wiecznie boli mnie głowa,a nie ma na to lepszego sposobu jak zastrzyk kofeiny :wink:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Rotfl, chyba nie posądzasz mnie o picie Nesquicka czy innych syntetycznych shitów? Jedyne słuszne Kakao, to ciemne gorzkie Kakao(co prawda ja lubie słodzone, ale za to z dużą ilością Kakao, by miało ten wyrazisty smak).

Swoją drogą z dzieciństwa pamiętam takie holenderskie Kakao, Van Houten się nazywało i było w takiej fajnej okrągłej puszcze z wieczkiem.

Inka - bleeee, pamiętam z przedszkola i nigdy tego nie lubiłam. No, ale może po latach mogłabym spróbować i sie pzrekonać.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Sephiria pisze: Swoją drogą z dzieciństwa pamiętam takie holenderskie Kakao, Van Houten się nazywało i było w takiej fajnej okrągłej puszcze z wieczkiem.
Czekaj czekaj.... Hmm.... A było takie normalne, czy miało różowawe zabarwienie? :? Pamiętam też jakieś tam wiem że gdzieś z Beneluksu takie różowe było i było niezwykle pyłowe Raz,dwa nie... cztery razy w życiu piłem, byłem wtedy taaaaaki mały ale pamiętam ten smak i w ogóle to kakao do dzisiaj.... No tylko nazwy nie pamiętam bo czytać nie umiałem ^^'

Sephiria pisze:Rotfl, chyba nie posądzasz mnie o picie Nesquicka czy innych syntetycznych shitów?
W tym momencie już nie :lol:

Sephiria pisze:dużą ilością Kakao, by miało ten wyrazisty smak
o taaaaaaaak kurde, no chyba kałko se zrobie tylko że mam dostępne tylko swojskie mleko, to nieciekawie bo takim gnojem zajeżdża :/

[ Dodano: Wto 07 Cze, 2005 ]
Ireth pisze: Kawa .... *____* ..z mlekiem ...dużo mleka ..kawa ...*_____*
lol ;] że też lubisz te czarne coś co pływa w kawie :wink:
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”