Trivia aka Quiz (FF1 - FF6)

To dom wszelkich quizów i zagadek. Każdy znajdzie tu swoją "konkurencję". ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

W tej części też są błędy, bo Exdeath nie dowiedział się przypadkiem o pustce - to wynika zarówno z jego historii, jak i z historii Próżni i tu kluczowy fragment pominąłeś. Złączenie światów nie jest efektem ubocznym - X-Deathowi dokłądnie o to chodziło, to już drugi błąd.

W poprzedniej częsci błędne było to, że Void pożarła tego maga(btw miał imię i tego imienia wymagam), a to że wojownicy zatroszczyli się o Putkę, było następstwem ich prawdziwego zadania.

Luci, Mischi i reszta - czekam na was, bo póki co satysfakcjonująca mnie odpowiedź nie padła.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Uwaga! Spojelry!Przed tysiącem lat zły czarnoksiężnik Euno <chyba tak się nazywał>, który siał postrach wśród ludzi, stworzył Void. Walkę z Euno toczyło dwunastu wybranych, uzbrojonych w legendarne bronie. Udało im się pokonać Euno, ale nie znaleźli sposobu na zniszczenie Pustki, dlatego też postanowli podzielić świat na dwie części (przy pomocy kryształów) i uwięzić Void w przestrzeni pomiędzy tymi światami (Cleft of Dimensions). Przez setki lat Void pozostawało zmknięte w Cleft of Dimensions, aż o jej istnieniu dowiedział się Exdeath. Postanowił on wykorzystać moc Void do przejęcia kontroli nad światem, aczklwiek jego plany zostały zniszczone przez Warriors of Dawn (30 lat przd wydarzeniami z gry), którzy uwięzili go w świecie Butza. Niestety Exdeath był na tyle potężny, aby przy pomocy swojego umysłu móc kontrolować ludzi i zwierzęta. Ponieważ normalnie dostęp do Cleft of Dimensions był niemożliwy, Exdeath musiał ponownie połączyć światy w jedną całość (a mógł dokonać tego poprzez zniszczenie kryształów). W koncu udaje mu się dostać do przestrzeni międzywymiarowej, gdzie obejmuje władzę nad mieszkającymi tam potworami i przystepuje do próby pzejęcia kontroli nad Void. Po kilku próbach udaje mu się tego dokonać, co demonstruje Butzowi i pozostałym. Ostatecznie Exdeath przejmuje kontrolę nad Pustką w całości i łącząc swoją moc z mocą Void zmienia się w ogromne drzewo. Aczkolwiek Exdeath nie posiada całkowitej kontroli nad Voidem i osłabiony walką z Butzem zostaje wchłonięty przez Void, w rezultacie czego powstaje NeoExdeath pragnący zniszczyć wszystko co istnieje (razem z samym sobą). Zostaje on jednak pokonany przez naszych bohaterów przez co zarówno Exdeath jak i Void zostają zniszczone.

<trochę to chaotycznie napisane, ale nie powinno być błedów - znacznych :D >

hmmm... może zła moc która opętała jedno z drzew w Great Forest of Muah (w wyniku czego powstał Exdeath) pochodziło od Euno lub Void...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Brakuje mi tylko jednego - jak Exdeath dowiedział się o Void? Dla ułatwienia - jego próba w grze nie jest pierwszą jakiej się podjął.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Sephiria pisze:Dla ułatwienia - jego próba w grze nie jest pierwszą jakiej się podjął.
Pierwsze słyszę (ehh, powininem grać trochę bardziej uważnie). Skoro nie teoria wyżej, to może w zamku Kuzar były jakieś zapiski dotyczące Void. A moze ma to coś wspólnego z duszą Exdeatha nawiedzającą wy zamek...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Guido wyjaśnia to w drugim świecie.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Z tego co pamiętam to Guido mówi właśnie że zła moc uwięziona w lesie Muah zmieniła jedno z drzew w Exdatha i jeżeli to nie jest teoria którą dopisałem do opisu, to ja nie mam zielonego pojęcia :sad:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

No dobra, uznam ci to. Oprócz tego, to Guido zamknął Exdeatha w lesie Muah na ponad 700 lat, bo już wtedy Exdeathoiwi marzyła się the Void. Drzewo-Mistrz utrzymywało tą barrierę za pomocą kryształów ze świata Galufa. Exdeath się wyrwał i w tym momencie wchodzą Warriors of the Dawn. A odnośnie Enuo to było tak, że w zamian za kontrolowanie Pustką utracił nieśmiertelność i stąd było możliwe pokonanie go - po klęsce Enuo zniknął, a z jego zła i drzewa zrodził się Exdeath.
Ostatnio zmieniony pn 30 maja, 2005 23:38 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

No to może coś ze starszych Finali:
Opisz krótko co stało się z Emperorem, po tym jak został pokonany i zginął po walce w Cyclone (FF2).

Hmmm... ciekawe czemu nikt nie odpowiada ... czyżby było takie trudne (hehe...ultimate hardcore :twisted: )

No dobra - tydzień minął, tak więc zmienie pytanie. Ale najpierw odpowiedź na stare:

Kod: Zaznacz cały

dusza Emperora została podzielona na dwie&#58; dobrą i złą; z dobrej narodził sie Light Emperor, który został władcą niebios, natomiast ta zła zmieniła się w Darek Emperora, który objął władze nad Pandemonium     
Nowe pytanie: Wymień jakie czary i w jakiej kolejności stosuje Imperator Gesthal w walce z Kefką na Floating Continent?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Nie pamiętam już... może Fire 3, Bolt 3 i Merton?
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Dwa dobze, jedno źle - to drugie jest trochę inne. Spróbuj sobie przypomnieć, a jak nie to strzelaj - byle szybko, bo Cie ktoś uprzedzi
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Szczal!
Fire 3, Ice3 i Merton ;P
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar