I solić tez raczej mało solę...
A właśnie. Sól w końcu zdrowa jest, czy nie?

Moderator: Moderatorzy
Jeżeli to pisałaś z własnej wiedzy to gratuluję.Sephiria pisze:Dokładnie, Ababeb ma rację - sól jest konieczna do działania pompy sodowo-potasowej, która jest odpowiedzialna za przewodzenie bodźców nerwowych( chemiczne synapsy działające na zasadzie interakcji jonów Potasu(K) i Sodu(Na). Sól kuchenna to halit (NaCl) i ta jest niezdrowa w dużych ilościach, bo Sód wypłukuje z organizmu Wapń albo Potas - tego już dokładnie nie pamiętam.
Żebyś Ty wiedział do czego mnie moje lenistwo przyzwyczaiło z pokojem... :D.Co do herbaty to jedno jest pewne - tak na kolacyjkę do kanapeczek lubię czasem zapodać sobie,ale i tak kakao wygrywaErelen_Galakar pisze:A więc moje lenistwo zadecydowało, że mam pić gorzką i się w końcu przyzwyczaiłem n
Tych wynalazków w ogóle staram się unikać >_<Erelen_Galakar pisze:colą
heh ja tu bardziej polecam napój gazowany o smaku cytrynowym.że na kaca to już wolę herbatkę
Colę piłem ostatnio w zeszłym roku przed wakacjami. W sumie nie powiem że niedobry napój ale szczerze wolę się wody napić.Tych wynalazków w ogóle staram się unikać >_<
Cóż, skoro i tak mało jesz... Niemniej jednak zamiast takiej herbaty można jeść cukier z cukiernicy. Taki sam smak pewnie... No chyba, że robisz herbatę w litrowym kubku to co innego.Garnet pisze:ale cukru daje duzo..do herbaty 3 pelne lyzeczki
Zwiększa wydzielanie soków żołądkowych. Pomaga przy niestrawności. Gorzej jak ma się wrzody.Eiko pisze: Jeśli boli Cię żołądek (w tym chyba pomaga) to jest dobra
Zastanawiam się tylko czy ta ulga nie daje efektów ubocznych.Dante pisze:Pozatym naprawdę działa, sam testowałem na sobie