Tabaka i inne używki - ich wpływ na zdrowie

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Teraz się to zmienia i sporo studentów oraz ludzi świeżo po studiach podejmuje walkę z nałogiem, bo zdają sobie sprawę, że im później tym znacznie trudniej będzie.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Właśnie się dowiedziałem,że w tej części naszego kraju gdzie mieszkam ludzie najbardziej piją :D.Polska 4 life.Co do nałogu papierosów to jakiś czas temu widziałem chłopaka około 12 lat co sobie szedł twardo 8) "co to nie on".Za nim ekipa w postaci dwóch młodszych kolegów i jest cool.Rządzą normalnie.Tacy to dopiero mają przesrane.
Kiedyś ktoś mi na imprezie dosypał amfetaminy.Coś tak dziwnie się czułem...Ale na następny dzień rano ... >_< Oaahh.Uczucie strasznie niszczące.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

nienawidzę papierosów :evil: Jeden mi starczył - syf jakich mało. I warto było, już mnie nikt nie przekona do wzięcia czegos takiego do gęby... :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Izrail pisze:I warto było, już mnie nikt nie przekona do wzięcia czegos takiego do gęby...
A spróbuj się zapomnieć- wylecisz przed okno razem z papierochem i smrodem, kochanie :>:>:>:>:>:>:>:>

Myślicie, że ktoś tę internetową ankietę o legalizację maryśki bierze na serio? :)
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

nienawidzę papierosów Jeden mi starczył - syf jakich mało. I warto było, już mnie nikt nie przekona do wzięcia czegos takiego do gęby...

nienawidze fajek!!!!! Nigdy nie paliłem i nie bede dzięki mojemu ś.p dziadkowi. Wielki człowiek...

Myślicie, że ktoś tę internetową ankietę o legalizację maryśki bierze na serio?

ankieta o marihuanie? Gdzie? :wink:
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Hmm.. milczenie jest zlotem ale nie moge, rewelacyjny topik.. Moze jakies wyznanie ze ktos sztachnal sie tabaczka i mial zgona na 3 dni? Albo starszy brat dal mu kieliszek wodki do wypicia a w tydzien pozniej - jedynka w szkole!

A co do muzeum - Muzeum Kaszubskie w Kartuzach. Jakis czas temu zmarl kustosz a nowy jest znacznie mniej wygadany i czestuje jakas felerna tabaczka. Oldone mial samorobke (ponoc).
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

BeeBBo pisze:nie bede dzięki mojemu ś.p dziadkowi
Nooo, ciebie dziadek też skutecznie zniechęcił, widzę :)

Ashramus pisze:A co do muzeum - Muzeum Kaszubskie w Kartuzach. Jakis czas temu zmarl kustosz a nowy jest znacznie mniej wygadany i czestuje jakas felerna tabaczka
Cholera... :/
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Lady Luck pisze:Nooo, ciebie dziadek też skutecznie zniechęcił, widzę

Nie o to chodzi. Nigdy nie palił papiersów i zawsze mnie przed tym ostrzegał. Zginął pod autobusem.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A ja chyba rzuciłam... tylko czemu teraz dym tytoniowy tak bardzo mnie drażni?!
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

heh...moja kumpela tez ostatnio próbowała rzucić...mówiła że jeśli wytrzyma tydzień to wygra z nałogiem...Po 2 tygodniach znowu zaczęła palić...
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Koleś najdłużej rzucił na 2 dni...Moi starzy dużo jarali tych cholernych papierochów,poszli na kurację i na szczęście już nie palą.Zasrane szlugi.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

BeeBBo pisze:heh...moja kumpela tez ostatnio próbowała rzucić...mówiła że jeśli wytrzyma tydzień to wygra z nałogiem...Po 2 tygodniach znowu zaczęła palić...
Ja juz tak od pół roku :) Nie pamiętam, kiedy kupiłam ostatnia paczkę, tylko popalałam sobie "do towarzystwa". Ostatnio nawet taki sporadyczny papieros raz na miesiąc przestaje bawić, nie mówiąc o kompletnym braku głodu tytoniowego.. za to strasznie mnie wkurza, jak ktoś przy mnie pali. Starszy na przykład kopci cały czas i mój pokój przypomina bardziej pub w godzinach szczytu.. Teraz juz rozumiem miny niepalących, którym dymiłam pod nosem.. to jest naprawde straszny smród, nie wspminając o oddechu, jakim zionie przeciętny palacz..
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

nie wspminając o oddechu, jakim zionie przeciętny palacz
A mamusia zabkow myc nie nauczyla? ^^
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Ashramus pisze:A mamusia zabkow myc nie nauczyla? ^^
To nic nie daje mega palaczom.
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

A co powiecie o cygarach? (no dobra... kogo ja sie pytam ^^")
Gdyby to cholerstwo nie bylo takie drogie, to mmm..

Ale 26zl za Romeo y Juliete z Havany to khem.. a wiekszosc i tak widze ponad 4 dyszki za sztuke. Chociaz klima daje niezly i ostatnio wypalilismy chyba w 10 osob jedno:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”