Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia
Moderator: Moderatorzy
a moja stara mowi mi ze to jets nienormalne,ze jem np zaraz obiad -_- ech..szkoda gadacLucrecia pisze:Ja swój pierwszy posiłek jem dopiero ok. 13:30, kiedy głód już mocno mnie przyciśnie. ^^ Rano najczęściej nie mam ani apetytu, ani czasu.
jakos dla mnei za slodkie...ja wlasnie za czekolada zbytnio nie przepadam ale jesli mowa o batonikach to juz najbardziej lubiem biala princesseLucrecia pisze:ale zdążyłam się już uzależnić od 3 Bitów

rzadzaLady Luck pisze:chociaż do tego wolę cini minis Wink

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
wiesz co...Ja mam to samo...NAWET jak wezme sobie chociaż JEDNEGO paluszka! Paranoja!Garnet pisze:a moja stara mowi mi ze to jets nienormalne,ze jem np zaraz obiad -_- ech..szkoda gadac
Ja ze słodyczy to raczej mało jem...jakoś nie lubie wydawać kasy na chipsy itp. Dość często jednak podgryzam paluszki...do piwa są najlepsze!

A ogórki kiszone do wódkiBeeBBo pisze:paluszki...do piwa są najlepsze

Co do zdrowego odżywiadnia. Wiadomo - jestem na utrzymaniu rodziców, do tego gotować nie umiem więc dużego wyboru nie mam. Szczerze to jem poprostu to co mi podają, przynajmniej na obiad. Śniadania i kolacje to mogę sobie samemu skomponować ale obiadu już nie

Chipsów wogóle nie jadam. Pomijając to, że większość smaków mi nie odpowiada to jeszcze są one niezdrowe...
heh ja nie wydaje..jem tylko wtedy gdy sa...np.przychodze do domu..o chipsy..po co maja sie marnowacBeeBBo pisze:jakoś nie lubie wydawać kasy na chipsy itp.

Mati nie mow ze wody nei umiesz ugotowac i zrobic zupke chinska czy np pierogiMati-San pisze:Śniadania i kolacje to mogę sobie samemu skomponować ale obiadu już nie n

< khem.. ^_^ wydalo sie

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
- Nienormalny_PS2
- Malboro
BeeBBo pisze:Dość często jednak podgryzam paluszki...do piwa są najlepsze!
Mati-San pisze:A ogórki kiszone do wódki
Liga smakoszy normalnie :D.BeeBBo pisze:albo grzybki w occie-Hmmmmmm....
Eee.A po co więcej,człowiek przychodzi ze szkoły/pracy,pokroić ziemniorki i fryty zaraz gotowe :D ,albo właśnie zupeczkę chińską.Po co się bawić w KuroniaGarnet pisze:Mati nie mow ze wody nei umiesz ugotowac i zrobic zupke chinska czy np pierogi albo frytki w piekarniku
< khem.. ^_^ wydalo sie Laughing ...ech te moje zdolnosci kulinarne >

Ale co to za obiadGarnet pisze:Mati nie mow ze wody nei umiesz ugotowac i zrobic zupke chinska czy np pierogi n albo frytki w piekarniku n
< khem.. ^_^ wydalo sie Laughing ...ech te moje zdolnosci kulinarne n n>

Postępy i tak już zrobiłem, nauczyłem się gotować kiełbasy

Gdy miałbym sobie wyobrazić mnie tłukącego kotlety to tylko jedno mi przychodzi na myśl

Łe to kiepscy z was kucharze. Ja całkiem co innego. Zamierzam mieszkać sam więc uczę sie gotować no to co umiem :
-kotlety schabowe z ziemniakami puirre + sałata z śmietaną lub mizeria ( w większości potraw będzie ten dodatek prócz zup i dań z ciast )
-kotlet mielony
-kiełbasa smażona
-kapuśniak z mięsem i doprawiony majerankiem. O wiele lepszy smak !
-pierogi z serem białym i cukrem
-zupa jarzynowa
-zupa kalafiorowa
-zupa owocowa
-zupa pomidorowa
-żurek
-grochówka
-jajko sadzone
-gulasz z wołowiną lub karkówką i żeby smak był lepszy dodany przecier pomidorowy
Jak na razie to tyle ale wciąż ucze sie gotowania i jeszcze mnóstwo potraw tu wejdzie. Mam zamiar zająć sie kuchnią włoską i nauczyć sie robić porządne spagetti z pomidorów i mięsa mielonego + bazylia i ser czyli bolonesse.
-kotlety schabowe z ziemniakami puirre + sałata z śmietaną lub mizeria ( w większości potraw będzie ten dodatek prócz zup i dań z ciast )
-kotlet mielony
-kiełbasa smażona
-kapuśniak z mięsem i doprawiony majerankiem. O wiele lepszy smak !
-pierogi z serem białym i cukrem
-zupa jarzynowa
-zupa kalafiorowa
-zupa owocowa
-zupa pomidorowa
-żurek
-grochówka
-jajko sadzone
-gulasz z wołowiną lub karkówką i żeby smak był lepszy dodany przecier pomidorowy
Jak na razie to tyle ale wciąż ucze sie gotowania i jeszcze mnóstwo potraw tu wejdzie. Mam zamiar zająć sie kuchnią włoską i nauczyć sie robić porządne spagetti z pomidorów i mięsa mielonego + bazylia i ser czyli bolonesse.
Oto co potrafię ugotować:
- wszelkiego rodzaju jajecznice
- jajka sadzone
- omlety
- kopytka
- pizze
- zapiekanki
- sushi
- kopytka (ale je tylko wrzucić do wody)
- pierogi (na patelnię lub do wody)
- placki ziemniaczane (sam potrafię :D)
- murzynka (jedyne ciasto, które umiem zrobić).
- wszelkiego rodzaju jajecznice
- jajka sadzone
- omlety
- kopytka
- pizze
- zapiekanki
- sushi
- kopytka (ale je tylko wrzucić do wody)
- pierogi (na patelnię lub do wody)
- placki ziemniaczane (sam potrafię :D)
- murzynka (jedyne ciasto, które umiem zrobić).
Mówiłem to samo w twoim wieku, i co nadal mieszkam w domu (chociaż dobrze, że tylko do października :D).Zamierzam mieszkać sam więc uczę sie gotować no to co umiem :