Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Yubari pisze: FF7 za najlepszego finala, to proponuję ocenić grę pod wzgledem fabuły i grywalności, a nie grafiki.
Ja tak oceniam wszysstkie gry i FF 7 odpada w porównaniu do np. FF 8. W dodatku fabuła ciut mnie nudzi (ale to telko moja subiektywna opinia, proszę zaraz na mnie nie naskakiwać).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie pisz capsem. Netykieta się kłania.

Erelen_Galakar pisze:Ja tak oceniam wszysstkie gry i FF 7 odpada w porównaniu do np. FF 8.
Najgorsze jest to, iż w wiekszości przypadków łatwo przewidzieć fabułę. Zwłaszcza wątki miłosne. O ile w FF7 wątek miłosny, wiadomo jak się kończy, o tyle pozostałe to Happy Endy (FFX i FFX-2 traktuję jako jedną całość).

FFX kilkakrotnie mnie w fabule miło zaskoczyło, za co jestem wdzięczna. Poza tym najwięcej w niego grałam. Rlz. 8)
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Go-Go-Yubari pisze:Nie pisz capsem. Netykieta się kłania.
NIE DOBIJAJ MNIE. Netykieta... komuś się musiało nudzić skoro to wymyślił.
Ja bardzo lubie FFX. Nie3 wiem czy bardziej od 8... Ale podoba mi się to wszystko. Moja pierwsza gra na PS2 oczywiście. Grafika, fabuła, postacie... no i CLOISTERY :)
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

U mnie FF8 jest najniżej w rankingu zaraz po FFX-2 :roll: Ta denna fabuła, sztuczne postacie i koszmarna magia mnie rozbroiły.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Nie rozumiem co wy macie do tej magii... Juction jest świetny... Draw już gorzej ale jest nieźle... mógłbym się z tobą kłócić godzinami. Ja na przykład nie cierpie Sephirotha. - za to zdanie mnie zabijecie :D
Gamertag: Szalony Szkot
Erelen_Galakar

Thompson pisze: Ja na przykład nie cierpie Sephirotha. - za to zdanie mnie zabijecie
Nie, nie i jeszcze raz nie. Ja wyniosę cię na ołtarze. Właśnie złożyłem prośbę o beatyfikowanie ciebie jeszcze za życia :)
PS. Thompson od kiedy to masz znaczek płciowy?
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Thompson pisze:Ja na przykład nie cierpie Sephirotha. - za to zdanie mnie zabijecie
nie zabiję a niby czemu twoje zdanie

[ Dodano: Pon 25 Kwi, 2005 ]
Erelen_Galakar pisze:PS. Thompson od kiedy to masz znaczek płciowy?
zobaczył że trzeba to dał ;)

EDIT: Go-Go-Yubari:
Eiko mało Ci ostrzeżeń za spam czy OT? Ostrzegam po raz ostatni. Musisz sobie pogadać to idź na czat, gg lub PW. Koniec. :evil:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
zbikzbik

Post autor: zbikzbik »

jesteś w błedzie eiko ff7 jest najlepszym finalem i Sephiroth również
Erelen_Galakar

zbikzbik, nie chciałbym wyjść na czepialskiego (lol, jakby mnie to obchodziło), ale przecież każdy ma prawo do własnej opinii. Jeśli dla ciebie FF 7 jest najlepszy, a Sephiroth jest super, to ok. Ale dla mnie dużo lepszy jest FF 8, a Thompson nie lubi Sephiego. Też wszystko w porządku, różne opinie czynią dyskusję ciekawszą.
PS. Sorki za duplowanie posta, ale miałem kłopoty z Kryptą i nie mogłem wysłać :/
Ostatnio zmieniony śr 04 maja, 2005 14:43 przez Erelen_Galakar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

zbikzbik pisze:jesteś w błedzie eiko ff7 jest najlepszym finalem i Sephiroth również
Po 1 to nie Eiko, a Thompson napisał o FF 7

Druga sprawa, heh Luci miała rację - "kult siódemki", "kult Sephirotha", a kto uważa inaczej niż to, że FF 7 jest najlepszy, ten się myli. Wygląda na to, że jednak nie wszyscy uważają FF 7 za najlepszy. Heh, nic lepszego niż "7-mka rządzi i basta, a wy milczeć" :roll:.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

No to ja się pobiję. FF7 ciekawe, ale żeby aż tak genialne? Już wolę FF9. Nie chodzi mi o grafikę lecz ogólnie. Ah, Kuja.... Sephiroth zły i straszny? Niech wam bedzie, ale jak dla mnie Kuja miał więcej klasy. (bijcie, bijcie!). FFX też by mógł konkurować z FF7 - dla niektórych. W końcu Seymour to też niczego sobie zły charakter (Jecht i Yu Yevon się nie liczą). FF8 daję za 7. Moze dlatego, że jeszcze mniej mnie ta gra przekonuje. Poza tym sam pomysł fabuły FF7. Eh... Fajne to to, ale i tak wolę FF9 ;)
Teraz Go-Go czeka na ukamieniowanie.
Cid

Post autor: Cid »

Wszystko zależy od gustów.
Dla mnie np. FF7 był, jest i chyba zawsze będzie najlepszą odsłoną serii. Argumenty już dawno temu w tym temacie wymieniłem.
Ktoś coś wspomniał o "Kulcie FF7": "Final 7 najlepszy, koniec gadania"... powiem szczerze, skręca mnie, jak to słyszę. Bo takie osobniki wychwalają FF7, Sephirotha i co tam jeszcze, ale niech podadzą chociaż jakieś ARGUMENTY, dlaczego? Bo puste gadanie "to jest najlepsze" mija się z celem.
Sephiroth'a lubię. Jakoś ujęła mnie jego historia. Ale nie wychwalam tej postaci pod niebiosa, bo ostatecznie jest on sztampowy, jest utartym schematem.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

W FF7 jest podobny klimat do tego z Muminków. Taki no inny jakby. Niemniej jednak Sephiroth rzeczywiście rewelką w mych oczach nie jest. Mi Edea przypadła do gustu :) Kobieta, pierwszy FF i w ogóle....
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Szczerze to myślałam, że FF7 to najlepsza gra pod wschodem słońca (jak grałam w niego akurat), a teraz po przemyśleniach doszłam do wniosku, że wcale mnie ta część nie wciąga. Jedyne, co wniej lubię to Yuffie. Reszty bohaterów jakoś... nie trawię... Sephiroth... jest taki sobie. Oczywiście o wiele bardziej polubiłam Kuję (jak zresztą całe FF9). Też mnie dziwi to, co większość w nim widzi. Pewnie z powodu jego miecza... (to są tylko moje domysły) W reszcie FF wszystkich z drużyny raczej lubiłam i lubię (chodzi mi oczywiście o charakter, umiejętnoście nie wszystkie sprawdzałam). Oki koniec mojej gadki.
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Cid

Post autor: Cid »

LOOOOL.... FF7 do Muminków porównać.... <MEGAGLEBA> __^__ Może jeszcze powiesz, że do smerfów? :P

Co do Sepha, fakt, "rewelką" nie jest, ale historię ma ciekawą. Może to właśnie ona tak przemawia do wielu... :|

Eiko- Twoje zdanie. Degustibus non disputandumes, czy jakoś tak to szło. ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”