Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta
Moderator: Moderatorzy
-
Patryk
Czyli tak jak myślałem,by usunac te nieprzydatne bzdety i pakować parametry.Patryk pisze:Usunełem tylko takie jak NulBlaze itp i Czary pierwszego i drugiego poziomu. Jak np. Fire Fira, Cure , Cura, Dark Attack, Sleep Attack. I tak cały czas używam Takich jak Thundaga , Dark Buster czy Curaga
Sephi ja bym tego nie nazwał cheaterstwew,to tylko wykorzystywanie możliwosci jakie nam daje gra,nie jest to rzaden bład w grze itp.jest to wymysł twórców gry,by ludzie kształtowali postacie wedle własnego uznania.Sephiria pisze:Czyli innymi słowy, węszymy cheatera.
[ Dodano: Nie 17 Kwi, 2005 ]
To w takim razie musiałeś miec niższe statsy przy walce z Shivą i stad trudniejsza walka z nią.Choc nie wiem dokładnie jakie miałes statsy,wiec mogę sie mylic w mojej ocenie.Patryk pisze:Jeśli chodzi o Penance to moje parametry były mniej więcej w (zależy które) 200, a Hp około 70,000 , a Mp gdzieś około 2,000.
No o tym to nie wiedziałem,widać w NTSC można lepiej wypakowac postacie,choć to jest troszke smieszne,bo na kogo mam je pakować tak wysoko jak Aeonów ni ma i Penance.OneWingedAngel pisze:Może w wersji NTSC, ale w PALu clear Sphere usuwa jedynie sfery ze statystykami (HP/MP/ATK/DEF/MAG/M.DEF/AGI/EVA/LUCK/AIM). Zdolności clear sphere NIEUSUWA.
Ale wrócmy już do tematu bo sie off-top naprodukował.
FF XII W trakcie katowania
-
Patryk
Ja mam wersje Pal. Przecież mogę usuwać skille i czary. Przecież pisałem, że walczyłem z Dark Shivą. Widocznie, moja gra jest jakaś urozmaicona!
Istnieje jeszcze inny sposób maxsowania statystyk. Jest nim Action Replay. Ostatnio buszowałem po zagranicznych stronkach o Final Fantasy X i natknąłęm się na kody. Są to między innymi kody na zmaxowanie statystyk do 255 na początku gry , wszystkie przedmioty w nieskończonych ilościach (Dark Matter, Wings of Discovery itp), wszystkie aeony na początku gry (Od Valefora do Magus Sisters) oraz do zmaxowania statów wszystkich Aeonów. Włącznie z niewidocznym statem Yojimbo (Zanmato od 1lv do 5lv). Jeszcze nie próbowałem tych kodów , bo niestety nie mam repleya, ale sobie kupię. Pisząc o zmaxowaniu statów miałem na myśli Hp/Mp/Str/Def/Mag/M.Def/Ag/Luck/Eva/Acc/. Wogóle nie trzeba poruszać się po siatce. A i zapomniałem o jeszcze jednym na wyuczenie wszystkich zdolności na Sphere Grid (Włącznie z Ultimą, Auto-Life itp.)!
Istnieje jeszcze inny sposób maxsowania statystyk. Jest nim Action Replay. Ostatnio buszowałem po zagranicznych stronkach o Final Fantasy X i natknąłęm się na kody. Są to między innymi kody na zmaxowanie statystyk do 255 na początku gry , wszystkie przedmioty w nieskończonych ilościach (Dark Matter, Wings of Discovery itp), wszystkie aeony na początku gry (Od Valefora do Magus Sisters) oraz do zmaxowania statów wszystkich Aeonów. Włącznie z niewidocznym statem Yojimbo (Zanmato od 1lv do 5lv). Jeszcze nie próbowałem tych kodów , bo niestety nie mam repleya, ale sobie kupię. Pisząc o zmaxowaniu statów miałem na myśli Hp/Mp/Str/Def/Mag/M.Def/Ag/Luck/Eva/Acc/. Wogóle nie trzeba poruszać się po siatce. A i zapomniałem o jeszcze jednym na wyuczenie wszystkich zdolności na Sphere Grid (Włącznie z Ultimą, Auto-Life itp.)!
ciekawe kto z tego skorzystaPatryk pisze:Są to między innymi kody na zmaxowanie statystyk do 255 na początku gry , wszystkie przedmioty w nieskończonych ilościach (Dark Matter, Wings of Discovery itp), wszystkie aeony na początku gry (Od Valefora do Magus Sisters) oraz do zmaxowania statów wszystkich Aeonów. Włącznie z niewidocznym statem Yojimbo (Zanmato od 1lv do 5lv).
zamierzasz korzystać z kodów?? po co ci to skoro już masz wszystko na maxa zrobionePatryk pisze:Jeszcze nie próbowałem tych kodów , bo niestety nie mam repleya, ale sobie kupię.
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
-
Patryk
Tak mam wszystko zrobion na maxa. Ale jeszcze nigdy nie grałem gry ze statami 255 , Hp 99999 , Mp 9999, z Celestial Weaponami , Super zbrojami i Wszystkimi Aeonami na początku gry. Wszystkich początkowych bossów zmiotę jednym ciosem lub czarem!
Poza tym odradzam stosowania kodów , gdy się przechodzi grę poraz pierwszy. Wdety gra będzie za łatwa. Proponuje użyć kodów za drugim razem, kiedy będziemy przechodzić grę.
Poza tym odradzam stosowania kodów , gdy się przechodzi grę poraz pierwszy. Wdety gra będzie za łatwa. Proponuje użyć kodów za drugim razem, kiedy będziemy przechodzić grę.
- Go Go Yubari
- Ifrit

Jaaasne jak dla mnie to przez cheatowanie, ale ja tam nic nie pisałam.Patryk pisze:Ja mam wersje Pal. Przecież mogę usuwać skille i czary. Przecież pisałem, że walczyłem z Dark Shivą. Widocznie, moja gra jest jakaś urozmaicona!
Tja, no i wszystko jasne. Wychodzi szydło z worka.Patryk pisze:natknąłęm się na kody
Patryk?Eiko pisze:ciekawe kto z tego skorzysta
Ta gra za każdym razem jest łatwa. Sam sposób rozgrywania walk....turowy, phi. Można przejść całą grę beż ani jednego "Game Over".Patryk pisze:Poza tym odradzam stosowania kodów , gdy się przechodzi grę poraz pierwszy. Wdety gra będzie za łatwa.
A teraz jak jeszcze ktokolwiek będzie kontynuował tego offtopa to polecą ostrzeżenia.
-
Elektrodek
A co top zA sens z graniem z kodami? Przecie to oczywiste.Patryk pisze:Poza tym odradzam stosowania kodów
A z jakiego potwora mozna dostać DArk Matter(czy jakoś tak[mały offtop, sorki])
Teraz (będe się chwalił) Jak mam napakowane postacie to niczego się nie boje.
Ale mam pytanko. Z postaciami(takimi przecciętnymi, wszystko na średnio 50 stat.) Jaki jest szybki sposób na pokonanie Demolitha(?). Zawsze jak miałem słabe postacie to niemogłem sobie z nim poradzić ze względu na anomalie(?) które są żucane za każdym jego uderzeniem. To jest dlamnie najtrudniejszy przeciwnik za łatwych stat. .
-
Patryk
-
Elektrodek