pamiętam jak kiedyś taki hardcore to był dla mnie (Blitzball w FFX) z ledwością pokonywałam Kilike a reszty nie umiałam a jeszcze jak się naczytałam jaki to skład Al Bhedów jest trudny a teraz to mam w małym paluszku :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Ja swoją taktykę gry opieram praktycznie tylko na 2 zawodnikach + bramkarz. Tidus z Jecht Shot prawie zawsze trafia do bramki nawet jak ze 3 go obstawi. Drugą osobą jest Al Bhed chyba Ropp się nazywa (SPOILER sprzedaje w travel agency tam gdzie atakował Chocobo Eater). Stawiam go na środku. Jego wysoki statystyki zapewniają mi przejęcie każdej piłki i celne podania. Według mnie ten koleś to najlepszy zawodnik w grze!
Matomania pisze:Ja swoją taktykę gry opieram praktycznie tylko na 2 zawodnikach + bramkarz. Tidus z Jecht Shot prawie zawsze trafia do bramki nawet jak ze 3 go obstawi. Drugą osobą jest Al Bhed chyba Ropp się nazywa (SPOILER sprzedaje w travel agency tam gdzie atakował Chocobo Eater). Stawiam go na środku. Jego wysoki statystyki zapewniają mi przejęcie każdej piłki i celne podania. Według mnie ten koleś to najlepszy zawodnik w grze!
Hmm..nie testowałem tego zawodnika,ale musze przyznac ze taka taktyka jest najbardziej opłacalna,reszta druzyny moze byc cienka jak barszcz a i tak sie wygra,u mnie jest to Tidus z Jecht Shotem i Tatts.Czesto to tosuje gdzyż jest to najlepszy sposób na dużą ilosc goli w krótkim czasie.
A jeszcze jedno pytanko. Co to są te key techniques co ma każda postać? Czym one sie rożnią od normalnych?
Tatts to zawodnik którego mozemy przyłączyc w Kilika w porcie
Key Techniques to trzy techniki,które może zdobyc w określonej kolejnosci,ich nauczenie odblokowóje kolejne zestawy pól,które można zająć kolejnymi technikami.
Matomania pisze:Kogo macie na bramce Jaki zawodnik jest najlepszy na tą pozycje
Najlepszym bramkarzem jest Nimrook z Al Bhed ( choć tylko raz z niego skorzystałem )
Żeby nauczyć się Jecht Shot 2 musisz grać tak długo w Blitza aż pojawi się jako nagroda w lidze albo turnieju. Pamiętaj, że Tidus musi znać wszystkie swoje key techs by się go nauczyć.