Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Właśnie po raz 3ci skończyłem słuchać płyty "Dotyk Iluzji" zespołu Batalion d'Amour i powiem, że niektóre kawałki nawet mi się podobały. Jednak z przykrością stwierdzam, że ten męski wokal jest okropny :/ w.g mnie zupełnie nie pasuje i brzmi tak, jakby na siłę go tam władowali...

[ Dodano: 31-03-05, 19:26 ]
Przesłuchałem Elizabeth i to jednak nie jest ten kawałek z reportażu ;( chociaż i tak jest fajny. A ten z reportażu to mi się coś kojarzy że to może być Transylvanian Werewolf...

[ Dodano: 01-04-05, 17:45 ]
To jednak nie Transylvanian Werewolf... Wkurzyłem się. Ściągam (oops :P) całą dyskografię...

[ Dodano: 02-04-05, 20:35 ]
nareszcie znalazłem! :) Kawałek nazywa się "Kníze temnoty" z płytki Amulet. Zawiodłem się trochę jednak, bo na castle party(2003) brzmiało o niebo(piekło?) lepiej. Może dlatego że ta płyta jest z 1992 roku... Wie może ktoś, czy nagrali jeszcze raz tą płytę?
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

kanzer pisze:a poza tym nie mogę już się rozłożyć gdzieś na łóżku i słuchać bo nie będę nic rozumiał
a. mozna sie nauczyc na pamiec
b.mozna sobie wydrukowac tlumaczenie
c.wydrukowac czy tez kupic orginal < co polecam:]> i potem ze slownikiem tlumaczyc
XD

kanzer pisze:Zawiodłem się trochę jednak, bo na castle party(2003) brzmiało o niebo(piekło?) lepiej.
wykonania live czesto maja jakas dodatkowa aranzacje utworu

kanzer pisze:Wie może ktoś, czy nagrali jeszcze raz tą płytę?
nie
< mozliwe tez ze jak sciagnales mp3 to po prostu ma slaba jakosc>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Garnet pisze:a. mozna sie nauczyc na pamiec
1.mam słabą pamięć :P
Garnet pisze:b.mozna sobie wydrukowac tlumaczenie
2.wtedy nie będę mógł zamknąć oczu i oddać się w zapomnienie... :]
Garnet pisze:c.wydrukowac czy tez kupic orginal < co polecam:]> i potem ze slownikiem tlumaczyc
XD
3.za dużo roboty :P
Garnet pisze:< mozliwe tez ze jak sciagnales mp3 to po prostu ma slaba jakosc>
słaba jakość swoją drogą, ale ten kawałek na amulet brzmi zupełnie inaczej niż na live: melodia zamiast na keyboardzie jest na gitarach, tempo jest szybsze, wokal jest o wiele mniej melodyjny i bardziej monotonny, itp. No ale wiadomo że na live brzmi lepiej, przecież płyta jest z 1992 roku a grali go na CP w 2003... Na pewno przez tyle lat nauczyli się wielu nowych rzeczy... Moim zdaniem powinni od nowa nagrać wszystkie płyty :P Z pewnością brzmiałyby o wiele lepiej.

[ Dodano: 07-04-05, 18:34 ]
........ Dark Sanctuary jest piękne! Właśnie o taki zespół mi chodziło... Jestem ci dozgonnie wdzięczny Garnet... :)

[ Dodano: 10-04-05, 23:58 ]
Garnet, znasz może (pewnie nie znasz, ale na wszelki wypadek i tak zapytam) tytuły kawałków, które grał Garden of Delight w reportażu(tv4) CP 2003? I czy to były ich kawałki czy jakieś covery?
Orion

Post autor: Orion »

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

kanzer pisze:Moim zdaniem powinni od nowa nagrać wszystkie płyty Z pewnością brzmiałyby o wiele lepiej.
nie wszystkie znowu sa takie stare ;]

kanzer pisze:Dark Sanctuary jest piękne! Właśnie o taki zespół mi chodziło... Jestem ci dozgonnie wdzięczny Garnet...
prosze bardzo ;] ..oo..mam nawet ich jedna orginalna plytke..XD

kanzer pisze:Garnet, znasz może (pewnie nie znasz, ale na wszelki wypadek i tak zapytam) tytuły kawałków, które grał Garden of Delight w reportażu(tv4) CP 2003? I czy to były ich kawałki czy jakieś covery?
oj nie pamietam..

swoja droga bardziej od tego reportazu na tv4 polecam ten ktory byl w gazecie OFF 'dotyk gotyku'
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Takie zejście z tematu: widział ktoś filmidło "Turbulencja3: Heavy Metal"? Jeżeli nie, to odradzam wszytkim czytającym ten temat, no chyba że chcą zobaczyć jak nie powinno się kręcić filmów...
Orion

Gildor Laavel pisze:Takie zejście z tematu: widział ktoś filmidło "Turbulencja3: Heavy Metal"?
To jest animowane?Bo być może widziałem..
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Orion pisze:To jest animowane?
raczej nie :wink:
Orion

Aha,to sorry.Tak mi się kojarzyło,bo kiedyś oglądałem coś o podobnym tytule :].
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

tzn ja nie ogladalam ale niedawno lecial w tv i czyatalm tlyko zapowiedz w programie :)

wczoraj tez wreszcie w moje lapki wpadala najnowsza plytka Clostera 'Reghina' ...remixy Krolwej sa swietne ^_^ < heh pani w wypozyczalni jak powiedzialam numer plytki przynosi i mowi heh Closterkeller,nie dziwie sie ;)>
Gildor Laavel

Tu chciałbym polecić zespół grający muzykę bardzo podobną do CoB, ale jestem skłonny nawet przyznać, że wychodzi im to lepiej. Mówię tu o Wintersun. Jeżeli ktoś się skusi aby ściągnąć sobie jeden utworek, to proponuję Beyond the Dark Sun albo Starchild...
Orion

Jak już jesteśmy przy polecaniuto proponuje się zapoznać z przynajniej jedny utworkiem zespołu Totem(jak to kogoś interesuje).Naprawdę jedna z lepiej zapowiadających się polskich kapel thrashowych.

http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/2920.html
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gildor Laavel

Noo tu przyznaję Granet, zaskoczyło mnie to... co prawda nie darzę Kata jakimś silniejszym uczuciem, ale coś takiego...
Orion

Bez Kostrzewskiego Kat to już nie to samo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”