Mwahahaha!!! I'll rule the world - best villain :]

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Twój ulubiony badass?

Zeromus
0
Brak głosów
'ziom w zbroi' Golbez
0
Brak głosów
'Ent ale nie z LOTRa' Exdeath
0
Brak głosów
'król clownów i psycholi' Kefka
6
26%
'omg co za boska klata' Sephiroth
7
30%
'jej gotyckość' Ultimecja
3
13%
'jego sadystyczność' Kuja
5
22%
'jego jajecznicowatość' Seymour
1
4%
'uber maniak' Vayne
1
4%
'the loser' Judges z FF XII
0
Brak głosów

Liczba głosów: 23

Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Xellos pisze:o do Kefki też uważam, że to psychol
I o to w tym wszystkim chodzi, zabierz od niego całą tą "psychowatość" tudzież śmiech, to co by z gościa zostało?
Xellos pisze:Nie chce nic mówić Gildor, ale chyba przesadzasz z tą "produkcją" postów...
Aż tak ci to przeszkadza?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Kuja jest uroczy. Nie wiem jak można go nie lubić =^.^= Sephi mi przypomina Kunzite z Sailor Moon i ciut Nakago z Fushigi Yuugi ^.^ Mniami. Edeę lubię, bo lubię wredne babsztyle. Zgadnijcie czemu :twisted: . Yu Yevon i pan J. co oni za źli? : / Seymour za to nie dość, że sexi to jeszcze miał plan. Spotkał tylko na swej drodze Yunę Czarną Wdowę i miał w plecy. A tak mu dobrze szło... :>
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Go-Go-Yubari pisze:Kuja jest uroczy.
Nom. Ciekawe, kiedy znudzi mi się w roli avatarków. :grin:
Go-Go-Yubari pisze:Seymour za to nie dość, że sexi to jeszcze miał plan. Spotkał tylko na swej drodze Yunę Czarną Wdowę i miał w plecy. A tak mu dobrze szło...
Zinterpretuję tego posta na swoją modłę, odsieję sarkazm i potraktuję go jako komplement pod adresem Seymoura. :D [Go-Go, a to oznacza, że jesteś kolejną - po Ivy - osobą, której stawiam szklankę czegoś (bez)alkoholowego. :D I nie pozbawiaj mnie złudzeń, jeśli miałaś na myśli coś zupełnie innego, ok? :P]

Kefka był za mało 'tragiczny' i straszny, żebym mogła go 'pokochać'. :roll: To dobra postać (w odróżnieniu od takiego Seifera :twisted:), ale kiepski złoczyńca.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lucrecia pisze:Zinterpretuję tego posta na swoją modłę, odsieję sarkazm i potraktuję go jako komplement pod adresem Seymoura. [Go-Go, a to oznacza, że jesteś kolejną - po Ivy - osobą, której stawiam szklankę czegoś (bez)alkoholowego. I nie pozbawiaj mnie złudzeń, jeśli miałaś na myśli coś zupełnie innego, ok? ]
Erm ok. Poza głosem to nic do niego nie mam. ;) I jak napisałam, poznał tylko niodpowiednią kobietę. ; p
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Lucrecia pisze:Kefka był za mało 'tragiczny' i straszny
Kefka to typowy świr jakich wielu nam przyszło ogladać w dzisiejszych czasach...
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Go-Go-Yubari pisze:I jak napisałam, poznał tylko niodpowiednią kobietę.
hehe nie mam jak naskok na biedna yune ale ona byla nieodpowiednia tylko dla seymoura?? bardzo dziwne
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Haker

Post autor: Haker »

czy moze ktos opowiedziec mi o kuja`i?? bo przeszedlem tylko cd1 ff9 i nic o nim nie wiem
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

To przejdź resztę :P Na pewno nie będę zdradzał Ci fabuły...
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Haker pisze:czy moze ktos opowiedziec mi o kuja`i?? bo przeszedlem tylko cd1 ff9 i nic o nim nie wiem
:lol: :roll: Poszukaj sobie na necie informacji o nim :roll:
Gildor Laavel

TomajS pisze:Poszukaj sobie na necie informacji o nim
Nie kuś go bo rzeczywiście tak zrobi :wink:
Haker

Post autor: Haker »

na razie mam tylko CD1 ff9 więc w więcej nie mogę zagrać :( :/ Czy jest on w zachowaniu podobny do sepha?? jaki ma plan?? dla mnie kuja i Sephioth z wygądu są podobni, z reszta nie tylko oni bo postacie z ff7 i 9 przypominają mi się nawzajem, np. Zidane - Cloud; Barret - Steiner; Cid - Freya; Garnet - Tifa itd. Cała ta grafika jest podobna do ff7. w ff8 wyglądali jak prawdziwi ludzie a 9 powrócili do baśniowości tyle zę nie mają rąk jak kwadratowe kamienie ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

No nie, muszę to jakoś skomentować! :lol:
Haker pisze:Czy jest on w zachowaniu podobny do sepha??
:shock: ....Nieeee....
Haker pisze:dla mnie kuja i Sephioth z wygądu są podobni
Taaa... szczególnie jeśli chodzi o makijaż, stringi, czarną skórę, wielki miecz, kobiece biodra, oczy, pióra we włosach.... :lol: Zaiste, strasznie podobni. :lol:
Haker pisze:postacie z ff7 i 9 przypominają mi się nawzajem, np. Zidane - Cloud; Barret - Steiner; Cid - Freya; Garnet - Tifa itd.
Um.... :roll: To żeś Amerykę odkrył. :D Przecież w każdym nowszym Finalu musi być:
a) główny bohater
b) obiekt uczuć głównego bohatera
c) konkurencja dla obiektu uczuć głównego bohatera
d) mięśniak o mniej lub bardziej przyciężkim intelekcie
e) słodka maskotka, takie nie-wiadomo-co
f) etc, etc....

A tak serio: Haker, jeśli naprawdę chcesz sobie zafundować parę spojlerów, wpisz do Googla 'Kuja shrine' albo coś w tym stylu. I zacznij lekturę...
Ostatnio zmieniony pt 25 mar, 2005 22:55 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Gildor Laavel

Haker pisze:postacie z ff7 i 9 przypominają mi się nawzajem, np. Zidane - Cloud; Barret - Steiner; Cid - Freya; Garnet - Tifa itd
Chyba tylko mechaniką, bo tak to między taką Eiko a Yuffie nie widzę zbyt dużego podobieństwa...
Haker pisze:Cała ta grafika jest podobna do ff7. w ff8 wyglądali jak prawdziwi ludzie a 9 powrócili do baśniowości
A w FF7 nie wyglądają? co prawda postacie same w sobie są swoistą parodią, ale nie widziałem tam nigdzie np morsów w ludzkich strojach...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Gildor Laavel pisze:co prawda postacie same w sobie są swoistą parodią
i wlasnie dlatego ta grafika jest bardziej podobna do 9 niz do 8
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Gildor Laavel

Ja prędzej grafikę z FF9 przyrównałbym do LoM. Jest taka bardziej... mangowa.

Eiko, przywróć swojego ava, proooszę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”