Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Koki pisze:Ja nie rozumiem, wy naprawdę to wszystko kupujecie? I nie przeszkadzają wam polskie wersje? /me drapie się po głowie
Nie wsyzstko, ale większość. Oczywiście ta kwestia tyczy się tylko mnie. Może dlatego bo tak naprawdę pieniądze wydaję tylko na cztery rzeczy:
1) Wszystko co związane z historią (szczególnie gustuję w monografiach).
2) Mangi i Anime
3) RPG
4) Kultura i historia Japonii
A więc pieniądze mam i mogę kupować :) Ja preferuję japońskie głosy oraz napisy, choć głos yeki był niepowtarzalny (w Dubbingu ten sam głos, ma ta brązowo włosa koleżanka Bunny [vel Usagi] i wyjątkowo mnie to wkurza.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie wszystkie. Teraz fani mają wybór, więc nie musza zadowalać się DB i SM. Kupuje serie "tasiemce" jak OMG z przyzwyczajenia. Czekam na koniec X i poluję na 3 tom FY (+kilka innych tytułów) Za to po 1-2 tomach zrezygnowałam z Ality, Gunsmith Cats, DB i kilku innych (do sprzedaży :> )... Mniej peiniędzy wydaje na gry. Żal mi 200 zł na coś w co nie będę miała czasu grać i kupić byle kupić. (mam kilka gier [które dostałam na PS2 do sprzedaży po przystępnej cenie -szczegóły na PW :> ]) Za to wydaję kupę pieniedzy na książki (uzależnienie - tak, to moja słabość ;) ) i filmy (ale też 3 razy pomyslę)...
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Tenchiego tez ogladałam z dubbingiem ...i tez za nim srasznie tęskniłam ..japoński to już nie było to nie było tego akcentu
w tenchim japońskim najbardziej odrzuca mnie głos Ryoko.... w angileskim miała taki fajnie diaboliczny.... a ten japoński..... mściwa i złośliwa Ryoko nagle zrobiła się taka słodziutka z tym swoim milusim japońskim głosikiem
Ireth pisze:ale np w takiem record of lodoss war dubbing psuł cały klimat,brzmiało to strasznie głupio i sztucznie...blleeeeeee
mnie tam sie podobało....

w sumie to angielski dubbing mi nie przeszkadza.... ale jak słysze polski czy niemiecki to aż mnie skręca
Go-Go-Yubari pisze:Wolę napisy.
no napisy to już w ogóle luksus.... ale przez czytanie ich czasem trudno zwrócić uwagę na ciekawe szczegóły
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Kairi-chan pisze:Go-Go-Yubari napisał/a:
Wolę napisy.

no napisy to już w ogóle luksus.... ale przez czytanie ich czasem trudno zwrócić uwagę na ciekawe szczegóły
Kwestia wprawy.

Kairi-chan pisze:Cytat:
Tenchiego tez ogladałam z dubbingiem ...i tez za nim srasznie tęskniłam ..japoński to już nie było to nie było tego akcentu

w tenchim japońskim najbardziej odrzuca mnie głos Ryoko.... w angileskim miała taki fajnie diaboliczny.... a ten japoński..... mściwa i złośliwa Ryoko nagle zrobiła się taka słodziutka z tym swoim milusim japońskim głosikiem
Tu się zgodzę. Ryoko rlz, ale z angielskim głosem...a szkoda.

Kairi-chan pisze:Ireth napisał/a:
ale np w takiem record of lodoss war dubbing psuł cały klimat,brzmiało to strasznie głupio i sztucznie...blleeeeeee

mnie tam sie podobało....
A widziałaś wersję japońską?

Kairi-chan pisze:w sumie to angielski dubbing mi nie przeszkadza.... ale jak słysze polski czy niemiecki to aż mnie skręca
Mnie skręcało jak słyszałam amerykańską wersję Sailor Moon. Niemcy i tak maja lepszy dubbing niż my. Ich pokemonów da się słuchać, naszych? Zlituj się... I tak nic nie przebije Golluma nawijającego po włosku... Polskiemu dubbingowi mówię stanowcze NIE. O.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Lodossy widziałam i w takiej i w takiej ....dlatego mogłam sobie porównać jak klimat siada w zależności od wersji :wink:

Ryoko ...boże ..ten angielski głos był super ...znałam połowe cytatów na pamięć ..i tem wkurzający głos Ayeki :wink:

szczerze sie przyznam bez bicia , ze niemcy dubbing mają nie najgorszy ...widziałam inu yashe z dubgingiem i w oryginale, i dubbing dało sie znieść, escaflowne też,
no i tu dochodze do drazliwj kwestii, i pewnie mnie ktoś zlinczuje :wink: ale uważam że dubbing niemiecki w Cowboy Bebop jest lepszy od oryginału....po prostu w niemieckim Faye miała świetny dłos ....japoński był jakiś taki piskliwy ...i taki ..dziwny :wink: 8)
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

A widziałaś wersję japońską?
chwilke.... zaraz potem wróciłam do ang bo mi sie głos Deedlit za słodki wydawał (chyba....a może to było inne anime : ? )
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

angielski lodoss beeeee.....japoński taaaaak 8)

tam wszystkie głosy były takie sztuczne, że aż mnie skręcało ....taki beznadziejny rażący akcent mieli ....
Dyzio

Post autor: Dyzio »

ale bym sobie chciał zobaczyć znowu jakieś dobre anime np: Dragon Balla :d
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Dyzio pisze:ale bym sobie chciał zobaczyć znowu jakieś dobre anime np: Dragon Balla
DB puszczali już tyle razy, że mdło się robiło momentami. Ile można? Nasz telewizja chce iść za obecnymi trendami, chociaż i tak pozostaje w tyle. Yu-Gi-Oh, Digimony (tylko jedna seria [!]), Pokemony...Duel Masters i reszta tych "ambitnych" tytułów już dawno leciała na niemieckim rtl2 chociażby. Poza tym puszczane jest to, co odpowiada kościołowi także. Dlaczego nie puszczą "Kamikaze Kaito Jeanne"? Bo jest mowa o Bogu, aniołach etc. Dragon Ball się przejadł, podobnie jak juz nie puszczają Slayers'ów. Brakuje mi Sailor Moon, ale jestem świadoma faktu, ze raczej nas już nimi nie uświadczą. Jedynie Polonia1 puszcza te same anime co 11 lat temu. Z braku kasy czy lenistwa -nie wiem. edyne czego możem się spodziewać to może Naruto, bo jest w "dragonbolowskim" stylu, ale śmiem wątpić.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

jak widze polonie 1 to mi sie dzieciństwo przypomina ehh...tajemnnicze zote miasta, zaczarowane zwierciadełko, gigi,sally czarodziejka,syrenka mako,yattaman ( 8) ) i caaaała ta reszta ...normalnie łezka sie w oku kręci jak sobie to przypomnę...mam do tego sentyment :roll:
Dyzio

No tak Duel Master itd. no to gł***ty i jak to wygląda to Duel Masters nie wiem kto takie g**.. wymyślił głupia kreska to raz, komputerowe animacje przesada, głupia karcianka, głupi bohaterowie i w ogóle g****e anime ja bym to Duel Masters nazwał amerykańskim anime który zbija kase za gadżety ale Yu-Gi-Oh jeszcze może być. Hmm jak dla mnie z lenistwa albo z tego powodu że Polsat pracuje z innymi firmami np: Cheetos i te wszystkie gadżety w chrupkach, ludzie na to lecą i zbierają a Polsat kase zgarnia. Przecież tyle jest fajnych rzeczy w polskiej telewizji a oni tego nie puszczają i psują sobie popularność albo zanudzają jakimiś pierdołami a archiwa z filami, anime i inne wspaniałe rzeczy zbierają kurz. TVP też ma fajne anime jak miałem 3 latka oglądałem Grand Prix na TVP 1 a jak roczek to na TVP 2 Piłkarze w RTL 2 to anime miało tytuł Kickers. A znacie może Interstela 5555 ??
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Dyzio pisze:ale Yu-Gi-Oh jeszcze może być.
To samo co Duel Master, tylko za głównego złego mamy klona Sephirotha(Maximillian Pegasus)
Dyzio pisze:RTL 2 to anime miało tytuł Kickers
Captain Tsubasa Beta

Ja bym chciała zobaczyć Angel Sanctuary, bo Viva puszczała to o tak kosmicznych porach, że jedynie 2 odcinkwi widziałam
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Dyzio

o tak Angel Sanctuary też bym sobie chętnie obejrzał ja widziałem aby 8 odcinków a co do tych godzin to tak zawsze było. Wtorek - 21.30 Viva Anime: Angel Sanctuary a potem powtórki z całego tygodnia w Piątek o 23:00, Angel Sanctuary zawsze był drugi Po Aice czyli 23:30 a fabuła AS jest ciekawa i świetnie zroboiona SPOILER główny bohater Mudo Setsuna jest połową wielkiego aniaoła Alexia i ma jego dusze a druga część czyli ciało jest zatopiona w lodowcu KONIEC SPOILERA
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Nie będzie chyba wielkim spojlerem, jeśli napiszę, że Alexiel to kobieta...? :roll: Tak po biuście sądząc?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A ja z tej serii tylko pasjami arty ściągam, są świetne! Sam serial, coś mi sie wydaje, nie przypadłby do gustu..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”