Najlepszy system magii
Moderator: Moderatorzy
Sprawa z ankietą się ciut skomplikowała, bo w 4 czary są uczone/level, 5 kupowanie czarów + uczenie się zdolności rzucania uroków z Jobów, 6 Espery, 7 Materie, 8 Draw, 9 nauka z przedmiotów,a 10 ścieżki na Sphere Grid. Teraz już raczej za późno na korektę.
Jak jest w 1-3 nie wiem, nie grałam.
Jak jest w 1-3 nie wiem, nie grałam.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Pozwoliłem sobie otworzyc temat,gdyż uwarzam go za bardzo ciekawy,a to że przez pewien czas nikt nie odpowiadał nie znaczy że sie kompletnie znudził,przybywają nowi urzytkownicy i napewno chcieli by sie wypowiedzieć w nim. Jeśli jednak przez dwa tygodnie nikt sie eni dopisze to sie może zamknie temat,choc nie widze takiej potrzeby.
- Kairi-chan
- Cactuar
moim zdaniem system magii w ffx i x-2 powinien być podzielony. Przecież one były zupełnie inne. a miejsca w ankiecie póki co nie brakuje. rozumiem polączyć x-2 z ff5, ale z ffx? nigdy nie zrozumiem czemu wszyscy tak łączą te finale
i materie to w zasadzie też magia do kupienia... dlaczego więc łączone są zupełnie inne systemy? bo jedyne co maja wspólnego to chyba tylko nazwa
zagłosowałabym w ankiecie na ffx ale obecność x-2 skutecznie mi to uniemożliwia :]
i materie to w zasadzie też magia do kupienia... dlaczego więc łączone są zupełnie inne systemy? bo jedyne co maja wspólnego to chyba tylko nazwa
zagłosowałabym w ankiecie na ffx ale obecność x-2 skutecznie mi to uniemożliwia :]
racja ...
ten podział trochę szwankuje.... ja i tak jestem za uczeniem się z przedmiotów, tak jak to było w FF8, junctionów nie trawię ...a materie były ok...
Kairi ..z tym kupowaniem to chyba chodzi o pojedyncze czary ( tak jak w FF8), takei na sztuki ...a materie były na stałe, umiejętniości i magia były ..hmm..."wbudowane"

Kairi ..z tym kupowaniem to chyba chodzi o pojedyncze czary ( tak jak w FF8), takei na sztuki ...a materie były na stałe, umiejętniości i magia były ..hmm..."wbudowane"

&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)