Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Xellos

Post autor: Xellos »

Flaming Amarant pisze:A taka Freya ma?
No ma, a poza tym Cid jest mechanikiem, inżynierem czy cos w tym stylu, wogule nie kojarzey się z Dragoonem! :roll:
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Xellos pisze:No ma
Mwahahahaha(czy jakos tak). Czy ty widziałeś Dragoona kiedyś. Ona to ma - zwykły płaszczyk i nic więcej.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Xellos pisze:
Darios2 pisze:Cid jest Dragoonem, skąd ataki Jump, Hyper Jump, Dragon itd?
Zaprzeczam!
1) Jump, Hyper Jump, Dragon Jump to limity nie podstawowy atak
2) Cid nie ma charakterystycznego przebrania jak inni Dragoonowie
3) Skoro sporo z pierwszych limitów nawiązuje do Dragoonów to czemu jego ostatnim
limitem nie jest żaden "smoczy limit" :?
1) a jump od freyi tez nie jest podstawowym atakiem tylko dodatkowym
2) nie ubranie swiadczy o osobie
3) po prostu on jest wszechstronny i nie zamyka sie w jednym
Xellos

Eiko pisze:Xellos napisał/a:
Darios2 napisał/a:
Cid jest Dragoonem, skąd ataki Jump, Hyper Jump, Dragon itd?

Zaprzeczam!
3) Skoro sporo z pierwszych limitów nawiązuje do Dragoonów to czemu jego ostatnim
limitem nie jest żaden "smoczy limit"

1) a jump od freyi tez nie jest podstawowym atakiem tylko dodatkowym
2) nie ubranie swiadczy o osobie
Uszanuję twoje zdanie, ale i tak nie masz racji :P , Freya ma jumpa od początku, natomiast Cid jumpa ma tylko i wyłącznie jako limit :P
Kurizu

Post autor: Kurizu »

Można powiedzieć że jump Freyi jest tak samo nierozłącznym elementem jak Steal (chyba dobrze nazwałem) Zidana więc to opowiada za freya zaś co do Cid to sa to tylko limiy i za same limity nie mozna go nazwać Dragoonem bo limit to w sumie coś w rodzaju dodatku który ma pomóc
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

A nie możecie po prostu przystać na wersję, że Cid jest 'niedorobionym' Dragoonem? 'Czymś na kszałt, ale nie do końca'? Głównie z tego powodu, że FF7 rozgrywa się w świecie pseudo-hi-tech, więc dla normalnych Dragoonów nie ma tu miejsca?
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Lucrecia pisze:'niedorobionym'
Fajne określenie :wink:

Możemy przystac na taką wersję, przynajmniej ja mogę, chociaż jestem niemal pewien, że Xellos nadal się będzie kłócił.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Flaming Amarant pisze:wahahahaha(czy jakos tak). Czy ty widziałeś Dragoona kiedyś. Ona to ma - zwykły płaszczyk i nic więcej.
Bzdura, to co piszesz to są farmazony - zobacz sobie, jak wygląda Kain w FF 4 albo Dragoni w FF 5. Zbroja Freyi nawiązuje do tej, którą nosił Kain, tylko zamiast pełnej płytowej ma ciężką skórzaną, pikowaną. Jak ty sobie wyobrażasz skoki na 7-8 metrów, z 40-60 kg na ciele? Nawet jeśli to Final Fantasy, to są pewne ograniczenia na tak zwany chłopski rozum. Jest co prawda w przyrodzie taki przypadek, że stworzenie skacze 200-tukrotność swojego wzrostu, ale jego masa jest niewielka, rzędu 1-2 gramów - pchła. Freya ma silne nogi, stąd ma wystarczającą siłę nośną, ale trzeba pamiętać, że sama waży do 60 kg, do tego lanca, zbroja i hełm - to wszystko waży, Stąd zmiana pełnej znroi płytowej na ciężką skórzaną, pikowaną.
Ostatnio zmieniony sob 05 mar, 2005 17:20 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Darios

Post autor: Darios »

Co z tego? FF7 jest tak zrobione że nawet biały mag (czyt. Aeris) może kraść (Steal- Thief) czy rzucać przedmiotami (Throw- Ninja).
Lucrecia pisze: Głównie z tego powodu, że FF7 rozgrywa się w świecie pseudo-hi-tech, więc dla normalnych Dragoonów nie ma tu miejsca?
powyżej masz ospowiedź.
Xellos pisze:) Skoro sporo z pierwszych limitów nawiązuje do Dragoonów to czemu jego ostatnim
wyżej masz odpowiedź.

Btw Eiko, dobrze powiedziane.
Laguna

Post autor: Laguna »

Cid nie jest Dragoonem ... Przecież Freya nie zajmuje sie niczym innym niż ... Dragoonowanie, a Cid niczym innym niz mechanika ... Nieprawdaż ?
Nika

Post autor: Nika »

Jak dla mnie najlepsiejszy jest Zell, potem Cloud i Sephiroth :P :wink: :D
targaroth

Post autor: targaroth »

Irvin!!! dlugie wlosy kapelusz niezła skora i extra bronie.. :)
Xellos

Flaming Amarant pisze:Możemy przystac na taką wersję, przynajmniej ja mogę, chociaż jestem niemal pewien, że Xellos nadal się będzie kłócił.
A ba a ja też na to też przystanę :) , ale musze na koniec to powiedziec...
Darios2 pisze:Cytat:

Co z tego? FF7 jest tak zrobione że nawet biały mag (czyt. Aeris) może kraść (Steal- Thief) czy rzucać przedmiotami (Throw- Ninja).

Cytat:

Lucrecia napisał/a:
Głównie z tego powodu, że FF7 rozgrywa się w świecie pseudo-hi-tech, więc dla normalnych Dragoonów nie ma tu miejsca?

powyżej masz ospowiedź.

Xellos napisał/a:
) Skoro sporo z pierwszych limitów nawiązuje do Dragoonów to czemu jego ostatnim

Cytat:

wyżej masz odpowiedź.

Btw Eiko, dobrze powiedziane.
I tak wszyscy wimy, że Cid nie jest dragoonem, bo nie limit i broń świadczy o osobie :P
Sephiria pisze:Bzdura, to co piszesz to są farmazony - zobacz sobie, jak wygląda Kain w FF 4 albo Dragoni w FF 5. Zbroja Freyi nawiązuje do tej, którą nosił Kain, tylko zamiast pełnej płytowej ma ciężką skórzaną, pikowaną. Jak ty sobie wyobrażasz skoki na 7-8 metrów, z 40-60 kg na ciele? Nawet jeśli to Final Fantasy, to są pewne ograniczenia na tak zwany chłopski rozum. Jest co prawda w przyrodzie taki przypadek, że stworzenie skacze 200-tukrotność swojego wzrostu, ale jego masa jest niewielka, rzędu 1-2 gramów - pchła. Freya ma silne nogi, stąd ma wystarczającą siłę nośną, ale trzeba pamiętać, że sama waży do 60 kg, do tego lanca, zbroja i hełm - to wszystko waży, Stąd zmiana pełnej znroi płytowej na ciężką skórzaną, pikowaną.
Wyjątkowo przyznam ci 100000000000%-ową rację
Zack

Post autor: Zack »

JA uważam że Cid jest dragoonem moze nie wpełni ale jest jak by chcieli zrobić z niego mechanika to jako broń miał by prawdopodobnie klucze lub inne narzędzaia .Wytarczy spojżeć na jego limty JUMP DRAGON DIVE.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Ludzie kończcie ten OT albo zróbcie nowy temat: "Czy Cid jest Dragoonem?" :roll:
Zack pisze:spojżeć
spojrz
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”